Το πιο πωρωτικό γκολ του Γκριζμάν

Το πιο πωρωτικό γκολ του Γκριζμάν

bet365

Ο Αντουάν Γκριζμάν έκλεισε την πόρτα στην Μπαρτσελόνα για να μείνει στην Ατλέτικο και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Γάλλο επιθετικό, που έκανε το απίστευτο.

Hταν η μέρα που ξεκίνησε το Mundial, όμως το βράδυ ήταν άδειο. «Αντε να δούμε τι θα γίνει με την απόφαση του Γκριζμάν». Ο Πικέ πήρε ποπ-κορν, ο Ουμτιτί μπήκε στο mood και οι εκατομμύρια οπαδοί της Ατλέτι, σαφώς λιγότερο χαλαροί, έκατσαν να δουν το documentary του Γάλλου επιθετικού για το αν θα συνεχίσει στο Wanda Metropolitano. Αυτό όμως παιζόταν στο Movistar και δεν μπορούσαμε να το δούμε από πουθενά. Εκτός από τα Μέσα της χώρας που το έκαναν Live, βρήκαμε έναν Ισπανό στο youtube που το έβλεπε και έλεγε τα δικά του. «Μα είναι δυνατόν να τους βάλει να δουν ταινιά 40 λεπτών και στο τέλος να τους πει ότι φεύγει; Θα είναι τρελό» λέγαμε μεταξύ μας.

Από τη στιγμή που αποφάσισε να το ανακοινώσει με έναν α λα LeBron James τρόπο, έβγαζε νόημα μόνο ότι θα μείνει, όσο κι αν αυτό φάνταζε απίστευτο. Και έτσι έγινε. Γιατί η λογική που υπάρχει στο ποδόσφαιρο του σήμερα, έχει βέλος προς την πλευρά του χρήματος. Σε μια εποχή στην οποία κάθε φορά που ο Μέσι ανανεώνει με την Μπαρτσελόνα, ο Ρονάλντο ζητά νέο συμβόλαιο από την Ρεάλ, ο Γκριζμάν δεν θα μπορούσε να γίνει περισσότερο μάγκας. Οχι πως χρειάστηκε αυτό για να γίνει.

Οταν στους Rojiblancos επιβλήθηκε απαγόρευση μεταγραφών για δύο περιόδους, εκείνος είχε τρομερές προτάσεις όμως θέλησε να βοηθήσει. Ετσι, συμφώνησε η ρήτρα του να πάει από τα 100 εκατ. ευρώ στα 200, ώστε ή να μείνει στην Μαδρίτη ή να φέρει στην ομάδα του ένα τεράστιο ποσό. «Δεν ξέρεις αν θα μείνει για πάντα» μπορεί σου πει κάποιος, ενώ επίσης έχει το δικαίωμα να του χρεώσει ότι η συμπεριφορά του απέναντι στην Ατλέτικο δεν ήταν 100% σωστή, αφού επέτρεψε να παίζει το όνομά του για την Μπαρτσελόνα εδώ και μήνες χωρίς να διαψεύσει το παραμικρό. Se queda όμως, που είχε πει και για τον Νεϊμάρ ο Πικέ.

Anyway, δεκτό. Αλλά στην τελική, ο Γκριζμάν έπραξε αυτό που θα έκανε ένας στο εκατομμύριο. Μπορεί να μην μείνει στην Ατλέτικο μέχρι τη μέρα που θα κρεμάσει παπούτσια, όμως το γεγονός ότι πιθανότατα θα είναι Rojiblanco στο τρελό peak της καριέρας του, είναι τρομακτικό statement από τον ίδιο ειδικά στην εποχή που ζούμε και παράλληλα από την Ατλέτικο, που ξεκινά τη σεζόν έχοντας κάνει ΤΗΝ μεταγραφή χωρίς να έχει πάρει κανέναν. Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής μικρή μερίδα οπαδών τον αποδοκίμασε, ο Γοδίν έσπευσε να πει στους οργανωμένους ότι έχει αποφασίσει να μείνει και στη συνέντευξη Τύπου ο Σιμεόνε υποβίβασε το γεγονός λέγοντας ότι δεν είναι άξιο λόγου το τι έκαναν 40-50 άτομα. Ο Γκριζμάν έχει μιλήσει με τον Τσόλο και οι δύο ξέρουν ότι «χρειαζόμαστε αστέρια, για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

Οπως και να 'χει, δεν μπορείς να ξέρεις μέχρι πότε θα μείνει, όμως είναι σίγουρο πως πρόκειται για μία σπάνια απόφαση. Εκτός από νίκη στην Ατλέτικο και πλήγμα στην Μπαρτσελόνα, φέρνει ένα ρομαντισμό άλλης εποχής στο ποδόσφαιρο και δυναμώνει ακόμα περισσότερο το Ισπανικό πρωτάθλημα που θα έχει ξανά τρεις πανίσχυρες διεκδικήτριες για τον τίτλο. Merci Antoine.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης