Οι Γάλλοι που κυριεύουν τη Μπουντεσλίγκα

Gazzetta team
Οι Γάλλοι που κυριεύουν τη Μπουντεσλίγκα

bet365

Από τον Τολισσό ως τον Ζαγκαντού, οι Γάλλοι πληθαίνουν και διακρίνονται στο γερμανικό πρωτάθλημα και ο Δημήτρης Ρούσσος στρέφει την προσοχή σε όσους μετακόμισαν φέτος στη Μπουντεσλίγκα και ήδη ξεχωρίζουν.

Παραδοσιακά, ουκ ολίγοι Γάλλοι έβρισκαν την «Ιθάκη» τους στη Μπουντεσλίγκα. Είτε ως φτασμένοι ποδοσφαιριστές, είτε στις αρχές της καριέρας τους, στη Γερμανία βρέθηκαν κατά καιρούς ταλαντούχοι και ανθεκτικοί παίκτες, που κατέκτησαν τίτλους και ταυτίστηκαν με το γερμανικό ποδόσφαιρο και τις ομάδες του. Σήμερα παίζουν εκεί 19 και οι περισσότεροι αποδεικνύουν κάθε αγωνιστική πως το μέλλον τους ανήκει.

Στη Μπάγερν ανέκαθεν υπήρχε εκτίμηση στις ικανότητές τους. Παπέν, Σανιόλ, Λιζαραζού και Ριμπερί είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα και οι Βαυαροί φαίνεται πως κοιτούν με ιδιαίτερη προσοχή την αγορά της γειτονικής χώρας. Έτσι, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός πως είναι μια από τις ομάδες που εμπιστεύονται το μέλλον του γαλλικού ποδοσφαίρου, δεδομένου πως έχουν τα χρήματα να αγοράσουν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί. Πάντως, δεν είναι οι μόνοι.

23. Κορεντίν Τολισσό (Μπάγερν Μονάχου, 16 συμμετοχές, 2 γκολ, 3 ασίστ)

Ο 23χρονος είναι γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Λυών κι αφού κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του στη Ligue 1 με τη φανέλα της, έπεισε τους Βαυαρούς να εκταμιεύσουν κάτι παραπάνω από 40 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2017. Ήδη έχει προλάβει να εντυπωσιάσει, ο Χάινκες τον υπολογίζει στο ροτέισον της ομάδας και παρότι ακόμα «νεούδι» στην Εθνική Γαλλίας, φαίνεται πως θα κάνει το ταξίδι στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 το επόμενο καλοκαίρι. Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις είναι το μεγάλο του προσόν, όπως απέδειξε και στο πρόσφατο φιλικό με την Ουαλία, που είχε 97.5%.

21. Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν Μονάχου, 17 συμμετοχές, 3 γκολ, 3 ασίστ)

Δεν είναι ακριβώς «φρέσκο φρούτο», αφού έχει δείξει την αξία του από πέρυσι. Στη φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά, αποδεικνύοντας διαρκώς το λάθος της Παρί Σεν Ζερμέν και της Γιουβέντους να τον αφήσουν να φύγει από την «αγκαλιά» τους τόσο εύκολα. Στο Μόναχο δείχνει να το απολαμβάνει, ενώ από τα 21 του μπορεί να λογίζεται ως «κανονικός» παίκτης στο ρόστερ της και προοδευτικά να εξασφαλίσει και θέση βασικού στην ομάδα.

Η τροπαιοθήκη του σε τόσο νεαρή ηλικία είναι πρωτοφανώς γεμάτη, με δυο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και δυο Σούπερ Καπ Γερμανίας, ένα scudetto, ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας και δύο πρωταθλήματα Γαλλίας! Αναμφίβολα, αν η καριέρα του δεν σημαδευτεί από απρόοπτα, το μέλλον του ανήκει.

