Tae Kwon Do: Ολοκληρώθηκε το camp του Καρπενησίου

Gazzetta team
Tae Kwon Do: Ολοκληρώθηκε το camp του Καρπενησίου

bet365

Από τις 20 μέχρι τις 25 Αυγούστου η καρδιά του αθλήματος... χτυπούσε στην Ευρυτανία, χάρις στο «Summer Mountain Camp GR»
Το Tae Kwon Do αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια ραγδαία στη χώρα μας και η «καρδιά» του αθλήματος «χτυπούσε» τις τελευταίες ημέρες στο Καρπενήσι. Εκεί, στο Hotel spa Montana και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ευρυτανίας, διοργανώθηκε με απόλυτη επιχυχία, από τις 20 μέχρι τις 25 Αυγούστου, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά camps, το «Summer Mountain Camp GR», που πλέον αποτελεί θεσμό για το άθλημα. Δεν είναι τυχαίο πως φέτος συμπλήρωσε 22 χρόνια ζωής, ενώ από το 2013 συγκαταλέγεται στα «διεθνή», απόδειξη της σημασίας που του δίνεται.
Κάτι που άλλωστε αποτυπώνεται και από τους αριθμούς, αφού συμμετείχαν 430 αθλητές από 14 χώρες, εκ των οποίων οι 10 είναι αθλητές Grand Prix, ενώ εκπροσωπήθηκαν συνολικά 45 διαφορετικά σωματεία από ολόκληρη την Ελλάδα. Σε επίπεδο προπονητών παραβρέθηκαν οι Leonardo Gambluch (Βέλγιο), JaeSoo Lee (Ν. Κορέα), Jalal Khodami (Ιράν) και Jannis Dakos (Γερμανία), όπως φυσικά και οι Ελληνες Ομοσπονδιακοί προπονητές Σκεπετάρη Πολυξένη, Ιωάννη Μαμέκα και Θεόδωρος Ζηνέλης.
Ο τελευταίος που κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή, στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης για όλο το νομό. «Φέτος ξεπεράσαμε τα όριά μας. Αυτό το εκτιμούν οι ξένοι είναι η δουλειά μας, κάτι που μας δίνει τεράστια χαρά και μεγαλύτερη ευθύνη, ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Πηγαίνουν στο μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, επισκέπτονται τα λαογραφικά μουσεία, το Κεφαλόβρυσο, το Πανταβρέχει, γνωρίζουν μόνοι τους τις αξίες, τα έθιμα της περιοχής, αγαπάνε αυτόν τον τόπο», σχολίασε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του Κωνσταντίνο (επίσης προπονητής), είναι οι βασικοί πρωτεργάτες της διοργάνωσης.
 

Τελευταία Νέα