Στίβος: Ερώτηση του ΚΚΕ προς υφυπουργείο Αθλητισμού για το θέμα της μη χρηματοδότησης για τα «Παπαφλέσσεια»

Gazzetta team
Στίβος: Ερώτηση του ΚΚΕ προς υφυπουργείο Αθλητισμού για το θέμα της μη χρηματοδότησης για τα «Παπαφλέσσεια»

bet365

Το ΚΚΕ έκανε ερώτημα για το γεγονός ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν χρηματοδότησε τα «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα με αποτέλεσμα να αναβληθεί το μίτινγκ.

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έκανε το ΚΚΕ με αφορμή την αναβολή του διεθνούς μίτινγκ στίβου «Παπαφλέσσεια».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ έθεσαν ερώτηση για το γεγονός ότι δεν χρηματοδοτήθηκε από την πολιτεία το διεθνούς μίτινγκ στίβου, στο οποίο έχουν σημειωθεί στο παρελθόν τεράστιες επιδόσεις και έχουν συμμετάσχει σπουδαίοι αθλητές. Λόγω οικονομικών δυσκολιών, οι διοργανωτές στην Καλαμάτα αποφάσισαν να αναβληθεί η φετινή διοργάνωση και το ΚΚΕ ζητά απαντήσεις για την μη χρηματοδότηση του αγώνα, καθώς και το αν σκοπεύει να χρηματοδοτήσει αγώνες η Πολιτεία σε μία χρονιά όπου έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες…

Η ερώτηση του ΚΚΕ για τα «Παπαφλέσσεια»

«Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Χρηματοδότηση της διεθνούς συνάντησης στίβου “Παπαφλέσσεια”

Η διεθνής συνάντηση στίβου Παπαφλέσσεια που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος στο Δημοτικό στάδιο της Καλαμάτας φέτος δεν πρόκειται να διοργανωθεί επειδή δεν υπήρξε χρηματοδότηση από το Υπουργείο.

Πρόκειται για ένα ιστορικό μίτινγκ που πραγματοποιείτε αδιαλείπτως από τη δεκαετία του 1960 και στις διοργανώσεις του έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες αθλητές, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι και εθνικοί πρωταθλητές και έχουν σημειωθεί σημαντικά ρεκόρ όλα αυτά τα χρόνια. Θα έπαιρναν μέρος εκτός όλων των άλλων αθλητών, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Ελλάδας, αλλά και μεγάλοι αθλητές όπως η Ivana Spanovic που είχε βγει 3η στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η φετινή διοργάνωση θα είχε και άλλο χαρακτήρα εξαιτίας των 200 χρόνων από την επανάσταση του 2021 αφού φέρει και το όνομα του Παπαφλέσσα που κατάγεται από τη Μεσσηνία.

Οι διοργανωτές φέτος εξασφάλισαν από χορηγούς και τη διεθνή ομοσπονδία το ποσό των 30.000 και υπήρχαν οι υποσχέσεις από το δήμο Καλαμάτας και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου για περίπου 20000 ευρώ επιχορήγηση. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν απάντησε καν στην επιστολή της οργανωτικής επιτροπής για χρηματοδότηση της εν λόγω διοργάνωσης με συνέπεια την ακύρωσή της για πρώτη φορά.

Ερωτάται η κ. Υπουργός,

Γιατί δεν χρηματοδοτήθηκε το διεθνές μίτινγκ Παπαφλέσσεια και με ποια κριτήρια;

Ποια μίτινγκ θα χρηματοδοτηθούν μέχρι το τέλος του 2021 που είναι και Ολυμπιακή χρονιά και με ποια κριτήρια;»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.