«Κύκνειο άσμα» στο 2018

«Κύκνειο άσμα» στο 2018

bet365

Στην αυγή του νέου έτους ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιους σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση μέσα στο 2018.

Μάικλ Κάρικ
Ένας από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Πολλές φορές υποτιμήθηκαν οι ικανότητές του στον αγωνιστικό χώρο, όμως το γεγονός πως τον εμπιστευόταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τη μεσαία γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μαρτυρά πολλά για το ποιος ήταν ο Μάικλ Κάρικ. «Ένας μεγάλος παίκτης αποχώρησε, όμως ένας σπουδαίος άνθρωπος παραμένει στην ομάδα», ήταν το λόγια του Ζοσέ Μουρίνιο για τον Άγγλο μέσο τον περασμένο Μάιο. Ο Κάρικ βρέθηκε στο τεχνικό επιτελείο του Πορτογάλου προπονητή και τώρα πλέον είναι στο πλευρό του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Περ Μερτεσάκερ
Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 αποχώρησε από την εθνική Γερμανίας και τέσσερα χρόνια αργότερα είπε οριστικά «αντίο» στο ποδόσφαιρο. Ανόβερο, Βέρντερ Βρέμης και τα τελευταία επτά χρόνια στην Άρσεναλ για τον Μερτεσάκερ, ο οποίος στις τελευταίες δύο σεζόν μέτρησε ελάχιστες συμμετοχές, όμως είχε καθοριστικό ρόλο στα αποδυτήρια των «κανονιέρηδων». Αμέσως μετά την αποχώρησή από την ενεργό δράση, ο Γερμανός παρέμεινε στον αγγλικό σύλλογο, καθώς είναι προπονητής στις ακαδημίες.

Τιάγκο Μότα
Ο Βραζιλιάνος μέσος, που πήρε ιταλικό διαβατήριο και αγωνίστηκε στη «σκουάντρα ατζούρα», φόρεσε τη φανέλα μερικών εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη. Κατά σειρά Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τζένοα, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν, με τη γαλλική ομάδα να είναι ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του. Κορυφαίες του στιγμές ήταν η κατάκτηση δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2006, 2010), αλλά και η παρουσία στον τελικό του Euro 2012. Μετά την τελευταία του εξαετία στην Παρί και το «αντίο» τον περασμένο Μάιο, ο Τιάγκο Μότα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της U-19 του συλλόγου.

Ντιντιέ Ντρογκμπά
Ο άνθρωπος που χάρισε στην Τσέλσι το Τσάμπιονς Λιγκ του 2012 και έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου. Μετά τη δεύτερη περίοδό του στους «μπλε», ο Ιβοριανός άσος πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τον Απρίλιο του 2017 έγινε παίκτης-ιδιοκτήτης των Phoenix Rising, με τον ίδιο να αγωνίζεται μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο. Στα 40 του «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όμως παραμένει κανονικά στο τιμόνι του συλλόγου, ως ένας από τους μετόχους.

Στέφαν Κίσλινγκ
Το 2006 αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Άρσεναλ, όμως ο 22χρονος – τότε – Γερμανός επιθετικός κατέληξε από τη Νυρεμβέργη στη Λεβερκούζεν. Ο Κίσλινγκ έγινε παίκτης-σύμβολο στις «ασπιρίνες», φορώντας τη φανέλα της ομάδας μέχρι και την ολοκλήρωση της καριέρας του. Με τη Λεβερκούζεν αγωνίστηκε 342 φορές (131 γκολ) στην Μπουντεσλίγκα και τελευταίο του παιχνίδι ήταν κόντρα στο Ανόβερο, τον περασμένο Μάιο, όταν είπε «αντίο» στα γήπεδα.

Τσάβι Πριέτο
Ένας ποδοσφαιριστής-ίνδαλμα στις τάξεις της Ρεάλ Σοσιεδάδ, που πέρασε όλη του την καριέρα αγωνιζόμενος στην ίδια ομάδα. Από μικρή ηλικία, ο Βάσκος εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της πρώτης ομάδας για 15 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα μέτρησε πάνω από 500 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στο «αντίο» του, στο τελευταίο ματς της περασμένης σεζόν κόντρα στην Λεγκανές, οι φανέλες της Ρεάλ Σοσιεδάδ είχαν αντί για το σήμα του συλλόγου, το πρόσωπο του Τσάβι Πριέτο.

Υ.Γ. «Αντίο» είπε επίσημα τον Ιανουάριο του 2018 και ο Ροναλντίνιο, όμως ουσιαστικά ο σπουδαίος Βραζιλιάνος άσος είχε αποχωρήσει από τα γήπεδα το 2015.

 

Τελευταία Νέα