Eγκωμιαστικά σχόλια για την ελληνική αποστολή της τοξοβολίας

Gazzetta team
Eγκωμιαστικά σχόλια για την ελληνική αποστολή της τοξοβολίας

bet365

Η ελληνική τοξοβολία εκπροσωπήθηκε στη 53η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που διεξήχθη 1-2 Ιουνίου στην πόλη Ντεν Μπος της Ολλανδίας.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλλων (Gender Equity) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Έβελυν Παπαδοπούλου και η Ειδική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και Mέλος της Επιτροπής Νέων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Μαρία Κυριλλοπούλου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η κα Παπαδοπούλου παρουσίασε τα Βραβεία της Επιτροπής Gender Equity για το έτος 2019, τα οποία απένειμε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Δρ. Ουγκούρ Ερντενέρ. Το βραβείο «Women in Archery Family» απονεμήθηκε στην Κινέζα Γκούο Μπέι, εκπρόσωπο για την Τοξοβολία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκυο, για τη μακρόχρονη και εκπληκτική συνεισφορά και υπηρεσίες της στο άθλημα της Τοξοβολίας.

Το βραβείο “Member Associations and Female Athletes” απονεμήθηκε σε Ομοσπονδίες Τοξοβολίας με τις περισσότερες αριθμητικά γυναικείες συμμετοχές στα Παγκόσμια Κύπελλα της τελευταίας διετίας και την πρώτη θέση κατέλαβαν οι ΗΠΑ, τη δεύτερη η Ινδία και στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν η Ρωσία και η Ταιβάν.

Επίσης η κα Κυριλλοπούλου, στα πλαίσια των εργαστηρίων του Συνεδρίου, παρουσίασε σε όλους τους σύνεδρους τα αποτελέσματα των δύο επιστημονικών ερευνών σχετικά με τη ψυχολογία των αθλητών και τους τραυματισμούς τους.

Οι έρευνες διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2018 στην Πάτρα και είναι η πρώτη φορά που υπάρχει έρευνα με τόσο μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και διασπορά χωρών.

Τα αποτελέσματα κρίθηκαν εντυπωσιακά και πολλές χώρες εξέφρασαν την πρόθεση τους για συνεργασία με την Ελλάδα για περαιτέρω έρευνα. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έδωσε τα συγχαρητήρια του στην Ελληνική Ομοσπονδία και τα επιστημονικά στελέχη που συμμετείχαν στις δύο έρευνες, καθώς και την παραίνεσή του για δημοσίευσή τους σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

 

Τελευταία Νέα