Ενα Supercoppa με χαμένη ομορφιά

Gazzetta team
Ενα Supercoppa με χαμένη ομορφιά

bet365

Λίγο πριν τη σέντρα στον τελικό του Ιταλικού Super Cup, το Planet Football γράφει για τη μάχη Γιουβέντους - Μίλαν, που έχει το όνομα αλλά όχι και τη χάρη του παρελθόντος.

Το Γιουβέντους - Ιντερ είναι το κλασικό ντέρμπι στην Ιταλία, όμως το Γιουβέντους - Μίλαν είναι το ματς ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα ονόματα του calcio. Πέρα από τους τιφόζι των Nerazzurri - που σίγουρα θα διαφωνήσουν - ένας ουδέτερος μπορεί να βάλει την Ιντερ δίπλα στις άλλες δύο σαν μέγεθος, όμως η Γιούβε είναι η πιο επιτυχημένη στην Ιταλία και η Μίλαν η πιο επιτυχημένη Ιταλική στην Ευρώπη. Για τους περισσότερους λοιπόν, μια μάχη Bianconeri vs. Rossoneri είναι - υπό φυσιολογικές συνθήκες - ό,τι πιο hot με ιταλικό χρώμα μπορεί δει κάποιος, όμως δυστυχώς, για τους ουδέτερους και τους fans της Μίλαν, η μάχη στην Τζέντα δεν είναι τόσο hot.

Οι Rossoneri προσπαθούν ανεπιτυχώς τα τελευταία χρόνια να μειώσουν την αχανή διαφορά από την υπερομάδα του παρελθόντος και διανύουν μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας τους, τη στιγμή που η Γιουβέντους δεν της κάνει τη χάρη να την περιμένει. Αντίθετα, οι Bianconeri πραγματοποιούν γιγαντιαία βήματα εντός και εκτός γραμμών, βρίσκονται έτη φωτός μπροστά σε κάθε επίπεδο και χτίζουν τρομακτικά σερί που μάλλον δεν θα σπάσουν ποτέ.

Από μόνος του, ο τίτλος του Supercoppa δεν θα αλλάξει κάτι στις σεζόν των δύο και δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ρόστερ, η Μίλαν είναι εκείνη που έχει μόνο να κερδίσει πράγματα κόντρα στη μονάρχη του calcio εδώ και 7-8 χρόνια. Οπως έγινε το 2016 όταν έπαιξαν πάλι στο Super Cup και οι Rossoneri μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας κατάκτησαν τον τίτλο στα πέναλτι. «Δεν ήταν μόνο ότι το πήραμε, παίξαμε καλά» θυμάται ο σκόρερ της Μίλαν εκείνο το βράδυ, Τζακ Μποναβεντούρα. Η ομάδα του θεώρησε τότε ότι είναι το τέλειο έναυσμα για το restart, όμως δύο χρόνια αργότερα, παραμένει στο ίδιο σημείο.

Εκείνο το 1-1 στην Ντόχα είναι μόλις το ένα από τα δύο παιχνίδια από τα τελευταία 17 που η Μίλαν δεν έχει φύγει από το γήπεδο ηττημένη από την Γιουβέντους, η οποία έχει αλλάξει επίπεδο και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Πριν μερικά χρόνια τη φανέλα με τον αριθμό 7 των Bianconeri, φορούσε ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς στο φινάλε της καριέρας του, ενώ σήμερα ανήκει σε έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών. «Ο Κριστιάνο έχει γίνει η τέλεια μηχανή τα τελευταία χρόνια, όσο μεγαλώνει, γίνεται καλύτερος» είπε ο Τζενάρο Γκατούζο που έχει αντιμετωπίσει τον CR7 σαν παίκτης και προπονητής. «Αύριο θα υποφέρουμε, όμως θα έχουμε τεράστιο πάθος και επιθυμία».

Σε ένα πρωτάθλημα που θεωρείται από τα τρία καλύτερα στον κόσμο, η Γιουβέντους κάνει ό,τι η Μπάγερν στην Γερμανία και ότι η Παρί στην Γαλλία. Βασικά, στην Γαλλία υπήρξε η Μονακό και στην Γερμανία η Ντόρτμουντ. Παρά το γεγονός αυτό, έλλειψη κινήτρου δεν διαφαίνεται στους μόνιμους κατόχους της Serie A. «Πρέπει να πάρουμε τον τίτλο, χάσαμε τους προηγούμενους δύο» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαξ Αλέγκρι που έχει πανηγυρίσει την κούπα και με τα δύο club. «Είναι ένα ματς και η βαθμολογική διαφορά δεν υπάρχει. Πρέπει να δείξουμε προσοχή και σεβασμό. Η Μίλαν αν νικήσει την Γιουβέντους, θα πάρει ψυχολογική ώθηση και ένα τρόπαιο».

Πριν το 2016, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για μια και μοναδική φορά στο Super Cup το 2003 με την πρωταθλήτρια, Γιουβέντους, να νικά στα πέναλτι την Κυπελλούχο και κάτοχο του Champions League, Μίλαν, σε μια αναμέτρηση που είχε παίκτες τεράστιας κλάσης [κεντρική φώτο] και από τις δύο ομάδες. Οι Bianconeri έχουν παίξει στον τελικό 13 φορές και πάνε για την 8η κούπα, αριθμό τον οποίο θα πιάσουν και οι Μιλανέζοι, ενώ υπάρχει ένας παίκτης που κυνηγά μια πρωτιά. Ο Πάουλο Ντιμπάλα έχει βάλει τρία γκολ σε δύο τελικούς κόντρα στην Λάτσιο και αν βάλει ένα στην Μίλαν, θα γίνει ο πρώτος με 4 στην ιστορία της διοργάνωσης, αφήνοντας για πάντα πίσω ονόματα όπως Σεβτσένκο, Ντελ Πιέρο, Ετό, Τέβες.

Σε μια διοργάνωση την οποία οι περισσότεροι βλέπουν ως ένα είδος φιλικού παρότι πρόκειται για έναν τίτλο, το γεγονός ότι γίνεται στην Σαουδική Αραβία δεν το κάνει πιο εμπορικό. Παρά το πεσμένο της επίπεδο, η Μίλαν παραμένει βαριά φανέλα και όπως το 2016 θα παλέψει για να κάνει ανταγωνιστικό τον τελικό, ενώ η Γιουβέντους έχει στόχο να κατακτήσει όλους τους τίτλους μέσα στη σεζόν, θέλει ρυθμό για τα ματς του Champions League που έρχονται, όπως και να δείξει ξανά ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στην Ιταλία. Το σκηνικό θα ήταν εντελώς διαφορετικό αν ο τελικός γινόταν στην Ευρώπη, όμως στην τελική, ένα Γιουβέντους - Μίλαν δεν γίνεται να περάσει αδιάφορο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα