Γιούβε vs Ρεάλ: Η παράδοση δείχνει Βασίλισσα

Gazzetta team
Γιούβε vs Ρεάλ: Η παράδοση δείχνει Βασίλισσα

bet365

Οι δύο φιναλίστ του περσινού Champions League θα αναμετρηθούν φέτος στους "8" και η παράδοση, όπως βλέπει το FFT του gazzetta.gr, χαμογελάει στους Μαδριλένους.

Στις 3 Ιουνίου 2017 οι δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, έδωσαν ραντεβού στον τελικό του Κάρντιφ. Η βραδιά εξελίχθηκε ονειρικά για τους Ισπανούς και εφιαλτικά για τους Ιταλούς, με την κληρωτίδα της UEFA να τους φέρνει και πάλι απέναντι. Αυτή τη φορά στους "8" της κορυφαίας διοργάνωσης, με την παράδοση να είναι υπέρ της Ρεάλ. Μπορεί η Γιούβε να έχει αποκλείσει τους Μαδριλένους σε διπλές αναμετρήσεις τις τελευταίες τέσσερις φορές που έχουν αναμετρηθεί (1996, 2003, 2005, 2015) αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν μία σεζόν μετά το ραντεβού τους στον τελικό. Και η παράδοση δείχνει ότι κάθε φορά που οι δύο φιναλίστ συναντήθηκαν την επόμενη σεζόν, η πρόκριση πήγε σε αυτόν που είχε πάει και η κούπα την προηγούμενη χρονιά.

1977-78: Λίβερπουλ
Το 1977 στο Olimpico της Ρώμης η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατώντας με 3-1 της Γκλάντμπαχ στον τελικό. Ενα χρόνο μετά, Αγγλοι και Γερμανοί βρέθηκαν ξανά τετ α τετ, αυτή τη φορά στον ημιτελικό. Το πρώτο ματς έγινε στο Μένχεγκλαντμπαχ και η Μπορούσια νίκησε με 2-1 σε ένα θρίλερ που κρίθηκε στο φινάλε, για να απαντήσει η Λίβερπουλ με το 3-0 στη ρεβάνς του Anfield, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Κένεντι και Νταλγκλίς.

1997: Γιουβέντους
Στις 22 Μαΐου 2006, στο Olimpico της Ρώμης ξανά, ο Αγιαξ ήθελε να κατακτήσει το Champions League για δεύτερη σερί χρονιά, αλλά η Γιουβέντους επικράτησε στα πέναλτι. Την επόμενη σεζόν, 1996-97, Μπιανκονέρι και Αίαντας συναντήθηκαν στον ημιτελικό, με την ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι να προκρίνεται με εντυπωσιακό τρόπο. Η Γιούβε νίκησε στο πρώτο ματς στο Αμστερνταμ με 2-1 και στο Delle Alpi έστησε πάρτι για την πρόκριση στον τελικό με το 4-1, με τον Ζιντάν να κάνει τρομερά πράγματα.

2011: Ιντερ
Το 2010 η Ιντερ έβαλε τέλος στην αναμονή δεκαετιών, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης με το 2-0 επί της Μπάγερν Μονάχου στο Santiago Bernabeu. Οι λογαριασμοί παρέμειναν ανοιχτό όμως, για να κλείσουν ένα χρόνο μετά... Στη φάση των "16" της σεζόν 2010-11 η κλήρωση έβγαλε το ζευγάρι του προηγούμενου τελικού και οι Νερατζούρι πίκραναν τους Βαυαρούς ξανά. Η Μπάγερν νίκησε (0-1) στο πρώτο ματς στο Μιλάνο και προηγήθηκε 2-1 στη ρεβάνς αλλά οι Ιταλοί δεν τα παράτησαν και έκαναν επική ανατροπή με τους Σνάιντερ (63') και Πάντεφ (88') να σοκάρουν την Allianz Arena.

2015: Ρεάλ Μαδρίτης
Ο τελικός του Champions League το 2014 ήταν κάτι ξεχωριστό, αφού για πρώτη φορά αναμετρήθηκαν ομάδες όχι απλά από την ίδια χώρα αλλά και από την ίδια πόλη. Η Μαδρίτη ήταν στις... φλόγες για το Ρεάλ-Ατλέτικο, με τους Μερένγκες να παίρνουν το τρόπαιο στην παράταση. Την επόμενη σεζόν η Μαδρίτη "νέκρωσε" ξανά για την διπλή αναμέτρηση στους "8", με την Ρεάλ να παίρνει τελικά την πρόκριση, αφού το γκολ του Τσιτσαρίτο στη ρεβάνς (1-0) έκανε τη διαφορά μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Vicente Calderon.

2017: Ρεάλ Μαδρίτης
Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια η Ατλέτικο έζησε το ίδιο πράγμα με αντίπαλο την Ρεάλ. Οι δυό τους είχαν συναντηθεί και στον τελικό του 2016, στο Giuseppe Meazza, με τους Μερένγκες να επικρατούν στα πέναλτι και ένα χρόνο μετά έδωσαν συνέχεια στην παράδοση. Οι δύο φιναλίστ του 2016 συναντήθηκαν και στον ημιτελικό του 2017, με την πρόκριση να πάει στα χέρια της Ρεάλ, η οποία καθάρισε από το 3-0 του Santiago Bernabeu. Ετσι, η συμπολίτισσα Ατλέτικο βολεύτηκε με τη νίκη γοήτρου στη ρεβάνς (2-1)...

 

Τελευταία Νέα