Έβαλαν... φρένο στον CR7

Έβαλαν... φρένο στον CR7

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε προπονητές, που κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να περιορίσουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο εντός αγωνιστικού χώρου.

Με τη δήλωση περί αβέβαιου μέλλοντος στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα μετά τη λήξη του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ο CR7 πέρασε απαρατήρητος. Ο Γιούργκεν Κλοπ περιόρισε αισθητά τη δράση του Πορτογάλου σούπερ σταρ, όπως έχουν καταφέρει στο παρελθόν κι άλλοι προπονητές.

Πεπ Γκουαρδιόλα
Οι δυο τους ήταν αντίπαλοι στο ισπανικό clasico την τριετία 2009-2012. Κανείς τότε δεν μπορούσε να σταματήσει το «τίκι τάκα» των Καταλανών, οι οποίοι... δεν παίζονταν από κανέναν αντίπαλο, ούτε καν από την Ρεάλ Μαδρίτης. Σε εκείνο το διάστημα, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες έξι φορές για το πρωτάθλημα, με την Μπαρτσελόνα να μετρά τέσσερις νίκες και την Ρεάλ μία (και μία ισοπαλία). Και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011 ο Ρονάλντο ήταν «άφαντος» απέναντι στην ομάδα του Γκουαρδιόλα, ενώ μόνο στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, την ίδια χρονιά, ο CR7 χάρισε το τρόπαιο στη «βασίλισσα». Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το αίμα του πίσω το 2014, όταν ο Γκουαρδιόλα ήταν προπονητής της Μπάγερν και τον απέκλεισε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ότο Ρεχάγκελ
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα δάκρυα του 19χρονου – τότε – Κριστιάνο μετά το χαμένο τελικό της Πορτογαλίας από την Ελλάδα στο Euro 2004; Όχι ότι μας ενδιέφερε και πολύ η ψυχολογική κατάσταση του Ρονάλντο εκείνη τη στιγμή, αφού όλοι οι Έλληνες ήταν στα ουράνια για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν είχε καταφέρει να εγκλωβίσει τους διοργανωτές μόνο στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά και στο εναρκτήριο παιχνίδι. Η εθνική μας είχε επικρατήσει με 2-1 και μπορεί ο Ρονάλντο να είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις για την Πορτογαλία, όμως και στα δύο παιχνίδια (στο πρώτο είχε μπει ως αλλαγή στο 46’) ο Herr Otto είχε κάνει «ματ» στον Κριστιάνο.

Κάρλο Αντσελότι
Τη διετία 2013-2015 συνυπήρξαν στην Ρεάλ Μαδρίτης, φτάνοντας και στην κορυφή της Ευρώπης το 2014, όμως λίγα χρόνια νωρίτερα ο Ιταλός τεχνικός είχε καταφέρει να βγει νικητής στη μονομαχία του με τον Πορτογάλο άσο. Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2006-07, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο είχε επικρατήσει με 3-2 της Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι, στο πρώτο παιχνίδι, με τον CR7 να σημειώνει ένα τέρμα. Στον επαναληπτικό του Σαν Σίρο, όμως, ο «Καρλίτο» κατάφερε να εξουδετερώσει το μετέπειτα ποδοσφαιριστή του, με μία μόλις κίνηση. Έβαλε πάνω του man to man τον Τζενάρο Γκατούζο. Ο Ιταλός αμυντικός μέσος «δάγκωνε» και δεν άφησε τον Πορτογάλο να πάρει ανάσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μίλαν να νικήσει με 3-0 και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Αθήνας.

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε
Είχε την τύχη να διαθέτει ποδοσφαιριστές, που ήξεραν τον Ρονάλντο... απ’ έξω κι ανακατωτά. Είτε συμπαίκτες του στην Ρεάλ Μαδρίτης (Ράμος, Αρμπελόα), είτε αντιπάλους του από την Μπαρτσελόνα (Πικέ, Πουγιόλ). Με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στον πάγκο, η εθνική Ισπανίας αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Πορτογαλίας δύο φορές και σε ισάριθμες περιπτώσεις βγήκε νικήτρια, εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα τον Ρονάλντο. Η πρώτη ήταν στο Μουντιάλ του 2010, όταν στη φάση των 16 οι «φούριας ρόχας» νίκησαν με 1-0 (Βίγια), ενώ η δεύτερη ήταν δύο χρόνια μετά στο Euro. Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, η Ισπανία πήρε την πρόκριση στα πέναλτι, με τον CR7 να μην προλαβαίνει καν να σουτάρει στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας».

Χέιμιρ Χάλγκριμσον
Ο δημιουργός της εκπληκτικής Ισλανδίας, που στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Πορτογαλία να έφτασαν τελικά στην κατάκτηση του Euro, όμως στο εναρκτήριο παιχνίδι είχαν βρει... το μάστορά τους από την αμυντική λειτουργία των αξιόμαχων Ισλανδών. Ο Χέιμιρ Χάλγκριμσον είχε εστιάσει το αμυντικό κομμάτι της ομάδας του πάνω στον CR7 και τα κατάφερε περίφημα, αφού τον έβγαλε εντελώς εκτός αγώνα. Μάλιστα, μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Κριστιάνο είχε κάνει λόγο για «νοοτροπία μικρής ομάδας», αναφερόμενος στην Ισλανδία, δείγμα πόσο είχε περιορίσει τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο ο ομοσπονδιακός τεχνικός των αντιπάλων του.

 

Τελευταία Νέα