Χόρεψαν «τάνγκο» στο ντεμπούτο τους

Χόρεψαν «τάνγκο» στο ντεμπούτο τους

Χόρεψαν «τάνγκο» στο ντεμπούτο τους

bet365

Με αφορμή το γκολ του Τζιοβάνι Σιμεόνε στην πρώτη του συμμετοχή με την εθνική Αργεντινής, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές που σκόραραν στο ντεμπούτο τους με την «αλμπισελέστε».

Γκονζάλο Ιγκουαϊν
Ο έκτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αργεντινής έχει σκοράρει σε διπλό ντεμπούτο με την «αλμπισελέστε». Κι αυτό γιατί την πρώτη του συμμετοχή την έκανε με την ολυμπιακή ομάδα της χώρας, το 2008, σκοράροντας σε ένα φιλικό κόντρα στην Γουατεμάλα (όπως τώρα ο Σιμεόνε). Ωστόσο, ο συγκεκριμένος αγώνας δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από την FIFA, ως διεθνής. Τον Οκτώβριο του 2009, ο Ιγκουαϊν κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών, για τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Ντεμπούτο έκανε κόντρα στο Περού, σημειώνοντας ένα γκολ στο νικηφόρο 2-1 της Αργεντινής.

Ντιέγκο Μιλίτο
Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της γενιάς του, που όμως δεν έκανε αντάξια καριέρα με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Από το 2003 έως το 2011, ο Μιλίτο αγωνίστηκε μόλις 25 φορές με την «αλμπισελέστε», πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα. Το πρώτο από αυτά σημειώθηκε στο ντεμπούτο του, τον Ιανουάριο του 2003, στη φιλική με 3-1 επί της Ονδούρας, με τον ίδιο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του.

Λεοπόλντο Λούκε
Ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής Αργεντινής στην πρώτη κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της, το 1978. Ο Λούκε σημείωσε τέσσερα τέρματα στη διοργάνωση, με τον ίδιο να έχει κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο με την «αλμπισελέστε», τρία χρόνια νωρίτερα. Στο πρώτο παιχνίδι του Κόπα Αμέρικα του 1975, ο Αργεντινός επιθετικός έκανε χατ τρικ, στο ευρύ 5-1 της Αργεντινής επί της Βενεζουέλας.

 

Τελευταία Νέα