Ολυμπιακοί Αγώνες: Αστυνομικοί προειδοποιούσαν τους θεατές να μην παρακολουθήσουν το test event του μαραθωνίου (pic)

Gazzetta team
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αστυνομικοί προειδοποιούσαν τους θεατές να μην παρακολουθήσουν το test event του μαραθωνίου (pic)

bet365

Ελάχιστοι... τολμηροί βγήκαν να δουν τον μαραθώνιο όμως τους απαγορεύτηκε να μιλούν λόγω της πανδημίας.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα με έναν αστυνομικό που έχει περασμένη μια πινακίδα προειδοποιώντας τους Ιάπωνες να μην βγουν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν το test event του μαραθωνίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο μαραθώνιος έγινε στο Σαπόρο με μικρή συμμετοχή, καθώς αποτέλεσε τεστ για τους διοργανωτές. Λόγω της πανδημίας ωστόσο έπρεπε να διασφαλιστεί πως δεν θα βρεθούν θεατές κατά μήκος της διαδρομής. Για να σιγουρευτούν πως θα γίνει αυτό, επιστράτευσαν αστυνομικούς στους οποίους «φόρεσαν» μια πινακίδα, γράφοντας χαρακτηριστικά: «παρακαλούμε μείνετε μακριά από το να παρακολουθήσετε τον αγώνα».

Η φωτογραφία έκανε αίσθηση και σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη χώρα έχει δυναμώσει την επιθυμία των πολιτών να μην φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα τους σε δύο περίπου μήνες.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν ελάχιστες παρουσίες κατά μήκος της διαδρομής, στις οποίες επετράπη μόνο να χειροκροτούν και όχι να μιλούν ή να κραυγάζουν, ώστε να μην εκτοξεύουν σταγονίδια και μολύνουν κάποιον με κορωνοϊό!

Ο μαραθώνιος αντί για το Τόκιο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Σαπόρο καθώς οι καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι αναμένονται πολύ αντίξοες για να γίνει ο αγώνας στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Στο τεστ ιβέντ συμμετείχαν και αθλητές εκτός Ιαπωνίας, οι οποίοι σύμφωνα με το πρωτόκολλο πέρασαν από μοριακό τεστ πριν το ταξίδι, αλλά και κατά την άφιξή τους στην χώρα, καθώς και πριν τον αγώνα, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε όλους κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Τελευταία Νέα