ΣΕΓΑΣ: Ανακοίνωση για τις εκλογές και τους οικονομικούς ελέγχους

Gazzetta team
ΣΕΓΑΣ: Ανακοίνωση για τις εκλογές και τους οικονομικούς ελέγχους

bet365

Ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για τους οικονομικούς ελέγχους, τους ορκωτούς ελεγκτές και τη διαφάνεια στην ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι παράδοση πια, όταν επίκεινται εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στον ΣΕΓΑΣ, κάποιοι μηχανισμοί, να επιχειρούν να αλώσουν την αρχαιότερη και μεγαλύτερη ερασιτεχνική αθλητική Oμοσπονδία της χώρας.

Επειδή μάλιστα δεν μπορούν να τo πετύχουν μέσω των εκλογών, επιδίδονται στην προσπάθεια δημιουργίας αμφιβολιών για τη διαχείριση των οικονομικών του.

Αν και καταντάει μια μεγάλη φάρσα, όλο αυτό, απανταμε.

Η πραγματικότητα διαψεύδει όσους επιχειρούν, με άθλια υπονοούμενα να δημιουργήσουν ερωτηματικά για την οικονομική διαχείριση του ΣΕΓΑΣ.

Η επαναλαμβανόμενη λασπολογία, κάθε τέσσερα χρόνια, έχει δώσει την ευκαιρία ώστε ο ΣΕΓΑΣ να έχει ελεγχθεί κατά καιρούς από όλες τις ελεγκτικές Αρχές του Κράτους, με κάθε φορά το ίδιο αποτέλεσμα: Την πανηγυρική δικαίωση του.

1. Τα οικονομικά δεδομένα του ΣΕΓΑΣ ελέγχονται κάθε χρόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία εγκρίνει τους ετήσιους προϋπολογισμούς και απολογισμούς του.
2. Όλοι οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί στον ΣΕΓΑΣ, τόσο από τις φορολογικές αρχές, όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών το 20215, κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα: Πιστοποίησαν την άψογη διαχείριση των πόρων της Ομοσπονδίας.
3. Ο ΣΕΓΑΣ είναι η πρώτη ομοσπονδία, που εδώ και πολλά χρόνια, ελέγχεται από Ορκωτούς Ελεγκτές.
4. Ο οικονομικός απολογισμός του ΣΕΓΑΣ συζητείται στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του και κάθε χρόνο εγκρίνονται ομόφωνα (όπως έγινε τον Ιούνιο), ή με συντριπτική πλειοψηφία από τα Σωματεία.

Τα σωματεία, οι αθλητές, οι προπονητές, γνωρίζουν καλά ότι τόσο η (μειωμένη) κρατική επιχορήγηση, όσο και τα έσοδα από το χορηγικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ (που τα τελευταία χρόνια είναι μεγαλύτερα από την επιχορήγηση της Πολιτείας), αξιοποιούνται με διαφανή και άψογο διαχειριστικά τρόπο και υπηρετούν την προσπάθεια για την ανάπτυξη του Ελληνικού στίβου.

Μια προσπάθεια, που, παρά την οικονομική κρίση που βιώσαμε όλοι για χρόνια. έχει αποδώσει ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και σε αγωνιστικό και σε αναπτυξιακό επίπεδο. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι στις επικείμενες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ θα ανανεωθεί με πανηγυρικό τρόπο η εμπιστοσύνη των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ στη σημερινή διοίκηση και στη παράταξη που αποτελεί τη συνέχειά της».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα