Τζατζιμάκης-Φιλτισάκου: Δίδυμο με λαμπρό μέλλον!

Τζατζιμάκης-Φιλτισάκου: Δίδυμο με λαμπρό μέλλον!

bet365

Ο πρωταθλητές στο βάδην Γιώργος Τζατζιμάκης και η Κυριακή Φιλτισάκου μιλούν στο gazzetta.gr για τα όνειρα και τους στόχους τους.

Ο Γιώργος Τζατζιμάκης είναι γεννημένος το 1999 και έχει ήδη μια 5η θέση στα 10χλμ στο ευρωπαϊκό παίδων αλλά και το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Η Κυριακή Φιλτισάκου είναι ένα χρόνο μικρότερη (γεν.2000) και έχει μεταξύ άλλων το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων στα 3χλμ βάδην. Είναι εδώ και χρόνια ένα αχώριστο δίδυμο και έχουν ως στόχο να κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη γι΄αυτούς και στις μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες.

Πρόσφατα επέστρεψαν από την Κύπρο όπου προετοιμάστηκαν μαζί με τον προπονητή τους Ηλία Γκαραβέλα και τώρα ετοιμάζονται για το διεθνές μίτινγκ της Κυριακής (17.3) στο Λουγκάνο. Ο Γιώργος και η Κυριακή μίλησαν στο gazzetta.gr για το ξεκίνημα τους, την πορεία τους, τη ζωή τους και φυσικά τα όνειρα τους.

Πότε ξεκινήσατε την ενασχόληση σου με τον αθλητισμό;
Γιώργος:«Ασχολούμαι με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με τον στίβο από την ηλικία των 9 χρονών μετά από παρότρυνση του αδερφού της Κυριακής».
Κυριακή: «Ξεκίνησα τον στίβο από πολύ μικρή ηλικία με τον αδελφό μου με παρότρυνση των γονιών μας».

Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας έως σήμερα;
Γ: «Η μεγαλύτερη μου επιτυχία είναι η 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων το 2016 καθώς και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα βάδην εφήβων».
Κ: «Το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων στα 3χλμ βάδην κλειστού στίβου και 7η θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων 5χλμ το 2016».

Τι όνειρα έχετε για το μέλλον;
Γ: «Θα ήθελα να συμμετάσχω σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στην κατηγορία των ανδρών και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Κ: «Το μεγάλο μου όνειρο είναι η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Είστε από τα παιδιά που συνδυάζουν τον αθλητισμό με τις σπουδές;
Γ: «Ναι είμαι στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα».
Κ: «Εγώ είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών σπουδών στο ΟΠΑ».

Πόσο σημαντική είναι του ενός στην πορεία του άλλου;
Γ: «Η στήριξη που προσφέρει ο ενας στον άλλον είναι τεράστια και χωρίς αυτή δε θα είχαμε καταφέρει ούτε το 1/3 των επιτυχιών μας».
Κ: «Ο Γιώργος με στηρίζει παρά πολύ και δεν ξέρω αν θα είχα φτάσει στο επίπεδο που είμαι χωρίς τον Γιώργο για συναθλητή μου».

Ποιο είναι το πρότυπο σας;
Γ: «Το πρότυπο μου είναι εκείνος ο αθλητής που παλεύει καθημερινά για τους στόχους του και πάρα τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει δεν τα παρατάει».
Κ: «Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο αλλά γενικά ο αγαπημένος μου αθλητής είναι ο Mo Farah».

Πως περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο;
Γ: «Συνήθως χαλαρώνω με τους φίλους μου, ακούω μουσική και βλέπω ταινίες».
Κ: «Τον ελεύθερο μου χρόνο συνήθως τον περνάω με τα αγαπημένα μου πρόσωπα καθώς είναι ελάχιστος και πολύτιμος».

Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία;
Γ: «Το νησί των καταραμένων».
Κ: «Το Avatar».

Ο καλυτερος προορισμός σας για διακοπές είναι...
Γ: «Ένα νησί της Καραϊβικής».
Κ: «Η νοτιοανατολική Ασία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα