Όρια για Φιάσκα και Τζατζιμάκη στο Λουγκάνο

Gazzetta team
Όρια για Φιάσκα και Τζατζιμάκη στο Λουγκάνο

bet365

Η Όλγα Φιάσκα έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και ο Γιώργος Τζατζιμάκης για το Ευρωπαϊκό Κ23.

Με δυο όρια πρόκρισης για Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνοδεύτηκε η παρουσία της ελληνικής ομάδας στο διεθνές μίτινγκ βάδην στο Λουγκάνο.

Η Όλγα Φιάσκα στο ντεμπούτο της στη σεζόν στην κατηγορία Κ20 έδειξε πως όχι μόνο θα δώσει συνέχεια στις περσινές εμφανίσεις, αλλά θα αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί της εθνικής ομάδας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μπόρας. Η αθλήτρια του Γρηγόρη Κοντού συμμετείχε στο μίτινγκ του Λουγκάνο, όπου διένυσε στα 10χλμ. σε 48.31, επίδοση καλύτερη από το 49.32, που χρειαζόταν για συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας της. Η νεαρή βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στην απόσταση, το οποίο ήταν 50.02 από φέτος στην ημερίδα βάδην στον Σχινιά. Στην ίδια απόσταση η Κυριακή Φιλτισακου πέτυχε 51.03.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκατσε στην εκκίνηση των 20χλμ. βάδην με στόχο το όριο για την Ντόχα, ωστόσο μια ενόχληση στο δικέφαλο στο έκτο χιλιόμετρο την ανάγκασε να εγκαταλείψει την κούρσα. Ο τραυματισμός της αθλήτριας θα αξιολογηθεί από τον γιατρό κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα και από τα αποτελέσματα θα αποφασισθεί πότε θα είναι σε θέση να κάνει τον επόμενο αγώνα της.

Από την άλλη ο Γιώργος Τζατζιμάκης ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στη θερινή σεζόν, αφού στον πρώτο αγώνα - στόχο της σεζόν κατάφερε να πετύχει το στόχο του και με 1.25.46 να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκεβλε της Σουηδίας.

Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την έβδομη θέση στα 20χλμ. βάδην στο μίτινγκ του Λουγκάνο και παράλληλα βελτίωσε και το ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 1.30.25. Ο αθλητής του Ηλία Γκαραβελα αγωνίζεται για πρώτη φορά φέτος στην κατηγορία των Νέων και έδειξε πως η μετάβαση από τα 10χλμ στα 20χλμ θα είναι για αυτόν ομαλή και αποτελεσματική. Ο Τζατζιμάκης πέτυχε την δεύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία του, ενώ έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Στην ίδια απόσταση ο πρωταθλητής μας, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ακυρώθηκε στο 16ο χιλιόμετρο, σε έναν αγώνα που δεν αποτελούσε για αυτόν στόχο, παρά μόνο προπονητικό πέρασμα.

 

Τελευταία Νέα