Φιλιππίδης: «Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει στην ατόφια και αγνή του μορφή»

Gazzetta team
Φιλιππίδης: «Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει στην ατόφια και αγνή του μορφή»

bet365

Για τις ημέρες καραντίνας αλλά και για την επόμενη ημέρα στον αθλητισμό μετά από τον covid-19 μίλησε στην "Aθλητική Κυριακή" ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ είπε: "Είμαστε ενάμιση μήνα στην καραντίνα και από αυτή την εβδομάδα θα έχουμε και πάλι την ευκαιρία να επιστρέψουμε στα στάδια και στις προπονήσεις μας με στόχο να βρούμε το ρυθμό μας. Η ζωή είναι μία και γι΄αυτό θα μεριμνήσουμε για την υγεία μας. Αν δεν είμαστε υγιείς τότε σίγουρα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε προπονήσεις και αγώνες.

Ο ιός έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα που θα αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Ο αθλητισμός θα πρέπει να παραμείνει στην ατόφια και αγνή του μορφή, όπως τον έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αγώνες από απόσταση ή ο καθένας από το σπίτι του δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Οι αρμόδιοι πρέπει να κρατήσουν την μορφή του".

Αναφορικά με την επικείμενη σεζόν που θα προκύψει, σχολίασε: "Θεωρώ πως θα γίνουν κάποιοι αγώνες, ανάμεσα σε αυτούς και κάποια Diamond League. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω την προσπάθεια μου και ο,τι υπάρξει θα επιδιώξω να αγωνιστώ και να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Πάντως, το σημαντικότερο είναι να γυρίσουμε στις προπονήσεις και να αποκτήσουμε ξανά τους ρυθμούς που είχαμε προ κρίσης".

 

Τελευταία Νέα