MVP... back to back

MVP... back to back

bet365

Μετά τον Φεβρουάριο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναδείχθηκε και τον Μάρτιο MVP στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν για δύο συνεχόμενους μήνες το συγκεκριμένο βραβείο στα αγγλικά γήπεδα.

Τζέιμι Βάρντι (Οκτώβριος-Νοέμβριος 2015)
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πορεία της Λέστερ μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015-2016. Ο Άγγλος επιθετικός ολοκλήρωσε τη σεζόν με 24 τέρματα, με τον ίδιο να έχει ένα εκπληκτικό σερί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2015. Σκόραρε και στα επτά παιχνίδια των «Αλεπούδων» εκείνο το δίμηνο, απέναντι σε Νόριτς, Σαουθάμπτον, Κρίσταλ Πάλας, Γουέστ Μπρομ, Γουότφορντ, Νιουκάστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Χάρι Κέιν (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2015)
Μαζί με τον Στίβεν Τζέραρντ είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει περισσότερες φορές από κάθε άλλον το βραβείο του καλύτερου παίκτη του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ (6). Τα δύο από αυτά τα βραβεία ήρθαν για τον Χάρι Κέιν σε δύο σερί μήνες, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η Τότεναμ έδωσε επτά παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Άγγλο επιθετικό να πετυχαίνει εννέα γκολ. Από δύο κόντρα σε Τσέλσι, Γουέστ Μπρομ και Άρσεναλ και από ένα κόντρα σε Κρίσταλ Πάλας, Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ. Η μόνη που του είχε... ξεφύγει ήταν η Σάντερλαντ.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2006)
Ο CR7 δεν ήταν ακόμη η «μηχανή των γκολ» που είναι σήμερα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στους δύο τελευταίους μήνες του 2006, ο Πορτογάλος σημείωσε εννέα τέρματα σε έντεκα αγώνες, με τον ίδιο να είναι πραγματικά «καυτός» στα τρία τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, που έγιναν μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Τότε, είχε πετύχει από δύο γκολ απέναντι σε Άστον Βίλα, Γουίγκαν και Ρέντινγκ, χαρίζοντας ισάριθμες νίκες στην ομάδα του.

Ντένις Μπέργκαμπ (Αύγουστος-Σεπτέμβριος 1997)
Τη σεζόν που η Άρσεναλ κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Ολλανδός άσος ξεκίνησε με το... γκάζι πατημένο. Στους δύο πρώτους μήνες πέτυχε τα μισά γκολ (8) από όσα σημείωσε όλη τη χρονιά (16) στο πρωτάθλημα. Δύο τέρματα απέναντι στη Σαουθάμπτον και χατ-τρικ κόντρα στη Λέστερ τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο ο Μπέργκαμπ πέτυχε δύο γκολ με την Τσέλσι και ένα με την Γουέστ Χαμ.

Ρόμπι Φάουλερ (Δεκέμβριος 1995-Ιανουάριος 1996)
Πρόκειται για την πιο παραγωγική σεζόν (28 γκολ) του έκτου σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ (163 γκολ). Ο Άγγλος επιθετικός έκανε ένα εκπληκτικό finish το 1995, καθώς στις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου σημείωσε δύο γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τρία γκολ απέναντι στην Άρσεναλ και ένα γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα. Εξίσου «καυτός» μπήκε και στη νέα χρονιά ο Φάουλερ, καθώς πέτυχε δύο τέρματα κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και άλλα τόσα κόντρα στην Λιντς. Συνολικός απολογισμός, δέκα γκολ, με την Λίβερπουλ να νικά σε όλα τα παιχνίδια, που σκόραρε ο Φάουλερ. Τον Ιανουάριο του ‘96, όμως, εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Σταν Κόλιμορ, με τον οποίο μοιράστηκε το βραβείο ο Άγγλος φορ.

 

Τελευταία Νέα