«Διαβολικές» ρεβάνς λευκής ισοπαλίας

«Διαβολικές» ρεβάνς λευκής ισοπαλίας

«Διαβολικές» ρεβάνς λευκής ισοπαλίας

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τι κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους επαναληπτικούς, στο Ολντ Τράφορντ, όταν το πρώτο παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Μετά το πρώτο παιχνίδι στο Σάντσεθ Πιθχουάν, ο Ζοσέ Μουρίνιο επικρίθηκε για την αμυντική τακτική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου επιθετικά την Σεβίλλη, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Απόψε, οι «κόκκινοι διάβολοι» κυνηγούν αποκλειστικά τη νίκη, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα αποκλείονται. Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή το πρώτο νοκ άουτ ματς να έχει λήξει χωρίς σκορ, έχει συμβεί εννέα φορές στο ευρωπαϊκό παρελθόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε τρεις περιπτώσεις αποκλείστηκε, ενώ έξι φορές πήρε τη νίκη-πρόκριση. Τη μία εξ’ αυτών απέναντι σε ελληνική ομάδα.

Τσάμπιονς Λιγκ/Κύπελλο Πρωταθλητριών

Μάντσεστερ Γιουν. – Σαράγιεβο 2-1 (1967-68)
Στην πορεία προς το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους, οι «μπέμπηδες» πέρασαν το εμπόδιο της Σαράγιεβο στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Μετά το 0-0 στην Βοσνία, τα γκολ των Άστον και Μπεστ έδωσαν την πρόκριση στη Γιουνάιτεντ, με τους φιλοξενούμενους απλά να μειώνουν με τον Ντέλαλιτς στο φινάλε.

Μάντσεστερ Γιουν. - Μονακό 1-1 (1997-98)
Το γρήγορο γκολ του Τρεζεγκέ «πάγωσε» το Ολντ Τράφορντ, με τη Γιουνάιτεντ να μην μπορεί να φτάσει στην ολική ανατροπή και να προκριθεί στα ημιτελικά. Μπορεί να ισοφάρισε με τον Σόλσκιερ, όμως το 1-1 έμεινε ως τέλος και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, η Μονακό πανηγύρισε την πρόκριση.

Μάντσεστερ Γιουν. - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (1999-00)
Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το όνειρο των «μπέμπηδων» για διεκδίκηση δεύτερου σερί Τσάμπιονς Λιγκ. Το αυτογκόλ του Κιν και τα δύο τέρματα του Ραούλ (το τελευταίο έμεινε στην ιστορία για την απίθανη ντρίμπλα του Ρεδόνδο στον Μπεργκ) «σκότωσαν» τους γηπεδούχους, που απλά μείωσαν σε 2-3 με τους Μπέκαμ και Σκόουλς.

Μάντσεστερ Γιουν. – Μπαρτσελόνα 1-0 (2007-08)
Μία «οβίδα» του Σκόουλς στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ ήταν αρκετή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό. Ο 23χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκε νικητής στη μονομαχία του με τον 21χρονο Λιονέλ Μέσι, με τους «μπέμπηδες» να κατακτούν στη συνέχεια και το τρόπαιο.

Μάντσεστερ Γιουν. – Ίντερ 2-0 (2008-09)
Δύο γκολ, ένα στην αρχή κάθε ημιχρόνου, από τους Βίντιτς και Ρονάλντο έδωσαν στους γηπεδούχους τη νίκη-πρόκριση με 2-0, μετά τη λευκή ισοπαλία στο Μιλάνο. Η Γιουνάιτεντ πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, φτάνοντας στη συνέχεια μέχρι τον τελικό.

Μάντσεστερ Γιουν. – Μαρσέιγ 2-1 (2010-11)
Η τελευταία φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» κλήθηκαν να προκριθούν στο Ολντ Τράφορντ, μετά από λευκή ισοπαλία εκτός έδρας ήταν για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της Γιουνάιτεντ, με την Μαρσέιγ απλά να μειώνει σε 2-1 με το αυτογκολ του Μπράουν.

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Μάντσεστερ Γιουν. – Αϊντχόφεν 1-0 παρ. (1984-85)
Μετά από δύο 90λεπτα σε Φίλιπς Στάντιον και Ολντ Τράφορντ καμία από τις δύο ομάδες δε σκόραρε, με αποτέλεσμα ο επαναληπτικός να οδηγηθεί στην παράταση. Με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Στράχαν στο έξτρα 30λεπτο, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 1-0 και πήραν το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Μάντσεστερ Γιουν. – Ροτόρ Βόλγκογκραντ 2-2 (1995-96)
Μετά τη λευκή ισοπαλία στην Ρωσία, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν το απόλυτο φαβορί στο Ολντ Τράφορντ, απέναντι στην άσημη Ροτόρ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την Γιουνάιτεντ, σημειώνοντας δύο γρήγορα γκολ με τους Νιντερχάους και Βερετένικοφ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν αρχικά με τον Σκόουλς, όμως η πρόκριση για το 2ο γύρο κατέληξε στην Ροτόρ. Το μόνο που κατάφερε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν να ισοφαρίσει στο φινάλε με τον Σμάιχελ!

Κύπελλο Κυπελλούχων

Μάντσεστερ Γιουν. – Αθηναϊκός 2-0 παρ. (1991-92)
Πρόκειται για την πιο ιστορική στιγμή της ομάδας του Βύρωνα. Την προηγούμενη σεζόν είχε αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ, με αποτέλεσμα ο Αθηναϊκός να αγωνιστεί στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Στον πρώτο γύρο τέθηκε αντιμέτωπος με το «μεγαθήριο», που άκουγε στο όνομα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά το παλικαρίσιο 0-0 στο Απόστολος Νικολαϊδης, η ελληνική ομάδα ταξίδεψε στο Μάντσεστερ, προκειμένου να παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Και τα κατάφερε περίφημα, αφού «έβγαλε το λάδι» της Γιουνάιτεντ, με το 90λεπτο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Εκεί, τα γκολ των Χιουζ και Μακλέρ έδωσαν στους γηπεδούχους την πρόκριση, όμως ο Αθηναϊκός είχε καταφέρει να γράψει μία υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα