Τσιάμης:«Στη ζωή ποτέ να μην τα παρατάς»

Αντώνης Πατσούρας
Τσιάμης:«Στη ζωή ποτέ να μην τα παρατάς»

bet365

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης έγραψε ιστορία το 2018 και στα 36 του στέλνει μέσω του gazzetta.gr το μήνυμα του.

Η 12η Αυγούστου 2018 είναι η μέρα της ζωής του. Δεν την έζησε στη χώρα του, την Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία. Στο Βερολίνο ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα για τον Δημήτρη Τσιάμη.

Ζήσε τη Χριστουγεννιάτικη δράση στο καζίνο της Novibet με 1700+ δημοφιλή φρουτάκια!

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του 2018 ήταν το τυχερό για τον Έλληνα πρωταθλητή αφού κατάφερε να κερδίσει το πρώτο μετάλλιο (χάλκινο) του σε μεγάλη διοργάνωση σε ηλικία 36 ετών. Ο Τσιάμης αποτελεί παράδειγμα για όλους αφού παρά τις ατυχίες που είχε στην καριέρα του επέμενε και έφτασε στη...γη της επαγγελίας.

Ο Δημήτρης Τσιάμης που "υπηρετεί" χρόνια και χρόνια τον στίβο και το τριπλούν μιλάει στο gazzetta.gr για τη χρονιά που φεύγει και στέλνει το μήνυμα του προς όλους τους Έλληνες.

«Πότε να μην τα παρατάς»

Με επίδοση 16,78μ στο τριπλούν ο Τσιάμης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Βερολίνο. Είχαν περάσει 12 χρόνια από το 17,55μ που είναι έως σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ του στο αγώνισμα και ο Δημήτρης τα κατάφερε.

Μετά από έξι μήνες ταξιδεύοντας σ' εκείνο το απόγευμα στο Βερολίνο μας λέει: «Τα είχα καταφέρει. Ήμουν χαρούμενος αλλά δεν είχα πετύχει κάτι εξωπραγματικό. Ήταν η δικαίωση των κόπων μου. Η αλήθεια είναι πως πριν τον τελικό δεν είχα στο μυαλό μου το μετάλλιο. Ήμουν όμως σε φοβερή κατάσταση. Ένιωθα καλά. Αυτό το μετάλλιο εάν μπορώ να πω ένα μήνυμα προς όλους να μην τα παρατούν πότε και να δουλεύουν για να εκπληρώνουν τους στόχους τους. Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού. Αυτή είναι η ζωή. Στους πιο μικρούς θα έλεγα να αγαπούν αυτό που κάνουν και να πιστεύουν στον εαυτό τους. Με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουν».

«Ξεχωριστό το 2018»

Το 2007 συμμετείχε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ήταν 12ος. Στο Ευρωπαϊκό του 2012 ήταν 9ος. Έχει αγωνιστεί τρεις φορές σε τελικό σε Ευρωπαϊκό. Το 5ο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο του έδωσε την μεγαλύτερη χαρά. «Το 2018 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για μένα αφού κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο για το οποίο προσπαθούσα χρόνια», τονίζει ο 36χρόνος πρωταθλητής ο οποίος θεωρεί την ηλικία απλά ως ένα αριθμό.

Στη διαδρομή αυτή έχασε πολλές ευκαιρίες και ο ίδιος μας μιλάει για την πιο... σημαντική: «Το 2006 στο Γκέτεμποργκ είχα την καλύτερη επίδοση, ήμουν πολύ αισιόδοξος αλλά τραυματίστηκα πριν τους αγώνες και δεν ταξίδεψα για τη Σουηδία. Μεγάλη ατυχία».

«Δεν σκέφτηκα να σταματήσω»

Οι συχνές ατυχίες δεν τον έκαναν ποτέ να σκεφτεί να τα παρατήσει. Περισσότερο τον προβλημάτιζε και συνεχίζει να τον προβληματίζει το οικονομικό. «Όχι δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω. Είμαι μαχητής. Περισσότερο με απασχόλησε το οικονομικό θέμα αφού όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και οι αθλητές αντιμετωπίζουμε δυσκολίες», δηλώνει ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη.

«Κοιτάω τη Γλασκώβη»

Ο Δημήτρης Τσιάμης συνεχίζει την προετοιμασία του με στόχο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης τον Μάρτιο του 2019: «Προετοιμάζομαι για τον κλειστό με στόχο μια καλή εμφάνιση. Θέλω να έχω καλές παρουσίες σ' όλους τους αγώνες. Φυσικά με ενδιαφέρουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι κοντά αλλά κοιτάω τους αγώνες μου έναν έναν και δεν λέω μεγάλα λόγια». Το 2008 ήταν πάντως στο Πεκίνο.

«Έχει μέλλον ο ελληνικός στίβος»

Το 2018 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τον ελληνικό στίβο με 7 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο Ανδρών-Γυναικών. Ο Έλληνας πρωταθλητής θεωρεί πως το μέλλον του θα είναι λαμπρό αν και τα οικονομικά δεν είναι ανθηρά: «Ο στίβος γενικότερα περνάει δυσκολίες λόγω οικονομικών. Έχουμε όμως πολλά ταλαντούχα παιδιά που μαζί με τους προπονητές τους δουλεύουν και χαρίζουν επιτυχίες στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια τα νέα παιδιά θα καταφέρουν ακόμη περισσότερα».

«Από το μπάσκετ στο μήκος»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ και έφηβος δοκίμασε στο μήκος και ... κόλλησε. «Έπαιζα μπάσκετ, δοκίμασα μεγάλος στο μήκος και είδα ότι ήμουν καλός. Αποφάσισα να συνεχίσω και μετά ξεκίνησε στο τριπλούν», μας λέει ο Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος είναι Ολυμπιακός, ανήκει στον Ολυμπιακό και παίζει πολλά παιχνίδια στο αγαπημένο του playstasion. Θαυμάζει τον Τζόναθαν Έντουαρντς και εκτός από στίβο παρακολουθεί μπάσκετ.

 

Τελευταία Νέα