18. Νταν - Αξέλ Ζαγκαντού (Ντόρτμουντ, 13 συμμετοχές, 1 γκολ)

H Ντόρτμουντ «τσίμπησε» τον νεαρό κεντρικό αμυντικό της Παρί από τις ακαδημίες της το καλοκαίρι, δίχως να πληρώσει και ήδη αρχίζει να δημιουργεί την υπεραξία του! Ο επιβλητικός 18χρονος, με ύψος 1,96 μ., έχει προσαρμοστεί πλήρως στη Βεστφαλία, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέτερ Μπος, που τον δοκιμάζει ως αριστερό μπακ και εξελίσσεται σε έναν από τους πιο φερέλπιδες της Μπουντεσλίγκα.

Διεθνής με την ομάδα U19 της Γαλλίας, έχει προλάβει και να σκοράρει το πρώτο γκολ, απέναντι στο Ανόβερο τη 10η αγωνιστική, παρόλο που στο ίδιο παιχνίδι η BVB έχασε με 4-2 και ο ίδιος αποβλήθηκε. Ο Ζαγκαντού ξεκίνησε κιόλας να «γράφει» τα πρώτα του χιλιόμετρα σε υψηλό επίπεδο, σε μια σεζόν γεμάτη χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον.

19. Νταγιό Ουπαμεκανό (Λειψία, 16 συμμετοχές)

Προέρχεται από το «αδερφάκι» της Λειψίας, τη Ζάλτσμπουργκ και σε ηλικία 19 ετών αναδεικνύεται ως ένας από τους αμυντικούς ηγέτες της ομάδας, προσελκύοντας κιόλας το ενδιαφέρον μερικών από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης. Η δύναμη και τα φυσικά του προσόντα καθιστούν τον κεντρικό αμυντικό των «ταύρων» σημαντικότατο παίκτη στη φετινή τους πορεία, δεύτερη συνεχόμενη σε υψηλότατα στάνταρ στη Μπουντεσλίγκα, ενώ έχει ήδη πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπεσίκτας, τη Μονακό και την Πόρτο (δις) ως βασικός!

21. Μπενζαμίν Παβάρντ (Στουτγκάρδη, 14 συμμετοχές, 1 γκολ)

H Λιλ τον παραχώρησε στους Γερμανούς το καλοκαίρι έναντι 800.000 ευρώ, αλλά βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του γερμανικού πρωταθλήματος ο Παβάρντ, μάλλον θα σκέφτεται ότι βιάστηκε. Κοστίζει ήδη 5 εκατ. και αν συνεχίσει έτσι, αναδεικνύοντας το ταλέντο του στην καρδιά της άμυνας της Στουτγκάρδης, σίγουρα θα απασχολήσει αρκετούς σπουδαιότερους συλλόγους σύντομα.

20. Ζαν - Κεβίν Αγκουστίν (Λειψία, 13 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ)

Επίσης προερχόμενος από τα «σπλάχνα» της Παρί, έναντι 3 εκάτ. ο Αγκουστίν έγινε το καλοκαίρι του 2017 το έτερο γαλλικό «αστεράκι» της ομάδας της Σαξονίας. Παίζοντας με πάθος και έχοντας αποκτήσει κιόλας εξαιρετική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, ο φορ της Λειψίας, με τις περγαμηνές του πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Γαλλίας U19 αποδεικνύει το ταλέντο του στη Γερμανία, κάνοντας το «μπαμ» από την πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της κι ανεβάζοντας ήδη τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο στα 12 «χαρτιά».

23. Σεμπαστιέν Χαλέρ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης, 14 συμμετοχές, 8 γκολ, 4 ασίστ)

Με «ρίζες» από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο πρώην επιθετικός της Οσέρ κατέφθασε στους «αετούς» αυτό το καλοκαίρι, αφού πέτυχε 51 γκολ σε 98 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ουτρέχτης και δείχνει συνέπεια στη Γερμανία, όντας το βασικό επιθετικό όπλο της Άιντραχτ! Ο 23χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Φρανκφούρτης και μάλλον είναι ακόμα νωρίς για να εκτιμήσει κανείς πόσα θα «γράψει» το κοντέρ στο τέλος της σεζόν!

 

Τελευταία Νέα