Τα «στραπάτσα» της Ρεάλ στην Μόσχα

Τα «στραπάτσα» της Ρεάλ στην Μόσχα

bet365

Το 1-0 από την ΤΣΣΚΑ αποτέλεσε την πέμπτη ήττα σε εννέα αναμετρήσεις για την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μόσχα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις προηγούμενες φορές, που η «βασίλισσα» έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Τορπέντο Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (4/11/1992)
Η πρώτη ήττα των Μαδριλένων στη ρωσική πρωτεύουσα ήρθε στο δεύτερο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, τη σεζόν 1992-93. Η «βασίλισσα» ταξίδεψε στην Μόσχα με την ασφάλεια του 5-2 από τον πρώτο αγώνα στο Μπερναμπέου, όμως η Τορπέντο – που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – το πάλεψε και έφτασε σε μια νίκη γοήτρου με 3-2, απέναντι στην ομάδα των Ιέρο, Μπουτραγκένιο, Μίτσελ, Ζαμοράνο και Προσινέτσκι.

Σπαρτάκ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (30/9/1998)
Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της «βασίλισσας» για τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν ήταν στην Μόσχα. Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με το γκολ του Ραούλ, η Ρεάλ δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη, καθώς μέσα σε διάστημα έξι λεπτών (72’, 78’) η Σπαρτάκ σκόραρε δύο φορές με τους Τσιμπαλαρ και Τιτόφ, φέρνοντας τα πάνω-κάτω για το τελικό 2-1.

Σπαρτάκ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (7/11/2000)
Δύο χρόνια μετά το πρώτο της στραπάτσο από την Σπαρτάκ, η Ρεάλ – που ήταν ξανά εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης – υπέστη μία ακόμη ήττα από την ίδια ομάδα. Και πάλι στη φάση των ομίλων, αυτή τη φορά για την τελευταία αγωνιστική, όταν τα πάντα είχαν κριθεί. Η «βασίλισσα» ήταν και μαθηματικά πρώτη, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί χωρίς τα μεγάλα της αστέρια. Με ένα αυτογκόλ του Γκέρεμι, η Σπαρτάκ Μόσχας νίκησε με 1-0 και πέρασε μαζί με τους Μαδριλένους στην επόμενη φάση.

Λοκομοτίβ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (30/10/2001)
Μία ακόμη επίσκεψη στην Μόσχα, όπου η «βασίλισσα» ήταν αδιάφορη, καθώς είχε προκριθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση, ως πρώτη από τον όμιλό της. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Λοκομοτίβ να πάρει μία νίκη γοήτρου, με σκορ 2-0, χάρις στα τέρματα των Μπουζνίκιν και Τσερεβτσένκο, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση της Ρεάλ Μαδρίτης στην ρωσική πρωτεύουσα.

Υ.Γ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, που η Ρεάλ δεν έχει ηττηθεί στην Μόσχα, ο απολογισμός είναι τρεις ισοπαλίες και μία νίκη. Η μοναδική φορά που επικράτησε ήταν το 2003, όταν νίκησε 1-0 την Λοκομοτίβ, χάρις σε ένα γκολ του Βραζιλιάνου Ρονάλντο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα