Η νέα (συναρπαστική) ζωή της Γκλάντμπαχ

Η νέα (συναρπαστική) ζωή της Γκλάντμπαχ

Gazzetta team
Η νέα (συναρπαστική) ζωή της Γκλάντμπαχ

bet365

Η Γκλάντμπαχ πήρε μεγάλα ρίσκα το καλοκαίρι και δικαιώνεται, εντυπωσιάζοντας στη σεζόν.

Ο Ντίτερ Χέκινγκ είχε καταλάβει από πέρυσι πόσο σημαντικό είναι να αλλάξει κάτι στην Γκλάντμπαχ δεν δεν ήθελε να βρεθεί στο ταμείο της ανεργίας νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2019, όταν θα έληγε το συμβόλαιό του. Το προσπάθησε, αλλά δεν είχε τα εργαλεία να το κάνει.

«Το σύστημά μας με τους Στιντλ και Ράφαελ στην επίθεση και τους Χέρμαν, Αζάρ στα άκρα έχει ξεπεραστεί», έλεγε ο Γερμανός τεχνικός. Με αυτή τη διαπίστωση συμφώνησε και ο τεχνικός διευθυντής Μαξ Έμπερλ ύστερα από μία σεζόν που βρήκε τη Μπορούσια να σκοράρει μόλις 47 γκολ και να χάσει τη σπιρτάδα των προηγούμενων ετών. Η περσινή, λοιπόν, προσπάθεια αλλαγής συστήματος από αυτό το 4-4-2 (ή 4-2-4) στο 4-3-3 αποδείχθηκε ανεπιτυχής.

Δεν υπήρχε ούτε η ισορροπία ούτε η ωριμότητα για να γίνει κάτι τέτοιο. Έτσι, Έμπερλ και Χέκινγκ αποφάσισαν να πάρουν ένα μεγάλο ρίσκο το καλοκαίρι: να πουλήσουν τον Βέστεργκαρντ στην Σαουθάμπτον και να αποκτήσουν τον Αλεσάντρ Πλέα από τη Νις για 23 εκατ. ευρώ, κάνοντάς τον την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Ο στόχος; Απλός. Να μπορέσει να γίνει η αλλαγή και να έρθουν τα γκολ που έλειψαν πέρυσι.

Η σεζόν, λοιπόν, ξεκίνησε με τα πουλάρια να προσπαθούν να χτίσουν κάτι από το μηδέν και να απαρνηθούν την παράδοση των τελευταίων ετών, που έφερε μεγάλες επιτυχίες, αλλά και σκαμπανεβάσματα. «Θέλουμε να φέρουμε μία νέα τακτική και να παίζουμε είτε με 4-3-3 είτε με 3-4-3. Θέλουμε να έχουμε επιλογές», έλεγε το Χέκινγκ και αυτό, πλέον, φαίνεται και στο γήπεδο. «Δεν θα έλεγα ότι η φετινή Μπορούσια είναι διαφορετική. Απλά έχουμε εξελιχθεί», τόνισε ο Γκίντερ. «Βγήκαν τα σωστά συμπεράσματα από την περσινή σεζόν και το παιχνίδι μας δεν είναι, πλέον, ληθαργικό». Οι οπαδοί βλέπουν κάτι διαφορετικό. Και αποδίδει.

«Δεν ρώτησα ποτέ τον Φαβρ για τον Πλέα», αποκάλυψε ο Έμπερλ, γνωρίζοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια η μεταξύ τους συνεργασία είχε κάνει θαύματα στη Νίκαια. «Φοβόμουν ότι θα τον πάρει στην Ντόρτμουντ». Τελικά, το έκανε ο ίδιο ο Γάλλος επιθετικός και ο πρώην προπονητής του (και, φυσικά, της Γκλάντμπαχ) του είπε τα καλύτερα και τον βοήθησε να πάρει την τελική του απόφαση.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Πλέα που ανακάλυψε έναν καινούριο κόσμο στο Μενχεγκλάντμπαχ. Είναι και ο ίδιος ο σύλλογος που μέσα από την αλλαγή ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό του. Ο Αζάρ κάνει εκπληκτική σεζόν, έχοντας διαφορετικό ρόλο, ενώ από το πουθενά εμφανίστηκε και ο Χόφμαν, που έδειχνε τα προηγούμενα χρόνια να αποτελεί απλά μία εναλλακτική για τα άκρα. Οι δυο τους έχουν πετύχει και τα 8 τελευταία γκολ της Μπορούσια!

Αυτοί οδήγησαν στη νίκη επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ με 3-0, ένα ματς που είχε χαρακτηριστεί «τεστ» για την ομάδα του Χέκινγκ. Ο λόγος ήταν ότι τα πουλάρια προέρχονταν από τη βαριά ήττα εντός έδρας από την Λεβερκούζεν με 5-0 στο Κύπελλο και την ήττα με 3-1 από την Φράιμπουργκ στο πρωτάθλημα. «Μου άρεσε η αντίδραση», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός, βλέποντας την ομάδα του να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση. Ο στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν η επιστροφή στην Ευρώπη. Όσο, όμως, η Γκλάντμπαχ ανακαλύπτει τον νέο της εαυτό, τόσο αυτός θα μεγαλώνει. Η νέα ζωή της Μπορούσια αναμένεται άκρως συναρπαστική...

 

Τελευταία Νέα