Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας

Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας

bet365

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου θα διεξαχθεί στη Γκουαντζού της Νοτίου Κορέας από τις 12 έως τις 28 Ιουλίου.

Η Νότιος Κορέα θα είναι γι΄ αυτό το καλοκαίρι στο επίκεντρο του κόσμου όσο αφορά τον υγρό στίβο.

Στην πόλη Γκουαντζού θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 28 Ιουλίου το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Σ' ένα μήνα, παρά μια ημέρα, οι κορυφαίοι κολυμβητές, καταδύτες, πολίστες του κόσμου θα είναι στη Νότια Κορέα για να δείξουν τις ικανότητες τους και για να κερδίσουν μετάλλια, δόξα και χρήμα.

Στο φετινό Παγκόσμιο θα συμμετάσχουν 4,500 αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους στα αθλήματα της κολύμβησης, της συγχρονισμένης κολύμβησης, της μαραθώνιας κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης και φυσικά των καταδύσεων.

Τα κράτη που θα εκπροσωπηθούν θα φτάσουν τα 190 ενώ το 2017 στη Βουδαπέστη ήταν 177.

Η Νότια Κορέα θα συμμετάσχει με 82 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι μοιράζονται ως εξής: Κολύμβηση (29), Υδατοσφαίριση (26), Συγχρονισμένη (11), Καταδύσεις (8), Μαραθώνια Κολύμβηση (8).

Οι διοργανωτές έχουν φτιάξει τρομερές εγκαταστάσεις αφού περιμένουν να "φιλοξενήσουν" τους καλύτερους του κόσμου!

Το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει τεράστιο ενδιαφέρον αφού είμαστε σε προ ολυμπιακή χρονιά και σ' όλα τα αθλήματα θα υπάρξουν χώρες και αθλητές που θα "τσεκάρουν" εισιτήρια για το Τόκιο 2020.

Η Ελλάδα θα είναι φυσικά παρούσα στη διοργάνωση σ' όλα τα αθλήματα.

Η χώρα μας έχει διακριθεί πολλές φορές στο παρελθόν!

Αξίζει να θυμηθούμε το χρυσό μετάλλιο του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο το 2015, το χρυσό του Σπύρου Γιαννιώτη στην Μαραθώνια κολύμβηση το 2013 στη Βαρκελώνη αλλά και το ασημένιο του Έλληνα Ολυμπιονίκη στη Ρώμη το 2009.

Το χρυσό της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών το 2011 στη Σανγκάη, που είναι και το μοναδικό της Ελλάδος στα ομάδικα (άνδρες-γυναίκες) σε παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά και τα δυο χάλκινα μετάλλια της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών το 2005 και το 2015 στο Μόντρεαλ και στο Καζάν.

 

Τελευταία Νέα