Η κυρία Υβόννη, συγκλονίζει στην Γιορτή της Μητέρας: «Τα παιδιά δεν είναι δικά μας...» (gTV)

Η κυρία Υβόννη, συγκλονίζει στην Γιορτή της Μητέρας: «Τα παιδιά δεν είναι δικά μας...» (gTV)

bet365

Η μάνα του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία για το 2020, Στέλιου Μαλακόπουλου, Υβόννη, μιλάει στο gazzetta.gr για το πως έζησε τον ακρωτηριασμό του γιου της στέλνοντας το δικό της μήνυμα: «τα παιδιά μας να τ' αφήνουμε να ζήσουν ελεύθερα και να κάνουν τα όνειρά τους. Αν το έκαναν όλες οι μαμάδες ίσως να είχαμε πιο γερά και υγιή παιδιά».

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Η ζωή είναι περίεργη και ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τι σου επιφυλάσσει. Γεμάτη δυσκολίες και απρόοπτα, γεμάτη παγίδες και απογοητεύσεις. Ωστόσο, όταν μέσα από αυτές βρίσκεις διέξοδο τότε ανοίγεται μπροστά σου ο δρόμος για κάτι το οποίο δεν θα μπορούσες να είχες φανταστεί.

Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τα τελευταία χρόνια ζωής του 25χρονου, Στέλιου Μαλακόπουλου. Ενός παιδιού που παράλληλα με τις σπουδές του, θέλησε να εκμεταλλευτεί τα σωματικά του προσόντα και την αγάπη του για τον αθλητισμό και να προσπαθήσει να κάνει καριέρα στο μπάσκετ, μιας κι αυτό ήταν το αγαπημένο του άθλημα. Ωστόσο, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ένα βράδυ του 2015, το αμάξι του χάνει τον έλεγχο και πέφτει στις προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα να σπάσουν. Ο Στέλιος διεκομίσθη σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο και πάρθηκε η απόφαση να γίνει ακρωτηριασμός των κάτω άκρων του. Μία απόφαση ζωής, η οποία τον κράτησε σε αυτό τον κόσμο στερώντας του δύο μέλη του σώματός του, αλλά παράλληλα του άνοιξε τον δρόμο για κάτι το διαφορετικό.

Ο Στέλιος (κορυφαίος αθλητής με αναπηρία για το 2020 σύμφωνα με τα Gazzetta Awards) δεν το έβαλε ποτέ κάτω, όπως εξηγεί, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας και στην κάμερα του gazzetta.gr η μητέρα του, Υβόννη. Για ένα παιδί τότε 18 ετών, η θέληση που έδειξε ο Στέλιος και κατάφερε μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες, δεν έχει προηγούμενο. Η αποκατάσταση του ξεκίνησε γρήγορα με φυσιοθεραπευτές και τεχνικούς προσθετικών μελών που τον βοήθησαν γρήγορα να καταφέρει να περπατήσει. Φυσικά λόγω θέλησής του να ασχοληθεί ξανά με τον αθλητισμό, ο Στέλιος δοκίμασε να φορέσει τεχνητά μέλη που θα του έδιναν τη δυνατότητα να τρέξει. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να τα καταφέρει αλλά παράλληλα να ξεκινήσει και το ταξίδι του στον στίβο.

Εκεί κατάφερε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου για άτομα με ειδικές ανάγκες, στο Βερολίνο να κατακτήσει δύο μετάλλια. Ωστόσο, αυτά δεν ήρθαν από το πουθενά, καθώς μας είχε προϊδεάσει με τις επιδόσεις του και το Πανελλήνιο ρεκόρ που είχε κάνει στα 200 μέτρα Τ62 με χρόνο 26.41. Αυτό το ρεκόρ ήρθε να το συντρίψει στο Βερολίνο όπου με χρόνο 24.43 στον τελικό, πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Μαλακόπουλος κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα με νέο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 57.52, ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 400μ. και την 6η στο άλμα εις μήκος μεικτών κατηγοριών.

Ο Στέλιος αποδεικνύεται ένα παιδί που δεν απογοητεύεται, δεν σταματάει να ελπίζει, ένα παιδί που βρίσκει τον τρόπο για να ξεπερνάει τα εμπόδια. Η μητέρα του, Υβόννη, δεν θα μπορούσε να μην είναι περήφανη για το γιο της. Για όλα αυτά που έχει καταφέρει να πετύχει. Όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή! Μέσα από την κάμερα του gazzetta.gr η κ. Υβόννη μίλησε για την ευλογία που αισθάνθηκε όταν είδε τον Στέλιο να της μιλάει στο νοσοκομείο. Για το πόσο τυχερή είναι που αυτή τη στιγμή έχει τον γιο της ζωντανό και στέκεται δίπλα της, ενώ άλλες μητέρες πηγαίνουν στο νοσοκομείο να δουν τα παιδιά τους και δεν γυρίζουν ποτέ μαζί. Ο Στέλιος ξαναγεννήθηκε. Και μαζί του και όλα του τα όνειρα…

Διαβάστε επίσης:

 

Τελευταία Νέα