Επιστολή του Κόε στον ΣΕΓΑΣ για τις θητείες και το όριο ηλικιών στις ομοσπονδίες

Gazzetta team
Επιστολή του Κόε στον ΣΕΓΑΣ για τις θητείες και το όριο ηλικιών στις ομοσπονδίες

bet365

Ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόε με επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου πήρε θέση για το αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη και αφορούν θέματα όπως οι θητείες και όριο ηλικιών στις Ομοσπονδίες.

Ο Σεμπάστιαν Κόε ενημερώθηκε για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Δημάκου, και με επίσημη επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου ανέφερε:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Επιβεβαιώνω λήψη της επιστολής σας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα συγχαρητήριά σας επί τη επανεκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Όπως θα ενημερωθείτε, μίλησα τόσο με τον κο Βασίλειο Σεβαστή, όσο και με τον κο Παναγιώτη Δημάκο, κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Tallinn, οπότε μου δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες και έλαβα την ευκαιρία να συζητήσω την κατάσταση με περισσότερες λεπτομέρειες, από την σκοπιά της IAAF (World Athletics).

Το Καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (στα Άρθρα 44 και 53) ορίζει το ανώτερο όριο θητειών τόσο για τις θέσεις των Μελών Συμβουλίου, όσο και του Προέδρου, το οποίο είναι τρεις θητείες. Οι λεπτομέρειες περιγράφονται στο Άρθρο 53, αλλά σε ό,τι αφορά τον ανώτερο αριθμό θητειών στην θέση του Προέδρου, υπάρχει ένα περιθώριο για δύο επιπλέον θητείες, πριν την εκλογή του προσώπου στην θέση του Προέδρου, στην περίπτωση που ο υποψήφιος Πρόεδρος υπήρξε Μέλος Συμβουλίου ή Αντιπρόεδρος (δηλ. ο Πρόεδρος μπορεί να υπηρετήσει για 5 θητείες το ανώτερο).

Το θέμα του ανώτατου αριθμού θητειών, παρά το όριο ηλικίας ήταν αυτό που εισήχθη σαν μέρος των αλλαγών διακυβέρνησης και εγκρίθηκε από το Ειδικό Συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2016. Ως εκ τούτου δεν έχει εισαχθεί στο Καταστατικό κανένα όριο ηλικίας.

Στο Καταστατικό προβλέπεται ότι οποιοδήποτε Μέλος του Συμβουλίου είχε υπηρετήσει ως Μέλος του Συμβουλίου για μία ή περισσότερες θητείες προ του Συνεδρίου του 2019, έχει δικαίωμα σε δύο επιπλέον θητείες στο Συμβούλιο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θητειών που είχε ήδη (Άρθρο 44.3 και Άρθρο 53.3)

Πιστεύω πως τα ανωτέρω διασαφηνίζουν την κατάσταση εις ό,τι αφορά τα όρια θητειών, όπως αυτά ορίζονται στο Καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και όπως εγκρίθηκαν από το Συνέδριο αυτής, και πως σας βοηθούν να δεσμευτείτε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί μια συνεκτική αθλητική πολιτική και ένα νομικό πλαίσιο που να είναι συμβατό με τις γενικές αρχές του Νόμου στην χώρα σας αλλά και με τους Κανονισμούς των Διεθνών Αθλητικών Οργανισμών».

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NEWS FEED