«Ο Μίλτος έχει το ένστικτο του νικητή και πάντα πρόσεχε τις λεπτομέρειες»

Αντώνης Πατσούρας
«Ο Μίλτος έχει το ένστικτο του νικητή και πάντα πρόσεχε τις λεπτομέρειες»

bet365

Ο πρώτος προπονητής του Τεντόγλου, Ευάγγελος Παπανίκος, μιλάει για τον Μίλτο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε από τα Γρεβενά και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης.

Μετά από το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου του 2018 πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε άλλο ένα χρυσό στο Ευρωπαϊκό (κλειστού) στη Γλασκώβη το οποίο πέτυχε χάρις σ' ένα σπουδαίο άλμα. Ο Μίλτος ξεκίνησε από τα Γρεβενά και το πακρκούρ και έφτασε να είναι Πρωταθλητής Ευρώπης.

Όλοι οι αθλητές θυμούνται πάντα τον πρώτο τους προπονητή και ο Μίλτος αν και δουλεύει υπό τις οδηγίες του Γιώργου Πομάσκι δεν ξεχνά ποτέ τον Ευάγγελο Παπανίκο. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον Ευάγγελο Παπανίκο ο οποίος έχει τον Μίλτο σαν γιο του και μιλάει στο gazzetta.gr για τον Μίλτο πίσω από τον Τεντόγλου.

Πείτε μας αυτό που ζήσατε στη Γλασκώβη με τον Μίλτο;
«Ήταν σπουδαίο. Είμαι απίστευτα χαρούμενος και περήφανος για τον Μίλτο. Πήγα στην Γλασκώβη μαζί με την μητέρα του και την αδελφή του αφού το ήθελε πολύ ο Μίλτος».

Τι είπατε σ' εκείνον όταν τον είδατε μετά το μετάλλιο;
«Δεν τον είδα αμέσως. Είχε απονομή και μετά γύρισε στο ξενοδοχείο όπου του είχαν ετοιμάσει υποδοχή ο ΣΕΓΑΣ μαζί με τον Βασιλειάδη. Τον είδαμε μαζί με την μαμά του και την αδελφή του σε καφέ στη Γλασκώβη και συγκινηθήκαμε».

Περίμενε αυτή την επίδοση;
«Ναι. Το περίμενε και το ήθελε. Να ξέρεις στον Μίλτο δεν του φτάνει μόνο να κερδίζει. Θέλει και επίδοση. Εγώ του λέω ότι πρέπει πρώτα να τον ενδιαφέρει το μετάλλιο. Περίμενα και εγώ μια μεγάλη επίδοση αφού έχει σταθεροποιηθεί πλέον σε μεγάλα άλματα».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει; Σ' ένα Ολυμπιακό μετάλλιο;
«Ο Μίλτος δεν έχει ταβάνι. Κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Έχει μπροστά του πολλές προκλήσεις».

Τι τον έκανε να ξεχωρίζει από μικρός;
«Πάντα ξεχώριζε. Είναι γνωστή η ιστορία. Έπαιζε παρκούρ και μετά ξεκίνησε τον στίβο. Πάντα ήταν ένα παιδί που του είχες εμπιστοσύνη. Το μυαλό του λειτουργούσε και λειτουργεί διαφορετικά. Παλιά έβλεπε ένα βίντεο από μεγάλο αθλητή στο μήκος και ερχόταν για να το κάνει στην προπόνηση. Προσέχει τις λεπτομέρειες σ' ότι και να κάνει. Έχει το έντσικτο της νίκης».

Πως είναι σαν χαρακτήρας; Είναι κλειστός;
«Είναι τρομερό παιδί. Γεμάτος ταλέντο. Παλιά έκανε παρκούρ. Ξέρει να παίζει πολλά μουσικά όργανα και ζωγραφίζει. Ότι κάνει θέλει να το κάνει καλά. Τώρα σπουδάζει πληροφορική. Ήταν κάτι που του άρεσε από παλιά. Σαν χαρακτήρας ναι είναι κλειστός. Δεν μιλάει εύκολα. Βάζει στόχους και προχωράει με κάτω το κεφάλι αλλά με πολύ πείσμα. Είναι πολύ ζωντανό παιδί».

Σας πείραξε που χώρισαν οι δρόμοι σας;
«Όχι. Έπρεπε να προχωρήσει. Ένας τέτοιος αθλητής θα πρέπει να δουλεύει στις καλύτερες εγκαταστάσεις και να έχει τον καλύτερο προπονητή».

Πως ξεκίνησε με τον Πομάσκι;
«Άρχισε να ξεχωρίζει, είχε πάρει 2η θέση στο Παγκόσμιο, και ήρθε από τον ΣΕΓΑΣ ο κ. Κουτσιώρας στα Γρεβενά για να μιλήσουμε. Να βρούμε νέο προπονητή. Το 2016. Ο Μίλτος είπε τον Πομάσκι. Είχε επαφή μαζί του από κάποια καμπ που έκανε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και συμμετείχαμε. Η μετάβαση ήταν ομαλή. Ταιριάζει σε πολλά με τον Πομάσκι».

Τα Γρεβενά έχουν κερδίσει από τον Μίλτο;
«Είναι ο καλύτερος εκπρόσπωπος της πόλης. Να σου πω για την ΓΕ Γρεβενών ότι όλα τα παιδιά θέλουν λόγω του Μίλτου να έρθουν στο στίβο. Έχουμε ξεπεράσει τα 120 παιδιά».

Είναι αλήθεια ότι είχατε μικρό στο στίβο και τον Κώστα Παπανικολάου;
«Ναι. Ήταν μεγάλο ταλέντο. Έκανε άλμα εις ύψος και εμπόδια. Έπαιζε και βόλεϊ μαζί με τον αδελφό του εδώ. Μετά πήγε στον ΆΡΗ για μπάσκετ και έφτασε ως το NBA.

Είναι αθλητική πόλη τα Γρεβενά;
«Είναι ναι. Εκτός από τον Τεντόγλου και τον Παπανικολάου, που γεννήθηκε βέβαια στα Τρίκαλα, από εδώ είναι ο Χριστοδουλόπουλος, που και αυτός μεγάλωσε Θεσσαλονίκη, η Εύα Χαντάβα και η Κατερίνα Γιώτα. Η επαρχία βγάζει ακόμη ταλέντα. Άλλες συνθήκες. Βέβαια από ένα σημείο και μετά ξέρουμε ότι τα μεγάλα ταλέντα δεν μπορούμε λόγω συνθηκών και εγκαταστάσεων να τα κρατήσουμε».

Είναι ...γιος σας ο Μίλτος;
«Ναι τον αγαπάω και τον αισθάνομαι σαν παιδί μου στον αθλητισμό. Πάντα θα είμαι δίπλα του όποτε με χρειαστεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα που παίζουν σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα