Δόθηκε η εκκίνηση για τον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Gazzetta team
Δόθηκε η εκκίνηση για τον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

bet365

Το σύνθημα της εκκίνησης για τον 9ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας δόθηκε το πρωί στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αθήνας. Εκεί όπου παρουσία των διοργανωτών.

- του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων -του συνδιοργανωτή, ρόλο που κρατά η Περιφέρεια Αττικής, του Μεγάλου Χορηγού του Αγώνα –της Ergo- αλλά και μιας σπουδαίας Ελληνίδας πρωταθλήτριας, της Αναστασίας Καρακατσάνη, έγινε η πρώτη παρουσίαση του φετινού σημαντικού διεθνούς δρομικού γεγονότος που διεξάγεται στην Αθήνα, στην αρχή της Άνοιξης, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.

«Ετοιμαζόμαστε και φέτος να υποδεχτούμε χιλιάδες δρομείς στον αγώνα που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της Άνοιξης. Να υποδεχτούμε χιλιάδες χαμόγελα, να βιώσουμε όλοι την πόλη από μια άλλη σκοπιά. Δεν υπάρχουν μυστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός, η γνώση, η εμπειρία και η διάθεση πολλών ανθρώπων από διαφορετικούς φορείς που συνεργάζονται άψογα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος επεσήμανε την άριστη σχέση τόσο με τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου όσο και με την Περιφέρεια Αττικής, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τους συνεργάτες του, εξαίροντας παράλληλα της συμβολή της ERGO μέσω της μεγάλης της χορηγίας.

Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι ο ιδανικός αγώνας για όλους τους τακτικούς αλλά και τους αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ γίνονται κοινωνοί μιας μεγάλης γιορτής κατά μήκος των πλέον σημαντικών ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων ενός από τους πιο δημοφιλείς αθλητικούς και πολιτιστικούς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, της Αθήνας.

Στο πλαίσιο του Ημιμαραθωνίου Αθήνας θα λειτουργήσει και φέτος η ATHENS HALF MARATHON EXPO, η μεγάλη έκθεση αθλητισμού και τουρισμού η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου. Στον ίδιο χώρο και τις ίδιες ημέρες θα λειτουργεί και το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης από όπου θα περάσουν οι 20.000 χιλιάδες και πλέον δρομείς που αναμένεται να εγγραφούν στους αγώνες της διοργάνωσης προκειμένου να παραλάβουν τον αριθμό τους και το απαραίτητο υλικό για τον αγώνα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την αθλητική αυτή έκθεση.

«Με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ έχουμε βάλει ένα στοίχημα: να είναι ο φετινός, ο καλύτερος Ημιμαραθώνιος που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Ο πιο ευχάριστος, ο πιο όμορφος και ταυτόχρονα να είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην παρουσίαση μιας σπουδαίας καινοτομίας: «Το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων έχει μεταφέρει την ετήσια Νύχτα Πολιτισμού, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ενισχύοντας την με περισσότερες από 40 εκδηλώσεις, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων όπως και σε όμορους Δήμους, την προπαραμονή του Ημιμαραθωνίου. Είναι η πρώτη φόρα που ο Ημιμαραθώνιος συνδέεται με αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός. Στις 20 Μαρτίου είναι η Νύχτα Πολιτισμού. Στις 21 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Μέρα Ποίησης και η Εαρινή Ισημερία και στις 22 Μαρτίου διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ διαφορετικό τριήμερο που θα είναι Άνοιξη για τον Νου, το Σώμα και την Ψυχή».

Έμφαση στη σημασία της διοργάνωσης για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε ότι ο Ημιμαραθώνιος «προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στην Αττική και συμβάλλει στην τουριστική της προβολή καθώς την καθιστά ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό σε μια χρονική περίοδο όπου ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», επισημαίνοντας παράλληλα τη διεθνή διάσταση που έχει πλέον η διοργάνωση στο πλαίσιο του δρομικού κινήματος.

Σταθερός και πολύτιμος συμπαραστάτης του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας για τέταρτη χρονιά η Ergo έδωσε το «παρών» δια του διευθυντή τομέα εμπορικών λειτουργιών της, Στάθη Τσαούση. «Είμαστε χαρούμενοι που ο αγώνας αποκτά σταθερά κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο. Όραμα και δέσμευση μας είναι να είμαστε μια ασφαλιστική εταιρεία που στηρίζει κάθε έργο με όραμα και αξία. Κι ο Ημιμαραθώνιος είναι ένα έργο που στηρίζεται στη συνεργασία, την κοινή προσπάθεια και τον συντονισμό πολλών φορέων, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Εμείς ως μεγάλος χορηγός του δευτέρου μεγαλύτερου δρομικού αγώνα της χώρας προστατεύουμε και ασφαλίζουμε όλους τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ τους ενθαρρύνουμε σε όλη τη διαδρομή με την επίσημη ομάδα των εμψυχωτών μας», προσθέτοντας ότι η ομάδα δρομέων της Ergo ενδέχεται να αγγίξει τα 500 άτομα και προσκαλώντας τους Αθηναίους να κατέβουν στους δρόμους της πόλης στις 22 Μαρτίου για να χειροκροτήσουν τους δρομείς.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αναστασία Καρακατσάνη, η οποία θα συμμετάσχει στον αγώνα της 22ας Μαρτίου –δεδομένου ότι θα διεξαχθεί και το 11ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Ανδρών-Γυναικών του ΣΕΓΑΣ- ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια πως έχει γιγαντωθεί το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα και περισσότερο βλέπω τον κόσμο να έχει έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Σε ότι αφορά τον αγώνα, μου αρέσει και το γεγονός ότι θα έχουμε μια Αθήνα χωρίς αυτοκίνητα. Να βλέπω μπαλόνια, παιδιά να φωνάζουν, οικογένειες να περπατούν στους δρόμους. Θα θέλαμε να είναι μια μέρα που όλοι να έρθουν στο κέντρο είτε να τρέξουν ή όχι, να δουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειές μας. Να γίνουμε μια μεγάλη παρέα. Η διοργάνωση προσφέρει πολλά στην Αθήνα. Εύχομαι μια καλύτερη συνέχεια και ακόμα περισσότερες συμμετοχές τα επόμενα χρόνια».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμου και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 3χλμ online μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης το αργότερο μέχρι τις 9 Μαρτίου 2020. Σε περίπτωση που τα όρια συμμετοχής ανά αγώνα δρόμου συμπληρωθούν νωρίτερα από τις 9 Μαρτίου, τότε οι εγγραφές για τον συγκεκριμένο αγώνα κλείνουν άμεσα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα