ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Πλατανιώτη: «Όλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020»

Πλατανιώτη: «Όλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020»

Πλατανιώτη: «Όλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη μιλάει στο gazzetta.gr για τη ζωή της, τους στόχους της και το δίπλωμα προπονητικής.

Μια αθλήτρια κόσμημα για τον ελληνικό αθλητισμό, με δυο επιτυχημένες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012, 2016), με διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και πλέον με δίπλωμα προπονητικής. 

Είναι η Ευαγγελία Πλατανιώτη, το σπουδαιότερο όνομα της Ελλάδος σήμερα στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Πολλοί την γνώρισαν μέσα από την συμμετοχή της σε ριάλιτι επιβίωσης, αλλά εκείνη έχει καταθέσει τα... διαπίστευτήρια στο χώρο της, εδώ και χρόνια. 

Η 24χρόνη Ευαγγελία Πλατανιώτη που ανήκει στον Αθλητικό Ναυτικό Όμιλο Μεταμόρφωσης, μιλάει στο gazzetta.gr για τους μεγάλους στόχους της, το όραμα για το άθλημα της, για τις σπουδές της αλλά και για το πτυχίο προπονητικής που πήρε στα χέρια της προ ολίγων ημερών. 

Ευαγγελία, τι θέλεις να σου φέρει το 2019; 

«Το 2019 μπήκε για εμένα πολύ όμορφα και ευχομαι να συνεχίσει έτσι, έχω παρά πολύ όρεξη για δουλειά. Ο μεγάλος μου αθλητικός στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και γι αυτό προπονούμαι αλλά ο τελικός μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Θα τα δώσω όλα για να είμαι στο Τόκιο».

Είσαι πλέον διπλωματούχος προπονήτρια στο άθλημα σου. Θα ασχοληθείς μ' αυτό το κομμάτι μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας σου; 

«Το δίπλωμα προπονητικής πιστεύω πως έπρεπε να υπάρχει στα χέρια μου. Μετά από την αθλητική μου καριέρα στόχος μου είναι να βοηθήσω γενικότερα όσο μπορώ τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά το αθλημα που αγαπώ και έχει γίνει πλέον ο τρόπος ζωής μου».

Έχεις μπει στον... πειρασμό να προπονήσεις, να δώσεις κατευθύνσεις σε νέα παιδιά; 

«Δεν δουλεύω ακόμη ως προπονήτρια λόγω των βεβαρυμένου προγράμματος μου ως αθλήτρια. Έχω ασχοληθεί παλαιότερα με την προπονητική αλλά αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με τις δικές μου αθλητικές υποχρεώσεις».

Το άθλημα που υπηρετείς είναι αδικημένο στην Ελλάδα; 

«Το αθλημα μου εάν και δεν είχε τη δημοτικότητα που του έπρεπε όσον αφορά τις διακρίσεις τα τελευταία χρόνια έχει ανεβεί θεματικά. Και αυτό το βλέπω συνεχώς, ο κόσμος πλέον γνωρίζει το αθλημα αυτό. Όσον αφορά το κομμάτι των διακρίσεων η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην elite της παγκόσμιας κατάταξης και συνεχίζει να βρίσκεται. Είμαστε συνεχώς σε όλους τους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων παίρνουμε συνεχώς την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Συνεχίζεις μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου για το Τόκιο; 

«Με την Εβελινα συνεχίζουμε να είμαστε ντουέτο και αγώνα με τον αγώνα βρισκόμαστε όλο και πιο ψηλά. Στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Η εθνική ομάδα γενικά φέτος αποτελείται από νέο αίμα καθώς εκτός από εμένα και την Εβελινα Παπάζογλου οι υπόλοιπες αθλήτριες είναι σε πολλή νεαρή ηλικία κι σίγουρα σαν νέα ομάδα χρειάζεται περισσότερη δουλειά». 

Εκτός αθλητισμού πως είναι η ζωή σου; 

«Είμαι καλά. Συνεχίζω να σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα "Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων" και γενικά κυνηγάω κάθε νέα ευκαιρία που θα έχω στη ζωή μου».