Πλουραλισμός στα μεγάλα πρωταθλήματα

Gazzetta team
Πλουραλισμός στα μεγάλα πρωταθλήματα

bet365

Οκτώ ομάδες από τις μεγάλες λίγκες της Ευρώπης έχουν τρεις και πάνω παίκτες με διψήφιο αριθμό γκολ μόνο στο πρωτάθλημα. Δυνατή παρουσία από Αγγλία, Γαλλία.

Οι παίκτες παγκόσμιας κλάσης μπορούν να σου εγγυηθούν ένα μεγάλο αριθμό τερμάτων αλλά όχι και πλουραλισμό στην επίθεση. Αντίθετα, ομάδες χωρίς τον μεγάλο σταρ, βρίσκουν μια φόρμουλα μοιράζοντας ουσιαστικά τα γκολ και έτσι περισσότεροι μπορεί να βρίσκουν δίχτυα. Λίγο πριν το φινάλε της σεζόν, ρίχνουμε μια ματιά στις ομάδες από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχουν τουλάχιστον τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό τερμάτων...

Μάντσεστερ Σίτι
Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη ομάδα που έχει τέσσερις παίκτες με 10+ γκολ σε μία σεζόν στην Premier League μετά την Αρσεναλ του 2012-13. Και πως να μην το έκανε αυτό η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είδε στη δεύτερη χρονιά του στο Νησί τη μηχανή του να χτυπάει κόκκινα και αλύπητα κάθε αντίπαλο. Εκτός από τους δύο επιθετικούς, Σέρχιο Αγουέρο [21] και Γκαμπριέλ Ζεσούς [12], διψήφιο αριθμό γκολ έπιασαν και οι εξτρέμ. Οταν το έκανε αυτό ο 21χρονος Γερμανός, Λιρόι Σανέ, φτάνοντας τα 10, η Σίτι έγινε μόλις η 5η ομάδα στην Αγγλία που έχει τέσσερις με 10+, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του φτάνοντας τον εντυπωσιακό αριθμό των 18 τερμάτων. Από τα 102 συνολικά, οι τέσσερις έχουν τα 61 τεμάχια, ένα δηλαδή 59.80%.


Λίβερπουλ
Λίγα είναι αυτά που μπορείς να πεις και να μην γνωρίζει ο μέσος... πωρωμένος με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς η τριπλέτα Μανέ-Σαλάχ-Φιρμίνο πρόσφατα έγινε η πιο φονική ever σε μια σεζόν στο Champions League με 46 γκολ [συμπεριλαμνβανομένων των προκριματικών]. Το ταχυδυναμικό ποδόσφαιρο του Γίργκεν Κλοπ έχει φέρει τους τρεις σε σημείο να έχουν πάρει φωτία και στο πρωτάθλημα εκτός από το ότι έφτασαν τους Reds στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο Σαλάχ στην πρώτη του χρονιά στο Anfield διέλυσε τα ρεκόρ των Τόρες και Σουάρες και έχει αυτή τη στιγμή 31 στην Premier League και τον ακολουθούν οι άλλοι δύο, με τον Φιρμίνο στα 15 και τον Μανέ στα 10. Και οι τρεις μαζί έχουν 56 από τα 80 της Λίβερπουλ στην Premier League, το 70%.

Τότεναμ
Την Αγγλική τριπλέτα συμπληρώνει η Τότεναμ, η οποία τα τελευταία χρόνια κάνει σταθερά βήματα και έχει θέσει τον εαυτό της ως μόνιμο μέλος της 4άδας στην Premier League. Η δουλειά που κάνει ο Μαουρίσιο Ποκετίνο στο Λονδίνο είναι εκπληκτική και έχει δώσει τεράστια αξία στο ρόστερ των Spurs. Τις περισσότερες μετοχές δεν έχει άλλος από τον Χάρι Κέιν, ο οποίος για ακόμα μια χρονιά ξεπέρασε τα 25 γκολ στο πρωτάθλημα και έχει φέτος 27, ενώ την τριάδα των διψήφιων συμπληρώνουν ο εξτρέμ, Σον Χέουνγκ-Μιν, με 12 και ο playmaker, Κρίστιαν Ερικσεν, με 12. Από τα 68 της Τότεναμ στην PL, οι τρεις έχουν τα 49, το 72.06% της ομάδας.


Λιόν
Τραίνο πάει στην Γαλλία η Λιόν και αυτό έχει άμεση σχέση με την επίθεσή της η οποία πετάει φωτιές. O Μπρούνο Ζενεσιό έχει την τύχη να διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του τέσσερις παίκτες που έχουν πετύχει διψήφιο αριθμό γκολ μόνο στο πρωτάθλημα Γαλλίας και μόνο φυσιολογικό φαντάζει ότι η ομάδα εξασφαλίζει την απευθείας έξοδο στους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν. Ο πρώην φορ της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαριάνο Ντίας, έχει σκοράρει 18 φορές, ενώ ακριβώς πίσω του είναι ο μεσοεπιθετικός, Ναμπίλ Φεκίρ, ο οποίος έχει βρει δίχτυα 17 φορές και έχει κάνει την Λίβερπουλ να τον θέλει σε περίπτωση που πουλήσει τον Σαλάχ. Αμέσως μετά, με 16 τέρματα ως εξτρέμ είναι ο φορμαρισμένος φέτος, Μέμφις Ντεπάι, ενώ ο πρώην άσος της Τσέλσι, Μπερτράντ Τραορέ είναι στα 13 γκολ. Μόνο 64 γκολ έχουν βάλει όλοι μαζί από τα 82 της Ολιμπίκ, ένα ποσοστό 78.04%

Παρί Σεν Ζερμέν
Οπως και η Λιόν, έτσι και η Παρί έχει τέσσερις παίκτες που έχουν πιάσει διψήφιο αριθμό γκολ μόνο στο Championnat και έτσι επέστρεψε στον θρόνο της πρωταθλήτριας έναν χρόνο αφού τον έχασε από την Μονακό. Με τις μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι δεν μπορούσε άλλωσε να συμβεί κάτι διαφορετικό στην PSG του Ουνάι Εμερι, που είχε πρώτο hitman τον παλιό, Εντινσον Καβάνι, με 28 γκολ στην Ligue1. Τον Matador ακολουθούν οι... νέοι. Ο Νεϊμάρ σταμάτησε στα 19 μετά τον τραυματισμό του και από κάτω είναι ο άλλος παίκτης που κόστισε κοντά 200 εκατ. ευρώ, ο Κιλιάν Μπαπέ με 13. Το καρέ κλείνει ένας ακόμα παλιός, ο Ανχελ Ντι Μαρία, έχοντας σκοράρει 11 φορές. Οι τέσσερις μαζί έχουν πετύχει 71 γκολ, δηλαδή το 65.74% από τα 108 της Παρί.


Λάτσιο
Και πάμε Ιταλία. Σε μια ομάδα που με χαμηλότερο budget έχει αφήσει από κάτω στη μάχη του Champions League Ιντερ και Μίλαν. Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έχει κάνει capolavoro στο Olimpico έχοντας μεταμορφώσει τον Τσίρο Ιμόμπιλε στον κουρφαίο killer των τελευταίων δεκαετιών και τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στον πιο wanted μέσο στην Ευρώπη. Ο Ιταλός επιθετικός απέχει ένα γκολ από τα 30 στη φετινή Serie A, ενώ ο Σέρβος με το πρόσφατο στο 0-1 επί της Τορίνο έφτασε τα 11. Μαζί τους, ένας παίκτης που δεν έπιασε ποτέ στην Αγγλία, ο Λουίς Αλμπέρτο, που έχει μεταμορφωθεί ως δεύτερος επιθετικός με τον Ιντζάγκι και μετρά και αυτός 11 τέρματα. Μαζί και οι τρεις είναι στα 51, το 60% των 85 των Ρωμαίων.

Βαλένθια
Υστερα από κάποιες δύσκολες σεζόν, η Βαλένθια επέστρεψε στα ψηλά της La Liga και την επόμενη χρονιά θα την βλέπουμε στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Μαρθελίνο το οφείλει αυτό σε μεγάλο βαθμό στην επίθεσή της και είναι μία από εκείνες με τρεις με 10+ τέρματα μόνο στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ των Νυχτερίδων είναι ο Ροδρίγο Μορένο με 16 και έχει μαζί του έναν ακόμα αριστεροπόδαρο, τον Ιταλό, Σιμόνε Τζάτζα, που έχει μια ντουζίνα, όσα ακριβώς δηλαδή και ο τρίτος της παρέας, Σάντι Μίνα. Οι Τρεις έχουν συνολικά τα 40 από τα 62 γκολ της Βαλένθια στην La Liga, κάτι που μεταφράζεται σε 64.51%.

Χόφενχαϊμ
Και κλείνουμε με τη μοναδική εκπρόσωπο της Γερμανίας στη λίστα, η οποία δεν είναι η Μπάγερν αλλά η εκπληκτική και φέτος Χόφενχαϊμ. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχασε το καλοκαίρι βασικά εργαλεία της αφού τερμάτισε στην 4η θέση και φέτος είναι έτοιμη να το ξανακάνει αν και έχει ασύγκριτα πολύ πιο λίγα χρήματα από τους ανταγωνιστές της. Ο φορ, Ουτ, είναι ο Νο1 σκόρερ της Χόφενχαϊμ με 14 γκολ στην Bundesliga και από κάτω βρίσκεται ο εκπληκτικός φέτος, Αντρέι Κράμαριτς, που πριν δύο αγωνιστικές έκανε χατ-τρκ. Τρίτος στη λίστα είναι ο [δανεικός από την Μπάγερν] Σερζ Γκνάμπρι, που έφτασε τα 10. Στο 57.14% είναι το ποσοστό των τριών, που έχουν σημειώσει τα 36 από τα 63 τεμάχια της ομάδας του Νάγκελσμαν.

 

Τελευταία Νέα