Όταν οι ομάδες του Πεπ «σοκάρουν» την Ευρώπη (vids)

Όταν οι ομάδες του Πεπ «σοκάρουν» την Ευρώπη (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με το εκκωφαντικό 7-0 τη Σάλκε και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται σε ποια άλλα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει δει τις ομάδες του να σημειώνουν επτά τέρματα.

Μπαρτσελόνα – Λεβερκούζεν 7-1 (2011-12)
Η υπόθεση-πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης είχε ήδη κριθεί από το πρώτο παιχνίδι, μετά το 3-1 της Μπαρτσελόνα στη Γερμανία. Εκείνη την εποχή, όμως, οι «μπλαουγκράνα» είχαν πάει σε άλλη... διάσταση το παιχνίδι τους και ο Λιονέλ Μέσι ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος. Στον επαναληπτικό του Καμπ Νου σημείωσε πέντε τέρματα (κανείς δεν έχει πετύχει ποτέ περισσότερα σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ) και οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο εντυπωσιακό 7-1. Τα άλλα δύο τέρματα των Καταλανών είχε σημειώσει ο Τέγιο, ενώ το γκολ της τιμής για τις «ασπιρίνες» είχε πετύχει ο Μπελαραμπί.

Ρόμα – Μπάγερν 1-7 (2014-15)
Οι Βαυαροί είχαν ξεκινήσει με 2 στα 2 στους ομίλους, όμως οι νίκες τους είχαν έρθει με το ισχνό 1-0 απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στην τρίτη αγωνιστική, όμως, η γερμανική «μηχανή» πήρε για τα καλά μπροστά, σκορπώντας τον τρόμο στο Ολίμπικο. Η Μπάγερν είχε σημειώσει πέντε τέρματα απέναντι στη Ρόμα, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, κατεβάζοντας στροφές στην επανάληψη. Σημείωσε... μόνο δύο τέρματα, με το τελικό σκορ να γράφει 1-7, σε μία αποθέωση της πολυφωνίας στο σκοράρισμα, αφού εκτός του Ρόμπεν, που πέτυχε δύο γκολ, τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Γκέτσε, Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Ριμπερί και Σακίρι, ενώ για τους «τζιαλορόσι» είχε μειώσει προσωρινά ο Ζερβινιό.

Μπάγερν – Σαχτάρ 7-0 (2014-15)
Όταν έγινε η κλήρωση για τη φάση των «16», οι Βαυαροί ήταν το ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στους Ουκρανούς, όμως στο πρώτο παιχνίδι, στο Λβιβ, οι δύο ομάδες έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Στον επαναληπτικό της Αλιάνζ Αρένα, όμως, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε από νωρίς να μπει σε θέση οδηγού και μετά το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, στην επανάληψη πάτησε γκάζι. Σημείωσε πέντε τέρματα, φτάνοντας στο εκκωφαντικό 7-0 επί της Σαχτάρ. Για μία ακόμη φορά η καλοδουλεμένη μηχανή του Ισπανού τεχνικού είχε πολυφωνία στο σκοράρισμα, με τον Μίλερ να πετυχαίνει δύο γκολ και τα υπόλοιπα να έρχονται από τους Μπόατενγκ, Ριμπερί, Μαντστούμπερ, Λεβαντόφσκι και Γκέτσε.

 

Τελευταία Νέα