Κέιν, ο επόμενος μεγάλος Αγγλος της ιστορίας

Κέιν, ο επόμενος μεγάλος Αγγλος της ιστορίας

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Κέιν, ο επόμενος μεγάλος Αγγλος της ιστορίας

bet365

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον 24χρονο που γράφει ιστορία στους Spurs και αποτελεί τον επόμενο legend του Νησιού.

Λίγο πριν μπει το έτος που διανύουμε, γράφαμε στο FourFourtwo ότι ζούμε στην εποχή του Χάρι Κέιν, ο οποίος έγινε ο πρώτος σκόρερ για club και Εθνική μέσα στο 2017 και ο πρώτος από το 2010 που δεν λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι που κλείνει το έτος στο Νο1 των σκόρερ. Υστερα από έναν μήνα και κάτι, ο Αγγλος συνέχισε να γράφει ιστορία, αυτή τη φορά για την ομάδα που τον πίστεψε και σήμερα απολαμβάνει να τον βλέπει στο γήπεδο με τη φανέλα της. Αν και έχασε με απογουτευτικό τρόπο το πρώτο πέναλτι κόντρα στην Λίβερπουλ, ο Χάρι Κέιν, είχε αυτά που χρειάζονται για να πάρει την μπάλα και στο 94'. Στέλνοντάς την από τη μία και τον Κάριους από την άλλη, ο διεθνής φορ έγραψε το τελικό 2-2 στο Anfield φτάνοντας τα 100 γκολ στην Premier League, όπου παίζει βασικός μόλις για τέσσερα χρόνια.

«Εκανα τα πράγματα που κάνω πάντα. Μια-δυο βαθιές ανάσες και μετά τα συναισθήματα ήταν τεράστια. Είναι εκπληκτικό που έφτασα τα 100 γκολ, είναι σπουδαίο που το έκανα σε ένα τέτοιο παιχνίδι» είπε μετά το τέλος του ματς στο Anfield, όπου κράτησε την Τότεναμ ζωντανή στη μάχη της 4άδας. Ο legend της PL και άνθρωπος που για ένα διάστημα είχε 'δώσει' στον Κέιν τον πανηγυρισμό του, Αλαν Σίρερ, είχε πει πριν μερικούς μήνες ότι μόνο ο άσος των Spurs μπορεί να σπάσει το δικό ρεκόρ των 260 γκολ. O σημερινός αναλυτής της αγγλικής τηλεόρασης είναι ο μοναδικός που χρειάστηκε λιγότερα ματς για να φτάσει τα 100 τέρματα, αφού εκείνος το έκανε σε 124 και ο Κέιν σε 141.

Δεν χρειαζόταν να πιάσει το συγκεκριμένο milestone για να πει κανείς ότι έχει αλλάξει επίπεδο. Ο Κέιν απλά ακουμπά την μπάλα και εκείνη πάει στα δίχτυα. Με δεξί, με αριστερό, με δυνατό σουτ, με τζούφιο, με κεφαλιά, έχοντας περάσει τον τερματοφύλακα. Οι τρόποι μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί, όμως το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια που αν είναι υγιής, παίρνει φανέλα βασικού, ο Κέιν έχει κάτι ακόμα κοινό με τον Σίρερ. Μόνο ο μύθος της Νιούκαστλ και ο Τιερί Ανρί είχαν καταφέρει - πριν τον φορ της Τότεναμ - να πετύχουν 20+ γκολ σε τέσσερις σερί σεζόν στην Premier League. Και τον Ιούλιο που έρχεται θα κλείσει τα 25.

Το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε την Λίβερπουλ και έφτασε τα 100 ήταν το 14ο εύστοχο στην Premier League, ενώ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έχει σκοράρει μία φορά. Οπως θα περίμενε κανείς, με το καλό του πόδι, το δεξί, έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα, που είναι 60, με το αριστερό 26 και με κεφαλιά 14. Σε αυτή την τρελή πορεία, έβαλε 20 (!) φορές δύο γκολ ένα παιχνίδι, πέτυχε 7 χατ-τρικ και σε έναν αγώνα έκανε καρέ των γκολ. Αγαπημένο του μέρος είναι το πρώτο με 57 τέρματα κόντρα στα 43 του πρώτου, ενώ ομάδα η Λέστερ, σε βάρος της οποίας έχει βρει δίχτυα 9 φορές.

Ο Κέιν είναι ξεκάθαρα εδώ και έναν χρόνο παίκτης από ένα ράφι που μετρημένες ομάδες μπορούν να φτάσουν, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ακούγεται όλο και περισσότερο ότι τον έχει σαν στόχο. Εκτός από το τιμητικό ενδιαφέρον των Merengues, ο Κέιν κερδίζει τον σεβασμό των κορυφαίων. Και το αξίζει. «Σαν παίκτης, πάντα μπορείς να δουλέψεις σε κάποιους τομείς, όμως υπάρχουν πράγματα που δενδιδάσκονται. Το φυσικό ένστικτο του σκόρερ είναι ένα ταλέντο με το οποίο γεννιέσαι. Μέσα στα χρόνια έχω δει τους Ρονάλντο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιντζάγκι, Μπατιστούτα. Είχαν όλοι το χάρισμα που κάνει τους τερματοφύλακες να υποφέρουν. Και ο Χάρι Κέιν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης