Πατουλίδου: «Το μετάλλιο δεν ανήκει σε μένα αλλά σ' όλους τους Έλληνες» (vid)

Gazzetta team
Πατουλίδου: «Το μετάλλιο δεν ανήκει σε μένα αλλά σ' όλους τους Έλληνες» (vid)

bet365

Το μήνυμα της Βούλας Πατουλίδου για την συμπλήρωση 28 ετών από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Πέρασαν 28 χρόνια από εκείνο το απόγευμα της 6ης Αυγούστου 1992 όπου η Βούλα Πατουλίδου κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Η Βούλα Πατουλίδου έγραψε ιστορία και η Ελλάδα για μια ακόμη φορά ήταν στους δρόμους για να πανηγυρίσει. Η κούρσα της ήταν καταπληκτική και η αφέρωση της "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο" πέρασε στην ιστορία.

Τα χρόνια πέρασαν αλλά κανείς δεν ξεχνάει εκείνη την μοναδική στιγμή. Φυσικά δεν την ξέχασε και η Βούλα Πατουλίδου η οποία έγραψε στα social media:

«Μια στιγμή είναι.
Μερικά ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Μια στιγμή που μπορεί να αλλάξουν όλα.
Πάντα πίστευα πως η ζωή σου δίνει απλόχερα αυτές τις στιγμές , όποιος κι αν είσαι ό,τι κι αν κάνεις.
Η ζωή σου τις προσφέρει και συ πρέπει να απλώσεις το χέρι και να τις πάρεις. Να τις αντιληφθείς και να τις ζήσεις με όλο σου το είναι.
Εκείνη το πρωινό του Αυγούστου ήμουν μία άσημη αθλήτρια που κανένας δεν την υπολόγιζε .
Το ίδιο βράδυ είχα βάλει την Ελλάδα στον χάρτη των Ολυμπιονικών .
Μια στιγμή ήταν ...
Μια στιγμή όμως που από πίσω της έκρυβε όλο το πάθος μου για αυτό που έκανα αλλά και την ελληνική μου καρδιά που έβαλε φωτιά στα πόδια μου .
Από κείνη τη στιγμή αισθάνομαι πως αυτό το μετάλλιο δεν μου ανήκει . Ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Από κεινη τη στιγμή αποφάσισα πως ο,τι κι αν έκανα θα το έκανα....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ».

Μια στιγμή είναι. Μερικά ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μια στιγμή που μπορεί να αλλάξουν όλα. Πάντα πίστευα πως η ζωή σου δίνει απλόχερα αυτές τις στιγμές , όποιος κι αν είσαι ό,τι κι αν κάνεις. Η ζωή σου τις προσφέρει και συ πρέπει να απλώσεις το χέρι και να τις πάρεις. Να τις αντιληφθείς και να τις ζήσεις με όλο σου το είναι. Εκείνη το πρωινό του Αυγούστου ήμουν μία άσημη αθλήτρια που κανένας δεν την υπολόγιζε . Το ίδιο βράδυ είχα βάλει την Ελλάδα στον χάρτη των Ολυμπιονικών . Μια στιγμή ήταν ... Μια στιγμή όμως που από πίσω της έκρυβε όλο το πάθος μου για αυτό που έκανα αλλά και την ελληνική μου καρδιά που έβαλε φωτιά στα πόδια μου . Από κείνη τη στιγμή αισθάνομαι πως αυτό το μετάλλιο δεν μου ανήκει . Ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Από κεινη τη στιγμή αποφάσισα πως ο,τι κι αν έκανα θα το έκανα.... ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ #goldmedal #olympicgames #barcelona1992 #olympiansmedal

A post shared by Voula Patoulidou (@voulapatoulidou) on

 

Τελευταία Νέα