Κουκουρέγια: Θυμίζει Πουγιόλ, μεγάλωσε στη Masia και διέλυσε τη Ρεάλ... (pics & vids)

Κουκουρέγια: Θυμίζει Πουγιόλ, μεγάλωσε στη Masia και διέλυσε τη Ρεάλ... (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Κουκουρέγια: Θυμίζει Πουγιόλ, μεγάλωσε στη Masia και διέλυσε τη Ρεάλ... (pics & vids)

bet365

Είναι ικανός να γίνει ένας από τους χαρακτηριστικούς... αφάνες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Μαρκ Κουκουρέγια έκανε τρομερά πράγματα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας μυηθεί στο «μπλαουγκράνα» πνεύμα της Masia και φέτος πραγματοποιεί τα πρώτα ανεξάρτητα βήματά του στη LaLiga ώστε κάποια μέρα να παίξει στη Μπαρτσελόνα. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

«Κατάλαβα ότι θα ήταν δύσκολο να πάρω από φέτος ευκαιρίες και έτσι επέλεξα να φύγω δανεικός και να παίξω στην Εϊμπάρ που μου έδειξε ότι με ήθελε πολύ. Όποιος είναι μεγαλωμένος στη Masia και έχει παίξει με τη μπλαουκγράνα φανέλα έχει όνειρο να βρεθεί μια μέρα στο Καμπ Νόου κι εγώ θέλω πάρα πολύ κάποια στιγμή να επιστρέψω και να πάρω τις ευκαιρίες μου στη Μπαρτσελόνα».

Αυτό είναι το μεγάλο όνειρο του 20χρονου φουλ μπακ, Μαρκ Κουκουρέγια, ο οποίος κατάφερε σε ένα παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει τον κόσμο να ψάξει πληροφορίες για εκείνον ώστε να μάθει περισσότερα για τα ποδοσφαιρικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και την πορεία του, η οποία φυσικά ακόμα είναι εξαιρετικά σύντομη, από τη στιγμή που φέτος έκανε το πρώτο του βήμα για να παίξει σε επίπεδο ανδρών. Με την πρώτη ομάδα των Καταλανών, άλλωστε, είχε μόλις μια συμμετοχή, σε ματς με τη Μούρθια στο Copa del Rey...

Ο νεαρός άσος που έχει παραχωρηθεί δανεικός από τους «μπλαουγκράνα» στην Εϊμπάρ, βρήκε πρόσφορο έδαφος απέναντι στον Οντριοθόλα στη δεξιά πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης, η «βασίλισσα» δεν εμφανίστηκε ποτέ στο πρόσφατο παιχνίδι του «Ιπουρούα» και κάπως έτσι ο Κουκουρέγια... έλαμψε!

Είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του Μεντιλιμπάρ κόντρα στους «μερένχες» και μάλιστα στο δεύτερο από αυτά, έστειλε τον προσωπικό του αντίπαλο στ' αποδυτήρια με μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού, αφού υποχρέωσε τον Οντριοθόλα σε τεράστιο λάθος λίγο έξω από την περιοχή και εν συνεχεία ο μπακ της Ρεάλ χρειάστηκε ν' αντικατασταθεί από τον Ντάνι Καρβαχάλ.

Η κούρσα του και η συνεργασία από αριστερά για να κάνει το γύρισμα προς τον Κίκε Γκαρσία, ο οποίος απέτυχε στο πρώτο πλασέ και στην επαναφορά σκόραρε ο Εσκαλάντε, αλλά και η μπαλιά που έβγαλε στο τρίτο γκολ στη μικρή περιοχή για τον Κίκε, έκαναν καθοριστική τη συμβολή του στην ιστορική νίκη της Εϊμπάρ. Η ομάδα του Μεντιλιμπάρ πέτυχε τρία γκολ για πρώτη φορά σε ματς απέναντι στον σύλλογο της Μαδρίτης, έχοντας σκοράρει τρεις φορές στο σύνολο όλων των προηγούμενων συναντήσεών της με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

«Ο Μαρκ είναι ένα παιδί που έχει ποδοσφαιρική κλάση, ποιότητα. Δεν είχε παίξει πολύ μέχρι πρότινος, αλλά τα πήγε περίφημα απέναντι στη Ρεάλ. Δεν παίζει μονάχα ως αριστερός μπακ... Είναι έξυπνο παιδί, δυνατό κορμί και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πάντα παίρνει τη σωστή απόφαση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ατού που έχει. Είναι ιδιαίτερο παιδί και κατάφερε ν' αναδειχθεί μέσα από το παιχνίδι μας με τη Ρεάλ» ανέφερε ο κόουτς της Εϊμπάρ για τον Κουκουρέγια, ο οποίος είχε συνολικά 48 επαφές με τη μπάλα, 6 σέντρες, δημιούργησε 4 ευκαιρίες για γκολ και του πιστώθηκε μονάχα η ασίστ στο δεύτερο γκολ με το κλέψιμο και την πάσα στον Κίκε όχι η χαμηλή σέντρα στο 3-0 αφού μεσολάβησε η προβολή του Σέρχι που δεν πέτυχε.

Ο Μεντιλιμπάρ χρησιμοποίησε τον 20χρονο «Πουγιόλ» (με τον οποίο πέρα από την... αφάνα έχουν κοινό στοιχείο και τη θέση, αφού και ο άλλοτε αρχηγός της Μπαρτσελόνα είχε ξεκινήσει από την αριστερή πλευρά προτού μετατοπιστεί στο κέντρο της άμυνας) στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής σε έναν σχηματισμό 4-4-2 για την ομάδα του, αφού έχει αντιληφθεί τις πολύτιμες επιθετικές αρετές του Κουκουρέγια. Ήθελε να τον εκμεταλλευτεί απόλυτα βάσει του πλάνου που είχε καταστρώσει και με το οποίο κατάφερε να κάνει τη Ρεάλ του Σολάρι να φαίνεται υποδεέστερη ομάδα, με την Εϊμπάρ να παίζει στα ίσια όλο το ματς και να μην υποχωρεί ούτε μετά τη διαμόρφωση του τελικού 3-0!

Αυτή απέναντι στους «μερένχες», ήταν μόλις η 7η συμμετοχή του 20χρονου άσου στη φετινή LaLiga και μόλις η 3η παρουσία του στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Μεντιλιμπάρ, έχοντας μετρήσει άλλες τέσσερις εμφανίσεις προερχόμενος από τον πάγκο. Είναι τρομερά θετικό για τον 20χρονο ποδοσφαιριστή πως στο παιχνίδι του «Ιπουρούα» κόντρα στη «βασίλισσα» βρέθηκαν άνθρωποι της Μπαρτσελόνα για να τον παρακολουθήσουν, έχοντας ίσως μάθει πως ο Μεντιλιμπάρ θα τον χρησιμοποιούσε από την αρχή σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με έναν τόσο δυνατό αντίπαλο.

Ο Κουκουρέγια αναδείχθηκε Man of the Match και αυτό τα λέει όλα για τον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι στο μυαλό του, την ψυχραιμία που επέδειξε και τη σωστή σκέψη σχεδόν σε κάθε φάση στην οποία συμμετείχε ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή του και να βοηθήσει και στα τρία γκολ της ομάδας του.

Ο μικρός που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Εσπανιόλ, μετακόμισε στη Masia το 2012, σε ηλικία 14 ετών και παρέμεινε εκεί προσφέροντας τις υπηρεσίες του στις μικρές ομάδες της Μπαρτσελόνα μέχρι και το φετινό καλοκαίρι.

Πάρθηκε η απόφαση και από τη διοίκηση των «μπλαουγκράνα» να παραχωρηθεί δανεικός και να τον παρακολουθήσουν, από τη στιγμή που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ οι Ζόρντι Άλμπα και Μιράντα για τη θέση στην οποία αγωνίζεται ο Κουκουρέγια, με τον τελευταίο να κυνηγάει πλέον τ' όνειρό του με τη φανέλα της Εϊμπάρ, με απώτερο στόχο ν' αποδείξει στον σύλλογο που ανήκει πως αξίζει να τον εμπιστευθεί και να επενδύσει πάνω του για το μέλλον...

 

Τελευταία Νέα