Aγώνας τριάθλου για παιδιά από την Ολυμπιονίκη Nicola Spirig

Gazzetta team
Aγώνας τριάθλου για παιδιά από την Ολυμπιονίκη Nicola Spirig

bet365

O καταξιωμένος αγώνας τριάθλου για παιδιά Kidscup by Nicola Spirig θα διεξαχθεί το Σάββατο, 2 Ιουνίου για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του CGS, υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού “Spirit Foundation” που έχει συσταθεί από την Ελβετίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τρίαθλο και δύο φορές ολυμπιονίκη, Nicola Spirig.

Η Nicola Spirig, πιστή στο ομαδικό πνεύμα του αθλητισμού και με οξεία παιδαγωγική συνείδηση, έχει ιδρύσει έναν οργανισμό με στόχο τη διάδοση όχι μόνο του τριάθλου, αλλά και του αθλητισμού, γενικότερα, ως τρόπου ζωής και διοργανώνει στην Ελβετία ένα ειδικό τουρνουά για παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών.

Φέτος για δεύτερη φορά ο αγώνας θα ξεπεράσει τα σύνορα, με πρώτο σταθμό τη χώρα μας και είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που επέλεξε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου μας για το σκοπό αυτό.

Το κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών χωρίς την προϋπόθεση αγωνιστικής εμπειρίας.

Για τη συμμετοχή των μαθητών υπάρχει ένα συμβολικό κόστος (5 ευρώ), ενώ όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα δοθούν στην Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί».

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά δώρα. Ο αριθμός των αθλητών είναι περιορισμένος, οπότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επιπλέον, το σχολείο καλεί όσους γονείς και φίλους του αθλητισμού επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στην αθλητική αυτή διοργάνωση, να συμπληρώσουν την αίτηση στο παρακάτω σύνδεσμο: Volunteer

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα: Participant, [email protected], 210 6030411 (εσωτ.955)

Χώρος Διεξαγωγής

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις (κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο) στον χώρο της πισίνας και του γηπέδου ποδοσφαίρου αντιστοίχως.

Οι ζώνες αλλαγής (μετάβαση από το ένα άθλημα στο άλλο) θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο Γυμνασίου-Λυκείου (αλλαγή κολύμβησης σε ποδήλατο) και στο γήπεδο ποδοσφαίρου (αλλαγή ποδήλατου σε τρέξιμο).

Ο τερματισμός θα γίνει στο κέντρο του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης αναλυτικά είναι το ακόλουθο:

Ώρα

Χώρος

08.30 – 10.00

Είσοδος Αυλής

Γυμνασίου – Λυκείου

  • Παραλαβή αριθμού αγώνα

  • Τοποθέτηση ποδηλάτου στη ζώνη αλλαγής

  • Παραλαβή συμμετεχόντων*

10.45

Κλειστό Γυμναστήριο

  • Τεχνική Ενημέρωση συμμετεχόντων

11.30

Κολυμβητήριο

  • Έναρξη αγώνων

*Οι γονείς αφού παραλάβουν μαζί με τους συμμετέχοντες τον αριθμό συμμετοχής και ετοιμάσουν/τοποθετήσουν στην πρώτη ζώνη αλλαγής το ποδήλατό τους, θα κατευθυνθούν στον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου από όπου θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Κατηγορίες συμμετεχόντων

Ηλικία

Ώρα έναρξης

Αποστάσεις (κολύμβηση-ποδηλασία-τρέξιμο)

5 – 6 ετών

11.30

25μ. – 400μ. – 220μ.

7 – 8 ετών

12.00

25μ. – 800μ. – 400μ.

9 – 10 ετών

12.30

50μ. – 800μ. – 400μ.

11 – 12 ετών

13.00

50μ. – 1600μ. – 400μ.

13 – 14 ετών*

13.30

100μ. (κολύμβηση) – 800μ. (τρέξιμο)

*Οι συμμετέχοντες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας θα λάβουν μέρος μόνο στα αγωνίσματα της κολύμβησης και του τρεξίματος.

 

Τελευταία Νέα