Η λύτρωση ήρθε από τον τερματοφύλακα (vids)

Η λύτρωση ήρθε από τον τερματοφύλακα (vids)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται 10+1 περιπτώσεις τερματοφυλάκων, που προωθήθηκαν στα τελευταία λεπτά και σκόραραν για την ομάδα τους.

Χρειάστηκε να περάσουν 15 αγωνιστικές για να καταφέρει η Μπενεβέντο να κάνει «σεφτέ» βαθμών στο Καμπιονάτο. Ωστόσο, η είδηση δεν είναι πως η νεοφώτιστη ομάδα πήρε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Μίλαν (2-2), αλλά ότι η ισοφάριση ήρθε στο 95’, με γκολ από τον τερματοφύλακά της. Σε φάουλ που κέρδισε η Μπενεβέντο στις καθυστερήσεις, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι προωθήθηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του συναδέλφου του, Τζίτζι Ντοναρούμα.

Στα χρονικά του ποδοσφαίρου, αρκετοί τερματοφύλακες είχαν έφεση στο σκοράρισμα, καθώς ήταν εκτελεστές φάουλ ή πέναλτι. Πρώτος και καλύτερος ο Ροζέριο Σένι, ενώ γνωστοί για τον ίδιο λόγο είναι οι Τσιλαβέρτ, Χιγκίτα, Μπουτ και πολλοί άλλοι. Ωστόσο, ο Μπρινιόλι της Μπενεβέντο δεν ανήκει στην ίδια κατηγορία, αλλά σε αυτή των τερματοφυλάκων, που προωθήθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, σε κάποιο κόρνερ ή φάουλ και τελικά πέτυχαν το γκολ που έψαχνε η ομάδα τους.

Πίτερ Σμάιχελ: Μάντσεστερ Γιουν. – Ροτόρ Βόλγκογκραντ 2-2 (26/9/1995)
Για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αποσπάσει λευκή ισοπαλία στο πρώτο ματς, στην Ρωσία. Στον επαναληπτικό του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ έμοιαζε το απόλυτο φαβορί, όμως οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν γρήγορα δύο γκολ, παγώνοντας το Ολντ Τράφορντ. Ο Σκόουλς μείωσε, με τους «μπέμπηδες» να ψάχνουν δύο ακόμη τέρματα για να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Σε κόρνερ, στο 89’, ο Πίτερ Σμάιχελ προωθήθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Ωστόσο, στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα του Φέργκιουσον γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό.

Μάσιμο Ταΐμπι: Ρετζίνα – Ουντινέζε 1-1 (1/4/2001)
Οι γηπεδούχοι βρίσκονταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και χρειάζονταν οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς, ώστε να συνεχίσουν να ελπίζουν. Η Ουντινέζε είχε πάρει το προβάδισμα και ήταν κοντά σε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη, όμως σε κόρνερ που κέρδισε η Ρετζίνα στο 88’ ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή και ο τερματοφύλακάς της. Ο Μάσιμο Ταΐμπι νίκησε τους πάντες στον αέρα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 μέσα σε αποθέωση.

Μάρκο Αμέλια: Παρτιζάν – Λιβόρνο 1-1 (2/11/2006)
Οι δύο ομάδες ήταν στον ίδιο όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με την Παρτιζάν να φιλοξενεί στο Βελιγράδι την Λιβόρνο, για τη 2η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα, όταν στο 87’ η ιταλική ομάδα κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αν και υπήρχαν ακόμη αρκετά λεπτά αγώνα και το αποτέλεσμα δεν ήταν καταδικαστικό για την Λιβόρνο, ο Αμέλια αποφάσισε να προωθηθεί, παρά τις παραινέσεις των συμπαικτών του για το αντίθετο. Τελικά, ο Ιταλός πορτιέρο σκόραρε και δικαιώθηκε για την επιλογή του, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Αντρές Πάλοπ: Σαχτάρ – Σεβίλλη 2-3 παρ. (15/3/2007)
Ο δρόμος των Ανδαλουσιανών για τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ περνούσε στη φάση των «16» από το Ντόνετσκ. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων στην Ισπανία είχε λήξει ισόπαλο 2-2, ενώ στον επαναληπτικό της Ουκρανίας, οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 2-1 και κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους. Στο 94’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κόρνερ, με τον Πάλοπ να προωθείται στην αντίπαλη περιοχή και με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 2-2, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο, η Σεβίλλη πέτυχε ένα ακόμη γκολ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Σινάν Μπολάτ: Σταντάρ Λιέγης – Άλκμααρ 1-1 (9/12/2009)
Σε έναν όμιλο για το Τσάμπιονς Λιγκ με Άρσεναλ και Ολυμπιακό (που προκρίθηκαν στους 16), οι δύο ομάδες μάχονταν την τελευταία αγωνιστική, με έπαθλο την 3η θέση, που έδινε ένα εισιτήριο στο Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι το 95’ οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη νίκη και την πρόκριση στα χέρια τους, όμως σε ένα φάουλ που κέρδισε η Σταντάρ στις καθυστερήσεις, ο Μπολάτ σκόραρε με κεφαλιά και έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, που πέτυχε γκολ σε κανονική ροή αγώνα.

Αλί Αχαμαντά: Τουλούζ – Ρεν 2-2 (22/9/2012)
Για την 6η αγωνιστική της Ligue 1, η Τουλούζ βρισκόταν προ των πυλών από μία εντός έδρας ήττα. Η Ρεν είχε το προβάδισμα μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ και ο τερματοφύλακάς τους πήρε την απόφαση να ανέβει κι εκείνος στην αντίπαλη περιοχή. Ο Αλί Αχαμαντά κατάφερε να σκοράρει με γυριστή κεφαλιά και να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Μάρβιν Χιτζ: Άουγκσμπουργκ – Λεβερκούζεν 2-2 (21/2/2015)
Μία αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα, με φόντο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι «ασπιρίνες» προηγούνταν με 1-2 μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν στο 94’ ο Χιτζ προωθήθηκε σε ένα κερδισμένο κόρνερ για την ομάδα του. Μετά από φάση διαρκείας, ο μπάλα έφτασε στα πόδια του τερματοφύλακα της Άουγκσμπουργκ, που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Άριαν Μπεκιάι: ΟΦΗ – Πανηλειακός 2-2 (11/2/2001)
Ιστορία έγραψε ο Αλβανός τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας σε εκείνο το παιχνίδι για την 18η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην Α’ Εθνική, που σκόραρε με κεφαλιά. Ο ΟΦΗ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-2, όμως μετά τη μείωση του σκορ από τον Διγκόζη, πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπεκιάι προωθήθηκε σε ένα φάουλ, που κέρδισαν οι γηπεδούχοι στο 95’ και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πανηλειακού, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας στον ΟΦΗ.

Αλέξανδρος Κασμερίδης: Λεβαδειακός – Αστέρας Μαγούλας 3-2 (30/10/2013)
Για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδος, η ομάδα από τη δυτική Αττική είχε επικρατήσει με 2-1 στο γήπεδό της, στο πρώτο παιχνίδι. Στον επαναληπτικό της Λιβαδειάς, ο Λεβαδειακός είχε μέχρι τις καθυστερήσεις προβάδισμα με 3-1. Ωστόσο, οι Βοιωτοί υπολόγιζαν χωρίς τον Αλέξανδρο Κασμερίδη, ο οποίος προωθήθηκε σε κόρνερ που κέρδισε ο Αστέρας Μαγούλας στο 93’ και με κεφαλιά μείωσε σε 3-2, ένα σκορ που του έδωσε την πρόκριση, χάρις στα εκτός έδρας γκολ.

Γεννάδιος Ξενοδόχοφ: Παναχαϊκή – Λάρισα 1-1 (28/11/2015)
Οι Πατρινοί ήταν έτοιμοι να σπάσουν το αήττητο της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Football League. Στο ματς της 10ης αγωνιστικής, η Παναχαϊκή είχε το προβάδισμα μέχρι το 97ο λεπτό (!), όμως υπολόγιζε χωρίς τον... Ξενοδόχοφ. Σε κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο τερματοφύλακάς τους βγήκε μπροστά και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Φραντσέσκο Τόλντο: Ίντερ – Γιουβέντους 1-1 (19/10/2002)
Η πιο ξεχωριστή περίπτωση, αφού το συγκεκριμένο τέρμα μπορεί να κατακυρώθηκε τελικά στον Κριστιάν Βιέρι, όμως ακόμη και σήμερα μνημονεύεται ως «το γκολ του Τόλντο». Στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, η Γιουβέντους είχε προηγηθεί στο 89’ με τον Ντελ Πιέρο και όλα έδειχναν πως θα έφτανε στη νίκη. Ωστόσο, σε ένα κόρνερ στο 95’, προωθήθηκε μέχρι και ο Φραντσέσκο Τόλντο, ο οποίος φάνηκε να είναι αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της «Κυρίας». Αν και ποτέ δεν έγινε ξεκάθαρο, το γκολ χρεώθηκε στον Βιέρι. Το μόνο σίγουρό είναι πως νωρίτερα έγινε καθαρό επιθετικό φάουλ στον Μπουφόν.

 

Τελευταία Νέα