Και στο τέλος κερδίζει... ο Μπέιλ

Και στο τέλος κερδίζει... ο Μπέιλ

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει όλα τα νικητήρια γκολ, που έχει πετύχει στην καριέρα του ο Γκάρεθ Μπέιλ, στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Ούτε ένα λεπτό δε χρειάστηκε ο Γκάρεθ Μπέιλ για να κάνει τη διαφορά κόντρα στην Αλ Τζαζίρα και να στείλει την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Ο Ζινεντίν Ζιντάν πέρασε στο 81’ τον Ουαλό στο παιχνίδι και λίγα δευτερόλεπτα μετά ο 28χρονος άσος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τη «βασίλισσα». Μία συνήθεια που έχει γίνει... λατρεία για τον Μπέιλ, ο οποίος ουκ ολίγες φορές στην καριέρα του έχει σημειώσει γκολ νίκης από το 80’ και μετά. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει όλα τα game winning goals του Ουαλού στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών.

Ουαλία – Σκωτία 2-1 (12/10/2012)
Μετά από δύο ήττες στους δύο πρώτους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, η Ουαλία ήθελε πάση θυσία τη νίκη στο βρετανικό ντέρμπι. Η Σκωτία είχε καταφέρει να προηγηθεί, με τον Μπέιλ να κερδίζει πέναλτι και να το εκτελεί ο ίδιος στο 80’, για το 1-1. Το καλύτερο, όμως, το φύλαγε για το τέλος, καθώς με έναν «κεραυνό» στο 87’ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

Τότεναμ – Λυών 2-1 (14/2/2013)
Για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ένα φάουλ του Μπέιλ από τα 35 μέτρα ήταν αυτό που είχε δώσει προβάδισμα στην Τότεναμ, όμως η Λυών είχε καταφέρει να ισοφαρίσει με τον Ουμτιτί και να κρατά το αποτέλεσμα μέχρι το 93’. Τότε, μία ακόμη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουαλού έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους με 2-1 και ταυτόχρονα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ 2-3 (25/2/2013)
Για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ο Ουαλός ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και να προηγηθούν με 2-1. Μετά την ισοφάριση από τον Σίγκουρντσον, στο 90’ ο Γκάρεθ Μπέιλ εξαπόλυσε έναν «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή, δίνοντας τη νίκη στην Τότεναμ, με 2-3, ένα αποτέλεσμα που τη διατήρησε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Τότεναμ – Σαουθάμπτον 1-0 (4/5/2013)
Σχεδόν μόνος του προσπαθούσε να βγάλει την Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για την 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με ένα δικό του σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 86’, οι «πετεινοί» επικράτησαν με 1-0 της Σαουθάμπτον και παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής από την 4η της βαθμολογίας, Άρσεναλ.

Τότεναμ – Σάντερλαντ 1-0 (19/5/2013)
Ό,τι και να έκανε ο Γκάρεθ Μπέιλ, δε στάθηκε αρκετό στην Τότεναμ να μπει τελικά στην τετράδα και να κερδίσει ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην τελευταία αγωνιστική, μία «οβίδα» του Ουαλού στο 90’ έδωσε τη νίκη στους Λονδρέζους με 1-0, όμως την ίδια ώρα κέρδιζε και η Άρσεναλ, με αποτέλεσμα το πολυπόθητο εισιτήριο να καταλήξει στους «κανονιέρηδες».

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-1 (16/4/2014)
Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκεται στην εξέδρα, λόγω τραυματισμού, το βάρος στο επιθετικό κομμάτι της Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του Copa Del Rey, είχε πέσει στον Γκάρεθ Μπέιλ. Οι δύο ομάδες ήταν στο 1-1 (Ντι Μαρία 11’, Μπαρτρά 68’) και όδευαν ολοταχώς προς την παράταση. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον Μπέιλ. Με μία απίθανη κούρσα στο 85’, που ξεκίνησε από τη μεσαία γραμμή, ο Ουαλός πέρασε (αν και ήταν αρκετά πίσω) στο σπριντ τον Μπαρτρά, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 2-1, που έδωσε το κύπελλο Ισπανίας στη «βασίλισσα».

