Η ΑΕΚ στους νέους άνδρες και ο Ολυμπιακός στις νέες γυναίκες τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό στο πινγκ πονγκ

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό νέων γυναικών στο πινγκ πονγκ

bet365

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός κατέκτησαν τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό σε άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα στο πινγκ πονγκ.

Η ΑΕΚ στο ομαδικό Νέων ανδρών και ο Ολυμπιακός στο ομαδικό Νέων γυναικών είναι οι πανελληνιονίκες στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2022-2023.

Στο πρώτο κομμάτι του Πανελληνίου πρωταθλήματος για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών, που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου, η ΑΕΚ πανηγύρισε τον παρθενικό πανελλήνιο τίτλο στην ιστορία της σε ηλικιακό πρωτάθλημα ομαδικού. Στη δυνατή καθοριστική αναμέτρηση με τον Ίφιτο Πατρών επικράτησε με 3-1.

Ο Ολυμπιακός βάζει πρώτη φορά στην τροπαιοθήκη του κύπελλο από το πρωτάθλημα Νέων γυναικών και το προσθέτει στην αντίστοιχη επιτυχία, που είχε στο ομαδικό νεανίδων πριν από έναν μήνα στη Σαλαμίνα. Στον τελικό έκαμψε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-0. Στη μικρή ιστορία του ομαδικού στον θεσμό τα δύο σωματεία της Περιφέρειας επίσης είχαν την πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό. Η διοργάνωση συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα και θα κλείσει το απόγευμα της Κυριακής (14/5) με τους τελικούς.

Στο αγώνισμα του ομαδικού πήραν μέρος τελικά 10 ομάδες ανδρών και 8 γυναικών ύστερα από 3 απουσίες (2 και 1 αντίστοιχα) της τελευταίας στιγμής. Στην επιστροφή του αγωνίσματος στον θεσμό ύστερα από 12 χρόνια υπήρχε έντονος συναγωνισμός κι ένα ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι τέσσερις νοκ άουτ αγώνες κρίθηκαν στο φινάλε, δηλαδή στα πέντε επί μέρους ματς.

Στο ομαδικό Νέων ανδρών διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί, ο Ίφιτος Πατρών και η ΑΕΚ αντίστοιχα. Στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας είχε πάρει την πρωτιά και η ΑΕΚ την 3η θέση και μία σημαντική αλλαγή στα ρόστερ, σε σχέση με εκείνη τη διοργάνωση, υπήρχε για την Ένωση, η οποία εμφάνισε τον 20χρονο διεθνή Αϊβατίδη. Ο τελευταίος αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες και στους δύο ατομικούς αγώνες του, ώσπου επικράτησε στα πέντε σετ και αυτές οι νίκες αποδείχτηκαν αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του τελικού.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού ΑΕΚ-Ίφιτος Πατρών 3-1

Ιάκωβος Αϊβατίδης-Αλέξανδρος Αλεξόπουλος 3-2 (11-6, 10-12, 11-13, 11-8, 12-10)

Αλέξανδρος Μαδέσης-Ανδρέας Καραμπελιάς 3-0 (11-9, 11-8, 12-10)

Μανώλης Βουμβουλάκης-Γιάννης Μαλαμούδης 0-3 (2-11, 7-11, 5-11)

Αϊβατίδης-Καραμπελιάς 3-2 (11-9, 9-11, 6-11, 11-6, 11-9)

aek_ping_pong


Στο ομαδικό Νέων γυναικών ο Ολυμπιακός είχε στη σύνθεσή του τέσσερις νεάνιδες, που παρέταξε και τον προηγούμενο μήνα στο Πανελλήνιο της Σαλαμίνας. Από τη θέση 1 των φαβορί είχε φτάσει τότε στον πανελλήνιο τίτλο, από τη θέση 1 προχώρησε και στο Δερβένι.

Στον τελικό συνάντησε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε εξαιρετική πορεία ως νούμερο 3 του αγωνίσματος με συνολικά τέσσερις νίκες. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και το έδειξε με νίκη 3-0. Πέρα από την τριάδα του τελικού βασίστηκε και στην Ερμιόνη Γκόγκα. Έζησε φυσικά στιγμές πίεσης, κυρίως στο πρώτο κομμάτι του 3ου επί μέρους αγώνα, αλλά μετά το 1-1 σετ κόντρα στην Κρεάγκα η Χατζηκύρκα σταμάτησε το παιχνίδι γιατί αποκόμισε ενοχλήσεις στο χέρι. Με τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή η διακεκριμένη αθλήτρια έκανε προσπάθεια αργότερα για να μπορέσει να συνεχίσει τα παιχνίδια της στα ατομικά αγωνίσματα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Αγγελική Ευμορφιάδη 3-0 (11-3, 11-8, 11-5)

Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη-Κατερίνα Αλεξούδη 3-0 (11-9, 11-2, 11-7)

Μαρία-Ιωάννα Κρεάνγκα-Ελισάβετ Χατζηκύρκα 3-1 (9-11, 12-10, 11-0, 11-0 λ.τ.)

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου στους Νέους άνδρες και η ταμίας της ΕΦΟΕπΑ Ξανθή Κιούφη στις Νέες γυναίκες. Αριστερά και δεξιά από το βάθρο υπήρχαν δύο banners το ένα με την αφίσα του πρωταθλήματος και το άλλο με το σπουδαίο μήνυμα για την αιμοδοσία από Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών: «Δώσε αίμα-Σώζει ζωές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα