Ο Λίνγκαρντ πέρασε στην... απέναντι όχθη (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Λίνγκαρντ πέρασε στην... απέναντι όχθη (vids)

bet365

Χαρίζοντας την πρώτη νίκη της Αγγλίας στην Ολλανδία από την εποχή του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ, ο Τζέσι Λίνγκαρντ έδωσε συνέχεια στη... μετάβαση προς την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού του χαρακτήρα. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τα σπουδαία γκολ που άλλαξαν τον 25χρονο άσο, μέχρι και το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Η τοποθέτησή του ως «δεκάρι» στο φιλικό παιχνίδι της Αγγλίας με την Ολλανδία στο Άμστερνταμ, ουσιαστικά τον βοήθησε να βρίσκεται στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή, ώστε να πάρει το «ριμπάουντ» από την κόντρα που σημειώθηκε σε προσπάθεια του Στέρλινγκ εντός περιοχής και να νικήσει τον Ζόετ.

Το τελικό 1-0 που έγραψε ο φωτεινός πίνακας σε αυτή τη «μάχη» των «τριών λιονταριών» με τους «οράνιε», όσο κι αν το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν ακόμα ψάχνεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ανταγωνιστικό εμπόδιο, κατεγράφη ως η πρώτη νίκη της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στην Ολλανδία, από τον Νοέμβρη του 1969, όταν τότε την πορτοκαλί φανέλα φορούσε ο... 22χρονος, Γιόχαν Κρόιφ!

Ο Τζέσι Λίνγκαρντ, σκόραρε για πρώτη φορά με το εθνόσημο στο στήθος, κάτι που δεν μπορεί να μειώσει ο φιλικός χαρακτήρας της αναμέτρησης της περασμένης Παρασκευής.

«Ο Λίνγκαρντ είναι στο σωστό δρόμο για να κάνει τη μετάβαση από έναν νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή σε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή» είχε πει πριν από μερικούς μήνες ο... υπεύθυνος για την βελτίωση του ποδοσφαιριστή, Ζοσέ Μουρίνιο, αντικρίζοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που βγάζει πλέον ο Άγγλος στις προπονήσεις και τα ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κυρίως την τρέχουσα σεζόν. Ο ίδιος, είχε στείλει το μήνυμά του, την Πρωτοχρονιά, στο 2-0 των «κόκκινων διαβόλων» επί της Έβερτον στο Μέρσεϊσαϊντ, όταν έκανε την κίνηση να... σιωπήσουν οι επικριτές του, έχοντας σκοράρει 7 φορές σε 9 ματς εκείνη την χρονική περίοδο.

Ο... big-game Lingard έκανε ξανά την εμφάνισή του και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τα γκολ που σίγουρα τον έχουν ανεβάσει επίπεδο και τα οποία τον έχουν ωριμάσει και βάλει σε πολύ καλύτερη θέση στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, σε αυτό το σημείο του 2018.

Κάτι που τον βοήθησε τρομερά στην καριέρα του και τον έκανε να βγάζει πλέον περίσσια αυτοπεποίθηση και πείσμα στον εντός αγωνιστικού χώρου χαρακτήρα του, είναι όσα πέτυχε σε τρία ματς όπου διακυβεύονταν τρόπαια, στο «Γουέμπλεϊ».

Στο 110' του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας, την 21η Μαΐου του 2016 έγραψε το τελικό 2-1 για τη Γιουνάιτεντ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Την 7η Αυγούστου του ίδιου έτους, σκόραρε στο 32' του αγώνα με τη Λέστερ για το Community Shield, με τον Ζλάταν στο 83' να διαμορφώνει το 2-1 που χάρισε και αυτό τον τίτλο στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο (αφού είχε απομακρυνθεί πλέον ο Φαν Χάαλ).

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2017, στον τελικό του Λιγκ Καπ στο «στολίδι» του Λονδίνου, ο Τζέσι Λίνγκαρντ χρίζεται σκόρερ στο 38' για να γράψει το 2-0, προτού επιστρέψει η Σαουθάμπτον με τα δύο γκολ του Γκαμπιαντίνι (45' + 1' και 48') και έρθει ξανά ο Ιμπραΐμοβιτς στο 87ο λεπτό να διαμορφώσει το 3-2.

Έχει, επίσης, χριστεί σε σκόρερ σε ντέρμπι με αντίπαλο την Τσέλσι, τόσο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όσο και μπροστά στο κοινό της Γιουνάιτεντ, βρίσκοντας στόχο και συνεισφέροντας σε σημαντικότατα παιχνίδια για την ομάδα. Το γυριστό δεξί σουτ με το οποίο είχε νικήσει τον Τιμπό Κουρτουά, τον Φλεβάρη του 2016, σε ισόπαλο (1-1) αποτέλεσμα με τους «μπλε» στο Λονδίνο, δεν ξεχνιέται εύκολα, ενώ, φέτος, με κεφαλιά στο 75ο λεπτό του αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ» ολοκλήρωσε την ανατροπή για το σύνολο του Μουρίνιο, γράφοντας το τελικό 2-1 στο παιχνίδι της 25ης Φεβρουαρίου.

Σε μια από τις πιο απολαυστικές εμφανίσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το τρέχον πρωτάθλημα, ο Τζέσι Λίνγκαρντ είχε βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του (μαζί και με τον Νταβίντ Ντε Χέα σ' εκείνο το ματς) στη μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 επί της Άρσεναλ! Βρήκε δύο φορές τα δίχτυα και πανηγύρισε με τον δικό του τρόπο, συνηθίζοντας πλέον να κάνει... μόδα τους χορούς, οι οποίοι «αναγκάζουν» τα Media σε αναζήτηση για τα νέα hits και τις κινήσεις που γίνονται viral.

Και μιας και έγινε λόγος για τους πανηγυρισμούς του, συχνά - πυκνά δίνει ρεσιτάλ ακόμα και σε αυτό. Από τους χορούς, την κίνηση με το πνευστό, το DAB, τις τρομερές χειραψίες με τον Πογκμπά και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, το Milly Rock, το σταύρωμα των χεριών για το Black Panther, το Wakanda, τα συνεχόμενα αστεία stories στο Instagram (με τους κακεντρεχείς να εκφράζουν απέχθεια επειδή κάνει παρέα με τον Στέρλινγκ στην εθνική ομάδα και δεν... υπολογίζει την κόντρα με τη Μάντσεστερ Σίτι), ο Λίνγκαρντ, βάζει σοβαρότατη υποψηφιότητα για κάνει δική του χρονιά το 2018 και φυσικά για να μπει στο αεροπλάνο για τη Ρωσία, το καλοκαίρι...

 

Τελευταία Νέα