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 παρ. (24/5/2014)
Ίσως το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα του Γκάρεθ Μπέιλ. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014, οι δύο συμπολίτισσες είχαν οδηγηθεί στην παράταση, όταν στο 110’ ο Ντι Μαρία έκανε μια κούρσα από αριστερά, ο Κουρτουά απέκρουσε το πλασέ του, με την μπάλα να παίρνει ύψος και τον Μπέιλ με κεφαλιά να δίνει προβάδισμα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Από ’κει και πέρα η Ατλέτικο κατέρρευσε, με τη «βασίλισσα» να επικρατεί με 4-1 και να στέφεται για δέκατη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ανδόρα – Ουαλία 1-2 (9/9/2014)
Στο εναρκτήριο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Ουαλία είχε φαινομενικά εύκολο έργο, στην έδρα της αδύναμης Ανδόρας. Οι γηπεδούχοι μπορεί να προηγήθηκαν νωρίς, όμως πολύ γρήγορα ο Γκάρεθ Μπέιλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η ανατροπή, όμως, δεν ερχόταν και χρειάστηκε να φτάσει το 81ο λεπτό για να πετύχει και δεύτερο τέρμα (με φάουλ) ο ηγέτης της εθνικής Ουαλίας, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Κόρδοβα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (24/1/2015)
Για την 20η αγωνιστική, με το ματς στο 1-1, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την Ρεάλ, καθώς στο 83’ αποβλήθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο. Αν και με παίκτη λιγότερο, η «βασίλισσα» πίεσε, με τον Μπέιλ να εκτελεί φάουλ στο 87’ και την μπάλα να βρίσκει σε χέρι. Κερδισμένο πέναλτι για την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ουαλό να ευστοχεί στο 89’ από τα έντεκα βήματα και να δίνει τη νίκη στην ομάδα του, που τη διατήρησε στο +4 από την Μπαρτσελόνα.

Κύπρος – Ουαλία 0-1 (3/9/2015)
Μετά από τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες στα έξι πρώτα παιχνίδια των προκριματικών του Euro, η Ουαλία βρισκόταν στην κορυφή του γκρουπ, πάνω από Βέλγιο και Βοσνία. Ωστόσο, στην Κύπρο τα βρήκε «σκούρα» και χρειάστηκε μια κεφαλιά του Μπέιλ στο 82’ για να φύγει νικήτρια με 1-0 από την Λευκωσία και να συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα του ομίλου.

Ράγιο Βαγεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (23/4/2016)
Με την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης να έχουν από 79 βαθμούς και την Ρεάλ να ακολουθεί με 78, η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου είχε φουντώσει. Ωστόσο, στο παιχνίδι της 35ης αγωνιστικής, τίποτα δεν πήγαινε καλά για τη «βασίλισσα» στο ξεκίνημα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Ράγιο Βαγεκάνο, όμως γρήγορα ο Μπέιλ μείωσε, με τον Λούκας Βάσκεθ να ισοφαρίζει στην επανάληψη. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 81’, όταν ο Μπέιλ με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 2-3 και κράτησε ζωντανή την ομάδα του στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 (30/4/2016)
Με τις τρεις διεκδικήτριες του τίτλου να συνεχίζουν με νίκες την προηγούμενη αγωνιστική, η Ρεάλ εξακολουθούσε να βρίσκεται στο -1 από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Όπως και μία εβδομάδα νωρίτερα, έτσι και στο ματς της 36ης αγωνιστικής, η λύση για τη «βασίλισσα» ήρθε από τον Γκάρεθ Μπέιλ. Με μια κεφαλιά στο 80ο λεπτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0 και την κράτησε σε απόσταση αναπνοής, αφού την ίδια ώρα κέρδιζαν τόσο η Μπαρτσελόνα, όσο και η Ατλέτικο.

 

Τελευταία Νέα