Στεφανίδη στο gazzetta.gr: «Χαίρομαι που υπάρχει δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση»

Αντώνης Πατσούρας
Στεφανίδη στο gazzetta.gr: «Χαίρομαι που υπάρχει δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση»

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στο gazzetta.gr από τις ΗΠΑ για το θέμα με το πριμ του 2016 και δίνει απαντήσεις.

Μια ημέρα μετά από την καταγγελία της ότι ζητούν πίσω από την Πολιτεία τα χρήματα του πριμ από το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2016 η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στο gazzetta.gr.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια και "χρυσή" Ολυμπιονίκης του επί κοντώ το 2016 σημείωσε ότι είναι χαρούμενη για την δέσμευση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη πως θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

«Δεν με ενδιαφέρει μόνο το δικό μου θέμα»

Μετά από την καταγγελία της Στεφανίδη αλλά και τις απαντήσεις του Λευτέρη Αυγενάκη και του Γιώργου Μαυρωτά η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης από τις ΗΠΑ είπα αρχικά στο gazzetta.gr:

«Χαίρομαι που υπάρχει επίσημη ενημέρωση και θα προχωρήσει το θέμα. Είναι σημαντικό να γίνει νομοθετική ρύθμιση. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία. Μπορεί να υπέγραψε την ανάκληση ο κ. Αυγενάκης αλλά το θετικό είναι ότι δεσμεύτηκε πως θα δώσει λύση».

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Δέχομαι πολλά μηνύματα από αθλητές για παρόμοιες περιπτώσεις και ελπίζω να δοθούν λύσεις σ' όλους. Δεν με ενδιαφέρει μόνο το δικό μου θέμα. Θέλω να βρεθεί λύση για τους αθλητές και από άλλα αθλήματα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι επειδή ο Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε την ανάκληση για το πριμ στον κλειστό στίβο δεν μπορεί να ανακαλέσει ο ίδιος την απόφαση (βάσει νόμου) και έτσι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση.

Θέμα και με άλλα αθλήματα

Το θέμα που άνοιξε η Κατερίνα Στεφανίδη δεν είναι απλό και θα έχει και συνέχεια και σ' άλλα αθλήματα.

Στην κολύμβηση υπάρχουν κολυμβητές όπως ο Ανδρέας Βαζαίος με μεγάλες διακρίσεις στην 25αρα πισίνα και φυσικά θέλουν και εκείνοι το πριμ για τα μετάλλια τους.

Επιπλέον στην Μαραθώνια Κολύμβηση, η χώρα μας έχει μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια στα 5χλμ και στα 25χλμ αλλά επειδή μόνο τα 10χλμ είναι στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν δίνονταν πριμ.

Μια νομοθετική ρύθμιση για τον στίβο και τον κλειστό θ' ανοίξει το δρόμο σε πολλούς ακόμη αθλητές από πολλά σπορ να διεκδικήσουν πριμ από μεγάλες επιτυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυγενάκης για τα πριμ των αθλητών: «Έχει δρομολογηθεί νομοθετική διάταξη»

 

Τελευταία Νέα