Πρεμιέρα με Πλατανιώτη-Παπάζογλου στην Γκουανζού!

Gazzetta team
Πρεμιέρα με Πλατανιώτη-Παπάζογλου στην Γκουανζού!

bet365

Τα κορίτσια της καλλιτεχνικής κολύμβησης ανοίγουν την αυλαία για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου θα κάνουν σε λίγες ώρες... ποδαρικό για την Ελλάδα στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού στίβου που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις 28/7 στην Γκουανζού της Νότιας Κορέας.

Την αρχή θα κάνει η Ευαγγελία Πλατανιώτη στις 11:00 το πρωί τοπική ώρα (05:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πισίνα του Yeomju Gymnasium συνολικής χωρητικότητας 5000 θεατών που θα λάβει μέρος στα προκριματικά του τεχνικού του σόλο όπου έχουν δηλώσει συνολικά συμμετοχή 28 αθλήτριες.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας 16:00 τοπική (10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας) η Πλατανιώτη θα ξαναπέσει στο νερό προκειμένου μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου να πάρουν μέρος στον προκριματικό του ντουέτου στο τεχνικό πρόγραμμα μαζί με 44 ακόμα ζευγάρια που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο αγώνισμα.

Στόχος και των δυο κοριτσιών σε αμφότερα τα αγωνίσματα μια βαθμολογία που θα τις φέρει μέσα στις 12 καλύτερες ώστε να πάρουν την πρόκριση για τους τελικούς που θα γίνουν το Σάββατο στις 19:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) στο τεχνικό σόλο και την Κυριακή ίδια ώρα στο τεχνικό ντουέτο.

«Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ποδαρικό για την χώρα μας σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και είμαστε αισιόδοξες ότι θα τα καταφέρουμε» ,τονίζει η Ευαγγελία Πλατανιώτη λίγες ώρες πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην Γκουαντζού και συμπληρώνει: «Είναι οι πρώτες μας εμφανίσεις στο Παγκόσμιο και είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Θέλουμε να αφήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά , είμαστε συγκεντρωμένες και έτοιμες και θέλουμε την θετική σκέψη από όλους τους Έλληνες για να φτάσουμε ψηλά».

Μόλις τα δυο καλύτερα ζευγάρια παίρνουν την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο ωστόσο θα υπάρξουν κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. «Το άθλημα μας εξαρτάται άμεσα από την βαθμολογία των κριτών γι αυτό θέλουμε σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα να αφήσουμε άριστες εντυπώσεις που θα μας δώσουν ώθηση να διεκδικήσουμε υψηλές βαθμολογίες και την πρόκριση στο Τόκιο από το προολυμπιακό τουρνουά της επόμενης χρονιάς», συμπλήρωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη που μετράει δυο 7εςθέσεις στο σόλο (τεχνικό και ελεύθερο) στα Παγκόσμια πρωταθλήματα του 2013 και του 2017.

Οι ελληνικές συμμετοχές της Παρασκευής 12/7 (ώρες Ελλάδας)

Καλλιτεχνική Κολύμβηση

05:00 Σόλο Προκριματικός (τεχνικό πρόγραμμα) Ευαγγελία Πλατανιώτη

10:00 Ντουέτο Προκριματικός (τεχνικό πρόγραμμα) Ευαγγελία Πλατανιώτη-Εβελίνα Παπάζογλου

 

Τελευταία Νέα