Καρλ Λιούις: Όταν επιλέχθηκε στο draft του 1984 μαζί με τον Τζόρνταν από τους Bulls

Καρλ Λιούις: Όταν επιλέχθηκε στο draft του 1984 μαζί με τον Τζόρνταν από τους Bulls

bet365

Ο μυθικός Αμερικανός με τα 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια επιλέχτηκε στον 10ο γύρο του draft του 1984 από τους Chicago Bulls.

O Καρλ Λιούις έμεινε στην ιστορία ως ο αθλητής - φαινόμενο στο χώρο του στίβου. Στην καριέρα του κατέκτησε 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια όχι μόνο στα 100μ και 200μ αλλά και στο μήκος!

Ο θρυλικός Αμερικανός όταν φοιτούσε στο κολέγιο του Χιούστον το 1980 και έπειτα ήταν το παιδί θαύμα. Γεννημένος το 1961 εντυπωσίαζε με τις επιδόσεις του και ειδικά στο μήκος και εάν οι ΗΠΑ δεν έκαναν μποϋκοτάζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας ίσως να είχε πάει και να είχε ξεκινήσει από εκεί την καταμέτρηση μεταλλίων.

Ο Καρλ Λιούις όπως όλοι παραδέχονται ήταν αθληταράς. Με τα απίστευτα προσόντα του και με τη σκληρή δουλειά έφτασε να κυριαρχήσει στον κόσμο του στίβου για πολλά χρόνια.

Από το 1980 και ειδικά όταν κέρδισε τον πρώτο τίτλο στο NCAA, το παιδί που ήξερε να παίζει πιάνο και τσέλο, αλλά και να κολυμπάει πολύ καλά ήταν ήδη όνομα στις ΗΠΑ.

Όλοι έβλεπαν ότι πάνω σ' αυτόν θα στηριχτούν οι ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια για να κυριαρχήσουν στον κόσμο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 1983 στο πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ιστορίας που φιλοξένησε το Ελσίνκι της Φιλανδίας θα κερδίσει 3 χρυσά μετάλλια και ως μέλος της 4χ100 των ΗΠΑ θα κάνει το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ.

Ήταν 22 ετών. Ένα χρόνο αργότερα και ενώ ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες επιλέχτηκε μέσα σε τρεις μήνες από δυο ομάδες (αμερικάνικο ποδόσφαιρο και μπάσκετ) στα draft.

Η πρώτη ομάδα ήταν οι Dallas Cowboys. Τον επέλεξαν στον 12ο γύρο έτσι απλά για να γίνει ντόρος. Ήταν το νέο είδωλο στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί ήθελαν να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πολύ καλύτερα από ότι οι Ρώσοι το 1980 και έκαναν το παν για να προβάλουν τα είδωλα τους.

Ο Καρλ Λιούις δεν είχε παίξει ποτέ στη ζωή του ποδόσφαιρο αλλά επιλέχτηκε στο draft και όλοι τον ήθελαν στην ομάδα τους. Δυο μήνες μετά, την 19η Ιουνίου 1984, στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιήθηκαν οι επιλογές της χρονιάς για το NBA.

Το draft του 1984 έμεινε στην ιστορία αφού στο Νο3 επιλέχθηκε από τους Chicago Bulls ο Μάικλ Τζόρνταν. Στο ίδιο ντραφτ επελέγη στο Νο1 ο Χακίμ Ολάζουον, στο Νο5 ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ και στο Νο16 ο Τζον Στόκτον.

Στα ψιλά γράμματα της ιστορίας εκείνου του draft πέρασε και η επιλογή του Καρλ Λιούις. Τον νεαρό Αμερικανό επέλεξαν οι Chicago Bulls στον 10ο γύρο και στο Νο208.

O Λιούις φυσικά δεν ενδιαφέροταν για το μπάσκετ αλλά η ιστορία έγραψε ότι επελέγη την ίδια χρονιά με τον Τζόρνταν και από την ίδια ομάδα. Οι δυο Αμερικανοί συνεργάστηκαν αργότερα λόγω της NIKE αλλά ποτέ δεν έπαιξαν μπάσκετ ή έτρεξαν μαζί!

Μετά από αρκετά χρόνια ο Καρλ Λιούις ρωτήθηκε για εκείνη την μαγική χρονιά και είπε: «Εκείνη τη χρονιά συνέβησαν τα πάντα. Ήταν διασκεδαστικά όλα αυτά».

Ο Αμερικανός συνέχισε την προετοιμασία τους για του Ολυμπακούς Αγώνες του 1984 και κατέκτησε 4 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Στα 100μ, στα 200μ, στα 4χ100μ και στο μήκος!

Το 1988 στη Σεούλ θα κερδίσει άλλα 3 μετάλλια (2 χρυσά, 1 ασημένιο), στη Βαρκελώνη το 1992 άλλα 2 χρυσά και το τελευταίο του χρυσό στην Ατλάντα το 1996. Στην καριέρα του κατέκτησε και 10 μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα εκ των οποίων τα 8 ήταν χρυσά!

 

Τελευταία Νέα