Ομάδες στην Αγγλία που κατέρρευσαν μετά τα Χριστούγεννα

Gazzetta team
Ομάδες στην Αγγλία που κατέρρευσαν μετά τα Χριστούγεννα

bet365

Διαβάστε για τις ομάδες που δεν άντεξαν τη δόξα και δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τη φόρμα τους μετά τα Χριστούγεννα χάνοντας τον τίτλο.

Σουόνσι, 1981-82
Δεν είναι σαφές ποια ήταν πραγματικά η μεγαλύτερη έκπληξη τη μέρα των Χριστουγέννων του 1981. Οτι η εκπληκτική Σουόνσι του Τζον Τόσακ, τέσσερα χρόνια μετά την παρουσία στην 4η κατηγορία, ήταν στις πρώτες θέσεις της μεγάλης κατηγορίας ή ότι η Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι ήταν στην 12η. Η καθημερινότητα επέστρεψε μετά τις γιορτές, με τους Reds να ολοκληρώνουν ένα απίστευτο comeback και να κατακτούν τον 13ο τίτλο τους, ενώ η Σουόνσι τερμάτισε στην 6η θέση.

Νόριτς 1988-89, 1992-93
Χωρίς να έχει ποτέ κατακτήσει το πρωτάθλημα, η Νόριτς βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα δύο φορές σε πέντε χρόνια, όμως καμία από τις δύο δεν κατάφερε να κάνει το θαύμα. Η βαθμολογία στις 25 Δεκεμβρίου του 1988 έλεγε ότι τα Καναρίνια ήταν η ομάδα που έδινε μάχη για το πρωτάθλημα με την Αρσεναλ, ενώ το top-5 συμπλήρωναν Μίλγουολ, Ντέρμπι και Κόβεντρι. Εντυπωσιακό ήταν επίσης το ότι η Νόριτς ήταν στον πάτο της βαθμολογίας τα προηγούμενα Χριστούγεννα και ήταν η τελευταία ομάδα που είχε κάνει κάτι ανάλογο πριν την Λέστερ του 2015-16. Ο προπονητής, Ντέιβ Στίνγκερ, είχε χτίσει μια ομάδα με ικανότητα στο passing game με παίκτες όπως οι Ρόμπερτ Φλεκ, Ντέιλ Γκόρντον και Αντι Τάουνσεντ, η οποία έκανε νίκες στο Anfield και το Old Trafford, όμως δεν άντεξε και τερμάτισε στην 4η θέση. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ήταν και πάλι στην κορυφή στις γιορτές, με προπονητή τον Μάικ Γουόκερ. Τότε το προβάδισμα είχε φτάσει στους 8 βαθμούς, όμως το φινάλε τη βρήκε στην 3η θέση.

Νιούκαστλ, 1995-96
Η Νιούκαστλ του Κέβιν Κίγκαν ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της ύστερα από 70 χρόνια όταν είχε φτιάξει διαφορά 10 βαθμών από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1995-96. Ομως η ήττα στο Old Trafford με 2-0 ήταν ένα σημάδι για το ότι οι Magpies μπορεί να γκρεμίσουν ό,τι έχτιζαν και όντως οι πιτσιρικάδες του Αλεξ Φέργκιουσον κάλυψαν τη διαφορά στις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Σκωτσέζος είχε φροντίσει να επηρεάσει το κλίμα δηλώνοντας ότι ομάδες όπως η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν προσπαθεί κόντρα στην Νιούκαστλ όπως το κάνει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι το οποίος είχε κάνει τον Κίγκαν να δηλώσει ότι θα απολαύσει ακόμα περισσότερο τον τίτλο στο τέλος της σεζόν.

Λίβερπουλ, 1996-97
Η Λίβερπουλ του Ρόι Εβανς ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα του 1996 και φαινόταν ότι θα βάλει τέλος στα 6 χρόνια χωρίς τίτλο. Ομως τις μέρες των εορτών οι Reds έχασαν τη φόρμα τους, παίρνοντας μόλις τέσσερις βαθμούς από τρεις αγώνες. Κατάφεραν να μείνουν στη διεκδίκηση μέχρι τον Απρίλιο, όμως οι εντός έδρας ήττες από Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Κόβεντρι, τους έστειλαν στην 4η θέση.

Αστον Βίλα, 1998-99
Μοιάζει απίστευτο, κι όμως, μια ομάδα με την τακτική του Τζον Γκρέγκορι, κατάφερε να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στα μέσα της σεζόν. Η Αστον Βίλα ήταν στο Νο1 τα Χριστούγεννα του 1998 και το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν είχε πουλήσει τον Ντουάιτ Γιορκ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δυστυχώς για τους οπαδούς της Αστον Βίλα, τα όνειρα καταστράφηκαν μετά τα Χριστούγεννα καθώς η ομάδα παρουσίασε μια φόρμα που ταίριαζε σε club που μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού παρά για τον τίτλο. Τελικά οι Χωριάτες τερμάτισαν στην 6η θέση και η Γιουνάιτεντ κατάκτησε το πρωτάθλημα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 2003-04
Ενώ η Αρσεναλ ήταν αήττητη το 2003-04, η Γιουνάιτεντ ήταν στην πρώτη θέση της Premier League τα Χριστούγεννα έχοντας 13 νίκες σε 17 αγώνες. Επειτα από τις γιορτές όμως, οι Gunners ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν τερματίζοντας μάλιστα στο +12 από την Τσέλσι. Η Γιουνάιτεντ ήταν τρεις πόντους πίσω από τους Μπλε με ήττες από Γουλβς, Μίντλεσμπρο, Σίτι, Πόρτσμουθ, Μπλάκμπερν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα