Φερνάντο Γιορέντε: Η λύση από τον πάγκο

Φερνάντο Γιορέντε: Η λύση από τον πάγκο

bet365

Ο άσος της Τότεναμ σημείωσε το «χρυσό» γκολ επί της Μάντσεστερ Σίτι, μπαίνοντας ως αλλαγή στο παιχνίδι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε καθοριστικά τέρματα που έχει σημειώσει ο Ισπανός επιθετικός στην καριέρα του, προερχόμενος από τον πάγκο.

Βαλένθια – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1 (11/11/2006)
Στην τρίτη του χρονιά στην πρώτη ομάδα των «Βάσκων», ο Ισπανός φορ δεν είχε κερδίσει ακόμα θέση βασικού και βρισκόταν πίσω από τους Αντούριθ, Ετσεμπερία και Ουρθάιθ. Σε όλη τη σεζόν σημείωσε μόλις δύο γκολ στο πρωτάθλημα, όμως το ένα από αυτά έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του μέσα στο Μεστάγια. Η Βαλένθια είχε προηγηθεί με τον Μοριέντες, όμως ο Γιορέντε, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 80’, ισοφάρισε σε 1-1, με κεφαλιά στο 90ο λεπτό.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 1-1 (27/1/2008)
Ο 23χρονος Φερνάντο Γιορέντε βρισκόταν πλέον στις αρχικές επιλογές του Χοακίν Καπαρός, όμως στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής απέναντι στην Μπαρτσελόνα έμεινε στον πάγκο για λόγους τακτικής. Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν στο ματς με τον Κρκιτς, με τον Ισπανό επιθετικό να μπαίνει στο 69’ στον αγωνιστικό χώρο. Δέκα λεπτά μετά, ο Γιορέντε ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε στους «Βάσκους» το βαθμό της ισοπαλίας.

Σκωτία – Ισπανία 2-3 (12/10/2010)
Στο δρόμο για το Euro 2012, η τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου είχε ξεκινήσει με 2/2 στην προκριματική φάση. Το πρώτο δύσκολο τεστ ήταν στη Γλασκώβη, με τους «φούριας ρόχας» να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων (Βίγια, Ινιέστα) και να φαίνεται πως είχαν εύκολο έργο. Ωστόσο, η Σκωτία απάντησε (Νέισμιθ, Πικέ αυτ.), φέρνοντας το ματς στο 2-2. Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αποφάσισε στο 75’ να περάσει στο παιχνίδι τον Γιορέντε και ο τελευταίος μετά από τέσσερα λεπτά έδωσε τη λύση. Διαμόρφωσε το τελικό 2-3, χαρίζοντας στην Ισπανία τη νίκη.

Σεβίλλη – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (8/11/2015)
Μετά από δύο χρόνια στη Γιουβέντους, ο Ισπανός επιθετικός επέστρεψε για μια σεζόν στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Σεβίλλης. Η χρονιά δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγική για τον Γιορέντε στο Σάντσεθ Πιθχουάν, όμως στο παιχνίδι της ενδέκατης αγωνιστικής απέναντι στη Ρεάλ ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τη λύση. Μπήκε στο ματς στο 70’ και τέσσερα λεπτά αργότερα σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του, στη νίκη με 3-2 επί της «βασίλισσας».

Σουόνσι – Κρίσταλ Πάλας 5-4 (26/11/2016)
Στην πρώτη του χρονιά στα αγγλικά γήπεδα, ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε ένα από τα πιο «τρελά» παιχνίδια στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Το 0-1 για την Κρίσταλ Πάλας είχε γίνει 3-1 υπέρ της Σουόνσι, ενώ στο μεταξύ (στο 1-1) ο Γιορέντε είχε μπει στο παιχνίδι, ως αλλαγή. Μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν τρεις φορές, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι για το 3-4. Όλα έδειχναν πως η Κρίσταλ Πάλας θα έφευγε με τη νίκη από το Λίμπερτι, όμως ο Γιορέντε σημείωσε δύο τέρματα στις καθυστερήσεις, για το επικό 5-4 υπέρ της Σουόνσι.

 

Τελευταία Νέα