Μία... άδεια Σάλκε

Μία... άδεια Σάλκε

Gazzetta team
Μία... άδεια Σάλκε

bet365

Ο Τεντέσκο θα συνεχίσει στον πάγκο της Σάλκε, με στόχο να πείσει τη διοίκηση να πιστέψει ξανά στη δουλειά του.

«Είμαστε μικροί παίκτες. Ο σύλλογος είναι μεγαλύτερος». Με αυτά τα λόγια ο Μπενζαμέν Σταμπουλί έκανε επιθυμία την απαίτηση των οπαδών, δύο εκ των οποίων βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, και τους έδωσε κυριολεκτικά το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Γάλλος δεν ένιωθε να μειώνεται από αυτή την κίνηση, καθώς το περιβραχιόνιο ήταν ένα δώρο των Ultras και έγραφε πάνω «Nordkurve». Ένιωθε ότι δεν υπήρχε λόγος να σκεφτεί καν κάτι διαφορετικό. Όχι υπό το φόβο να δεχθεί επίθεση, αλλά γιατί για μία στιγμή σήκωσε τα χέρια ψηλά: δεν αξίζει να παίζει στην Σάλκε. Κανένας από τους συμπαίκτες του δεν αξίζει.

Αυτή η σκέψη είναι ακόμη χειρότερη και από τη φετινή πορεία των βασιλικών μπλε. Η Φορτούνα διέλυσε τη Σάλκε μπροστά στα μάτια των έντρομων οπαδών της με 4-0 λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του τεχνικού διευθυντή Κρίστιαν Χάιντελ. Ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Γιόχεν Σνάιντερ, που βρέθηκε στις εξέδρες και είδε όχι μόνο την ντροπιαστική εμφάνιση, αλλά και το πόσο δύσκολο έργο τον περιμένει.

«Πιστεύω στη δουλειά μου», είπε ο τεχνικός Ντομένικο Τεντέσκο μετά το παιχνίδι. Ήταν, προφανώς, εκνευρισμένος και απογοητευμένος. Η πίεση δεν ήρθε μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά και από το γεγονός ότι ο άνθρωπος που τον επέλεξε και τον στήριξε δεν είναι πλέον στην Σάλκε. Το θέμα είναι ποιος άλλος πιστεύει στη δουλειά του. Από πλευράς ποδοσφαίρου και βαθμολογίας είναι δύσκολο να πιστέψεις, στο σημείο που έχουμε φτάσει, ότι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

«Η Σάλκε έχει πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς», τόνισε ο προπονητής της Φορτούνα, Φούνκελ. «Απλά σήμερα δεν το έδειξε στο γήπεδο». Αυτό ισχύει για τους βασιλικούς μπλε από το ξεκίνημα της σεζόν, με το Champions League να αποδεικνύεται απλά μία ευχάριστη παρένθεση. Ο νέος τεχνικός διευθυντής σύντομα θα πρέπει να πάρει μία πολύ σημαντική απόφαση: σε ποιο βαθμό αυτή η εικόνα είναι φταίξιμο του Τεντέσκο. Μέχρι τώρα το ταλέντο του και η υπόσχεση προοπτικής τον κρατάνε ακόμα στη θέση του.

Πριν το εφιαλτικό παιχνίδι ο νεαρός τεχνικός τόνισε ότι η εβδομάδα στην προπόνηση ήταν πολύ καλή, ότι έβλεπε «ζωντανή» την ομάδα του, αλλά μετά το 0-4 την χαρακτήρισε «νεκρή». «Η ομάδα ήταν νευρική. Πολύ νευρική. Οι αντίπαλοί μας ήταν πιο γρήγοροι και δεν αμυνθήκαμε καθόλου καλά», σχολίασε. Η ανάλυσή του ήταν πολύ συναισθηματική και απλή: «η εμφάνιση ήταν άδεια, τελείως άδεια».

Το απόγευμα της Δευτέρας (04/03) ο Σνάιντερ ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του και εμφανίστηκε στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκεί, αποφασίστηκε ύστερα από πολλές ώρες ανταλλαγής απόψεων να μην υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Τεντέσκο θα έχει λίγα ακόμη παιχνίδι, προκειμένου να πείσει και άλλους για τη δουλειά του. Φαίνεται, όμως, ότι αυτός ο χρόνος είναι απλά δανεικός...

 

Τελευταία Νέα