Μέρτενς 100%

Gazzetta team
Μέρτενς 100%

bet365

Ο Ντρις Μέρτενς έφτασε στα 100 γκολ με τη Νάπολι, έγινε ο πρώτος σκόρερ της στην Ευρώπη και "απειλεί" πλέον τον αρχηγό Μάρεκ Χάμσικ.

Το San Paolo ήταν όπως έπρεπε, το πάθημα της πρεμιέρας του Champions League είχε γίνει μάθημα, ο Κάρλο Αντσελότι είχε φροντίσει να φτιάξει τους παίκτες του από τη συνέντευξη Τύπου της παραμονής και η Νάπολι ανέμενε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα για να το μετατρέψει σε πάρτι πρόκρισης. Οι Παρτενοπέι, τελικά, θα πρέπει να περιμένουν το 90λεπτο στο Anfield για να μάθουν αν θα είναι ή όχι στα νοκ-άουτ του Champions League, αλλά και πάλι είχαν λόγους για να γιορτάσουν κόντρα στους Σέρβους. Τη νίκη με ωραίο ποδόσφαιρο, την άνοδο στην 1η θέση του γκρουπ, το 1ο φετινό γκολ του αρχηγού Μάρεκ Χάμσικ αλλά και την doppietta του Ντρις Μέρτενς, ο οποίος πλέον τα 'εχει 100.

Ο αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος από όσο πραγματικά είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι του 2013 δεν το περίμενε κανείς. Ο Βέλγος υπέγραψε στη Νάπολι ως ένας εξτρέμ που είχε κάνει καλά πράγματα στην Ολλανδία με την PSV, αλλά την πρώτη διετία του στον ιταλικό νότο ήταν όπως και η ομάδα που είχε φτιάξει ο Ράφα Μπενίτεθ: Soft. Τόσο soft, ώστε να μην έχει καταφέρει να κερδίσει θέση βασικού βρέξει-χιονίσει, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία (Μέσων και οπαδών) να απορεί το καλοκαίρι του '15 με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος απάντησε αρνητικά σε πρόταση 30 εκατ. ευρώ από τη Βόλφσμπουργκ. Εμοιαζε να είναι η καλύτερη... διέξοδος για να μη βγουν οι Παρτενοπέι χαμένοι από την επένδυση τους στον Μέρτενς αλλά ο Presidente αρνήθηκε και πίστεψε στον Βέλγο, παραδίδοντας τον στον Μαουρίτσιο Σάρι. Και εκεί άρχισαν τα καλά...

Ο Ιταλός τεχνικός τόνωσε σταδιακά την αυτοπεποίθηση του Ντρις και ένα χρόνο μετά, όταν ο Γκονσάλο Ιγουαΐν αποφάσισε να φύγει και ο Αρκάντιους Μίλικ τραυματίστηκε σοβαρά, τον απογείωσε. Η μετάλλαξη του σε false-9 έγινε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού ο Μέρτενς μετατράπηκε ξαφνικά σε έναν killer που ούτε ο ίδιος δεν ήξερε ότι μπορεί να γίνει. «Βρίσκουμε τη φόρμα μας. Γνωρίζω την ομάδα και αν είμαστε καλά, μπορώ να παίξω σαν false-9 αλλά όταν παίζουμε με βαθιές μπαλιές μου είναι δύσκολο», έλεγε τότε και ο Σάρι φρόντισε να μην του βάλει δύσκολα. Εχοντας δίπλα του τους Ινσίνιε και Καγιεχόν ο Μέρτενς έγινε ένας επιθετικός που δεν έδινε σημείο αναφοράς στην αντίπαλη άμυνα και όταν έβγαινε σε θέση για γκολ, σκότωνε.

Εύκολα γκολ, πιο δύσκολα γκολ, εντυπωσιακά γκολ που προκαλούσαν συγκρίσεις με κάποια του Μαραντόνα, ο Βέλγος άρχισε να βομβαρδίζει με τέτοιο ρυθμό, ώστε με τα δύο που έβαλε στον Ερυθρό Αστέρα να φτάσει στα 100. Αυτό σημαίνει ότι είναι, με βάση και τους αριθμούς πλέον, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ και έχει ως στόχο την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Χάμσικ. Τα 123 του αρχηγού μοιάζουν λίγα με τον ρυθμό που κινείται ο Μέρτενς, ο οποίος δεν κρύωει τις προθέσεις του. «Το δεύτερο γκολ (το Νο100 με τη Νάπολι) ήρθε από μια πολύ ωραία πάσα του Μάρεκ, εγώ απλά έπρεπε να κοντρολάρω καλά. Εφτασα στα 100 γκολ και είναι αλήθεια ότι ήθελα το 100ο να είναι όμορφο. Από εδώ και πέρα, είπα στον Χάμσικ να φοβάται, είναι ο 1ος σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι αλλά θέλω να τον περάσω».

Κι όσο σχεδιάζει το πώς θα προσπεράσει τον Σλοβάκο, ο Ντρις μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός ότι έχει ήδη προσπεράσει έναν από τους σπουδαιότερους killers των Παρτενοπέι αλλά και όλους τους συμπατριώτες του: Ο Μέρτενς έχει πλέον 20 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αφήνοντας πίσω του τον Εντίνσον Καβάνι (19) ενώ έφτασε στα 10 τέρματα στο Champions League, περισσότερα από όσα έχει βάλει οποιοσδήποτε Βέλγος! Αν και το "Βέλγος", όπως πάει το θέμα, θα είμαι μόνο τυπικό στο τέλος, γιατί ο ίδιος ουσιαστικά αισθάνεται Napoletano και έτσι τον αντιμετωπίζουν στον ιταλικό νότο. Ο... Ciro, όπως τον αποκαλούν στην πρωτεύουσα της Καμπανίας, δεν κρύβει πλέον ότι θα ήθελε να παραμείνει στους Παρτενοπέι ακόμη και ως το τέλος της καριέρας του, έχοντας ως στόχο να καταφέρει να πανηγυρίσει το scudetto.

Εύκολο; Οχι. Εφικτό όμως. Σίγουρα πιο εφικτό από ό,τι φαινόταν το καλοκαίρι του 2015 το να γίνει γκολτζής εκείνος ο ασταθής και soft εξτρέμ, ο οποίος έχει ταυτίσει με τη Νάπολη τις καλύτερες του ποδοσφαιρικές στιγμές, τις δύσκολες προσωπικές στιγμές, την ευτυχία μετά την επανασύνδεση με τη σύζυγο του, τη ζωή του γενικά αφού έχει πει ότι θέλει να συνεχίζει να ζει εκεί για πολλά χρόνια. Ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Νάπολι...

 

Τελευταία Νέα