Σενεγάλη: Ποδοσφαιρική ομάδα πλήρωσε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της IAAF

Gazzetta team
Σενεγάλη: Ποδοσφαιρική ομάδα πλήρωσε εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος της IAAF

bet365

Ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Λαμίν Ντιάκ, επέστρεψε στην Σενεγάλη καθώς πληρώθηκε η εγγύηση από ποδοσφαιρικό σύλλογο της χώρας του και αφέθηκε ελεύθερος από τις γαλλικές αρχές.

Μια ποδοσφαιρική ομάδα πλήρωσε εγγύηση 500.000 ευρώ περίπου, ώστε να βγει από τις φυλακές της Γαλλίας ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Λαμίν Ντιάκ.

Ο πρώην πρόεδρος της IAAF το διάστημα 1999-2015, είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο στο Παρίσι για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος μεταξύ άλλων, όμως όπως αναφέρει το ESPN, μία τοπική ποδοσφαιρική ομάδα από το Ντακάρ, ανέλαβε να πληρωθεί η εγγύησή του και να επιστρέψει στην Σενεγάλη όπου και θα περάσει ελεύθερος το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Ντιάκ στα 87 του χρόνια, ήταν δύσκολο να παραμείνει στην φυλακή λόγω ηλικίας και βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Γαλλία από το 2015. Με την εγγύηση ωστόσο κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Ο Ντιάκ φέρεται εκτός των άλλων να συγκάλυψε και το σκάνδαλο με το ομοσπονδιακό ντόπινγκ στη Ρωσία (με το… αζημίωτο) αποκάλυψη που τον καθαίρεσε από την IAAF και τον έβαλε στο στόχαστρο των αρχών.

Η ομάδα που πλήρωσε την εγγύηση του Ντιάκ (Τζαράφ ντε Ντακάρ) σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο παρελθόν είχε πάρει… δανεικά από τον Ντιάκ (είχε διατελέσει πρόεδρος της ομάδας την δεκαετία του ‘70 και του ‘90) και τώρα του το ξεπλήρωσε, δίνοντάς του την ελευθερία του και το δικαίωμα να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρος του Σενεγαλέζου παράγοντα που έφτασε στο Ντακάρ το βράδυ της Δευτέρας. Μάλιστα, αναφέρεται πως κυκλοφορούσε με μπαστούνι και άνθρωποι του οικογενειακού του περιβάλλοντος τον βοήθησαν να βγει από το αεροδρόμιο καθώς η υγεία του έχει παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση.

«Ηταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτόν. Εχει προσφέρει πολλά στον σύλλογό μας» ανέφερε ο Μ. Ντιάλ, μέλος της ομάδας που πλήρωσε την εγγύηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα