Το δίλημμα με τον Λεβαντόφσκι

Το δίλημμα με τον Λεβαντόφσκι

Gazzetta team
Το δίλημμα με τον Λεβαντόφσκι

bet365

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε γνωστή την επιθυμία του να φύγει από την Μπάγερν και οι Βαυαροί βρίσκονται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα.

«Ο Λεβαντόφσκι νιώθει την ανάγκη για μία νέα πρόκληση στην καριέρα του». Με αυτές τις δηλώσεις στην Bild ο Πίνι Ζάχαβι, που από τον περασμένο χειμώνα εκπροσωπεί τον επιθετικό της Μπάγερν, έκανε γνωστή και ξεκάθαρη την επιθυμία του πελάτη του να φύγει από το Μόναχο. Θέλει άμεσα να αλλάξει περιβάλλον.

Κίνητρό του «δεν είναι τα χρήματα ούτε κάποια συγκεκριμένη ομάδα, καθώς σχεδόν όλες οι ομάδες θα ήθελαν να έχουν τον καλύτερο επιθετικό στον κόσμο», ξεκαθάρισε ο Ζάχαβι. «Η διοίκηση της Μπάγερν πρέπει να δείξει κατανόηση στην προκειμένη κατάσταση». Η Μπάγερν, λοιπόν, κινδυνεύει για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια να χάσει έναν παίκτη που θέλει να κρατήσει. Τόσο ο Χένες όσο και ο Ρουμενίγκε έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι ο Πολωνός δεν είναι προς πώληση.

«Ο ατζέντης μου χειρίζεται το θέμα και το μόνο που με απασχολεί είναι να εστιάσω στο Παγκόσμιο Κύπελλο», αρκέστηκε να πει ο Λεβαντόφσκι. Εδώ και καιρό ο Πολωνός φέρεται να έχει δημιουργήσει θέμα στα αποδυτήρια, καθώς στις προπονήσεις δεν έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Δημόσια κανένας δεν μιλάει εναντίον του, όμως φέρεται να υπάρχει θέμα εσωτερικά. Αυτό, μάλιστα, με τον Χάινκες στον πάγκο. Τι θα μπορούσε να συμβεί όταν θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Κόβατς;

Ο Λεβαντόφσκι είχε ακολουθήσει την ίδια τακτική και στην Ντόρτμουντ, αλλά ήταν μέχρι την τελευταία ημέρα είχε δείξει άκρως επαγγελματική συμπεριφορά, ακόμη και όταν οι Βεστφαλοί του ανακοίνωσαν ότι θα τον κρατήσουν και για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Τώρα, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η διοίκηση της Μπάγερν, λοιπόν, νιώθει ότι πέφτει θύμα εκβιασμού. Είναι ένα συναίσθημα που πλέον κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο, αλλά μία κατάσταση πρωτόγνωρη για τους Βαυαρούς, που λογικό είναι ακόμα να μην ξέρουν πώς να τη διαχειριστούν.

Ο Λεβαντόφσκι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021, όμως από την άλλη με το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν θα είναι ήδη 30 ετών, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος αυτή η υπόθεση να απασχολεί την Μπάγερν για ολόκληρο το καλοκαίρι. «Είμαι σίγουρος ότι η διοίκηση της Μπάγερν θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα: είναι ώρα οι παίκτες και οι εκπρόσωποί τους να μάθουν ότι τα συμβόλαια είναι δεσμευτικά», τόνισε ο Λόταρ Ματέους. Είναι, όμως, αυτή η σωστή τακτική για την Μπάγερν; Να κρατάει με το ζόρι έναν παίκτη που δείχνει διάθεση να μην δίνει τον καλύτερό του εαυτό;

Το μεγάλο πρόβλημα της διοίκησης είναι αν τυχόν πώλησή του θα στείλει ένα μήνυμα αδυναμίας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Ούλι Χένες. Ο Πολωνός έχει πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις με την Μπάγερν, σκοράροντας 186 γκολ σε 195 ματς. Με αυτόν, όμως, στην ενδεκάδα οι Βαυαροί δεν έφτασαν στον τίτλο που πάντα κυνηγούν τα τελευταία χρόνια: το Champions League. Αντιθέτως, τα είχαν καταφέρει με τον Μάντζουκιτς στην κορυφή.

«Χρειαζόμαστε έναν ή δύο παίκτες που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό», ήταν το μήνυμα του Χένες στον Λεβαντόφσκι. Οι δύο ισχυροί άντρες της Μπάγερν, ο Χένες με τον Ρουμενίγκε, τους τελευταίους μήνες διαφωνούν συνέχεια. Εκείνο που είχαν συμφωνήσει ήταν να μην διαφωνούν δημόσια. Φαίνεται, όμως, ότι και αυτό αλλάζει. Ο Ρουμενίγκε είχε πει ότι «δεν υπάρχουν όρια» στα ποσά μπορεί να ξοδέψει ο σύλλογος για μεταγραφές, όμως η απάντηση του Χένες ήταν σε διαφορετική λογική: «δεν πρόκειται να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις, αλλά τους παίκτες μας να παίζουν καλύτερα. Δεν θα κάνουμε φέτος μεταγραφή 100 εκατ. ευρώ», ξεκαθάρισε.

Με κάθε ευκαιρία η σύγκρουση είναι εμφανής στη διοίκηση της Μπάγερν. Ίσως η υπόθεση Λεβαντόφσκι δώσει την ευκαιρία στον Ρουμενίγκε να επικρατήσει για πρώτη φορά. Πώς; Η πώληση του Πολωνού αναμένεται να φέρει περίπου 100 εκατ. ευρώ στην Μπάγερν, τα οποία θα μπορούν να επενδυθούν άμεσα για την αντικατάστασή του, βάζοντας τους Βαυαρούς στο σχετικό κλαμπ (σε αυτό των «100 εκατ. ευρώ»). Στο τέλος, η πώληση του Λεβαντόφσκι δεν μοιάζει ούτε «επιβεβλημένη», ούτε «εκβιαστική». Είναι απλά λογική... Τελικά, ίσως το καλύτερο αυτό το καλοκαίρι για την Μπάγερν είναι ο Χένες να χάσει την πρώτη μάχη εξουσίας. Το δίλλημα της Μπάγερν αυτή τη στιγμή δεν αφορά μόνο το βαρύ της πυροβολικό, αλλά και τον ισχυρό της άντρα.

 

Τελευταία Νέα