Δυνατή τετράδα έτοιμη να διεκδικήσει καλές παρουσίες στη χειμερινή περίοδο

Gazzetta team
Δυνατή τετράδα έτοιμη να διεκδικήσει καλές παρουσίες στη χειμερινή περίοδο

bet365

Την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση αναμένει η Μαρία Μπελιμπασάκη, μετά τη πολύμηνη απουσία της εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών και των συνεπειών της πανδημίας του ιού covid-19.

Η κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών στα 400 μ. δύο χρόνια από το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου ευελπιστεί να επιστρέψει σε τροχιά διάκρισης στις διοργανώσεις του χειμώνα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η σεζόν να κυλήσει δίχως σοβαρά προβλήματα και φυσικά οι διοργανώσεις που έχουν ανακοινωθεί να διεξαχθούν κανονικά.

«Η Μαρία πηγαίνει πολύ καλά. Γυμνάζεται κανονικά δίχως προβλήματα. Ο στόχος ξεκάθαρα είναι οι διοργανώσεις του χειμώνα. Ελπίζουμε πως θα γίνουν οι αγώνες κανονικά και θα καταφέρει όχι μόνο να τρέξει με υψηλές προσδοκίες στα δύο μεγάλα γεγονότα της σεζόν, αλλά να έχει νωρίτερα την ευκαιρία να κάνει δυνατές κούρσες μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να βρεθεί στο επίπεδο που θέλει», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Ηλίας και συμπλήρωσε: «Δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν με την πανδημία, η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι πως δεν μείναμε έξω από το στάδιο κι έτσι δεν διαταράχθηκε η προετοιμασία μας».

Το γκρουπ του Κώστα Ηλία διαθέτει μια δυνατή τετράδα αθλητριών της παρατεταμένης ταχύτητας, αφού η Μαρία Μπελιμπασάκη δεν είναι η μόνη που θα μπει με υψηλές προσδοκίες στη χειμερινή περίοδο. Η Κορίνα Πολίτη παρά τις ιδιαιτερότητες της περσινής χρονιάς κατάφερε να πλησιάσει το ατομικό της ρεκόρ στα 400 μ. (53.84), να αναδειχθεί νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να δείξει πως στο μέλλον θα είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. «Η Πολίτη είχε μια καλή σεζόν και εκτιμώ πως τη νέα σεζόν θα τρέξει ακόμη καλύτερα. Και για εκείνη η δράση θα ξεκινήσει στους αγώνες του χειμώνα», συμπλήρωσε. Στο γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού γυμνάζεται από φέτος και η Κατερίνα Δαλάκα, που δείχνει έτοιμη να επιστρέψει και πάλι στη δράση διεκδικώντας τις ανάλογες επιδόσεις στα χαμηλά εμπόδια, αλλά και στα 400 μ., μέσα από τα οποία θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή της στην ομάδα 4Χ400 μέτρα.

«Είναι συνεπής, δουλεύει και δείχνει πως μπορεί να κυνηγήσει κάτι καλό. Το ίδιο ισχύει και για την Άννα Κιάφα που πέρυσι δεν έτρεξε στα επίπεδα που μπορούσε, ωστόσο δείχνει πως το χειμώνα θα μπορέσει να παρουσιάσει κάτι καλό». Την δυνατή τετράδα των κοριτσιών του Κώστα Ηλία, πλαισιώνει ο αθλητής των χαμηλών εμποδίων, Άρης Δρίτσας, ο οποίος έχει ως στόχο τις διοργανώσεις της θερινής περιόδου και τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα