Οι θριαμβευτές του Μαραθωνίου Γκελαούζος και Πετρουλάκη μιλούν στο gazzetta.gr

Αντώνης Πατσούρας
Οι θριαμβευτές του Μαραθωνίου Γκελαούζος και Πετρουλάκη μιλούν στο gazzetta.gr

bet365

Ο Κώστας Γκελαούζος και η Ελευθερία Πετρουλάκη μιλούν στο gazzetta.gr για τις νίκες του στον 36ο Μαραθώνιο αλλά και για τους στόχους τους.

Ο Κώστας Γκελαούζος και η Ελευθερία Πετρουλάκη έγραψαν ιστορία το πρωί της Κυριακής (11/11) κερδίζοντας τα χρυσά μετάλλια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου Ανδρών-Γυναικών, που διεξήχθη παράλληλα με τον 36ο ΑΜΑ. Οι δυο αθλητές μια ημέρα μετά από τη νίκη τους μίλησαν στο gazzetta.gr για το επίτευγμα τους, για τους στόχους τους αλλά και τη ζωή τους.

Η Ελευθερία Πετρουλάκη, γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης και από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και τον στίβο, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση. Η Ελευθερία είναι ξαδέλφη της γυμνάστριας Ελένης Πετρουλάκη, και πάντα ακούει τις πολύτιμες συμβουλές της.

Η χαρά της για τη νίκη της στον Μαραθώνιο. «Είχα την τύχη της πρωτάρας. Πριν το αποφασίσω να συμμετάσχω μου έλεγαν ότι είναι πολύ δύσκολο και να μην το κάνω. Εγώ ήθελα να πέσω κατευθείαν στα βαθιά και τα κατάφερα. Έχω πείσμα και παλεύω πάντα», δηλώνει αρχικά η Ελευθερία και συνεχίζει: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή και τα κατάφερα. Ο αγώνας πέρασε πολύ γρήγορα. Τον απόλαυσα. Ήταν φανταστικό να είσαι στην εκκίνηση μαζί με άλλους 18.000 αθλητές. Δεν το είχα συνηθίσει. Στα 10.000 μέτρα δεν υπάρχει τέτοια συμμετοχή. Ήταν μια πανέμορφη διαδρομή και θέλω να την ζήσω ξανά αυτή την εμπειρία».

Η νεαρή πρωταθλήτρια αναφέρθηκε και στη στιγμή όπου πέρασε από το Μάτι: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα καταλάβει το σημείο που βρισκόμουν. Εκεί στο Μάτι ένιωσα μια παράξενη ηρεμία. Τότε κατάλαβα που είμαι. Συγκινήθηκα, κοίταξα ψηλά στον ουρανό και σκέφτηκα τα θύματα της τραγωδίας. Έτρεξα για τους συνανθρώπους μας που έφυγαν το καλοκαίρι. Με τον τερματισμό μου αφιέρωσα τη νίκη στα αθώα θύματα και φυσικά στον προπονητή μου, που πάντα με στηρίζει. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή (σ.σ Τάκης Γερακός) μου αλλά και τους χορηγούς μου».

Μπορεί η καταγωγή της να είναι από τη Σητεία αλλά ανήκει εδώ και χρόνια στον ΑΟ Μυκόνου για τον οποίο λέει: «Στον ΑΟ Μυκόνου είμαι 3 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Έχουμε φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα και είναι ένας σύλλογος που αγαπάει τις αποστάσεις». Η Ελευθερία μένει μόνιμα στην Αθήνα, κατεβαίνει πλέον όχι πολύ συχνά στη Σητεία, αγαπάει τις βόλτες με φίλους, τις ταινίες αλλά και το φαγητό. Δεν τρώει από ταχυφαγεία αλλά μόνο δικά της πιάτα. Το αγαπημένο της είναι μακαρόνια με κιμά. Τις αρέσουν τα ταξίδια και θέλει πολύ να "πετάξει" και εκτός Ευρώπης. Η πόλη που την έχει εντυπωσιάσει στα ταξίδια της είναι η Λισσαβόνα.

Όσο αφορά τους στόχους της για το μέλλον σημειώνει: "Τώρα έχει ξεκούραση. Ο επόμενος μου στόχος είναι να συμμετάσχω πάλι σε Μαραθώνιο στο εξωτερικό. Ίσως πάω στο Ρότερνταμ. Μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο».

Ο Κώστας Γκελαούζος συμμετείχε για 3η φορά στον Μαραθώνιο και αυτή τη φορά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άμφισσα και μέχρι να τελειώσει το σχολείο μοίραζε τον χρόνο του στο ποδόσφαιρο και στον στίβο. Είναι Παναθηναϊκός, ανήκει στον Παναθηναϊκό και του αρέσει το μπάσκετ αλλά και η ομάδα του Δώνη.

«Ήταν μια δύσκολη κούρσα. Κατάφερα και κράτησα ρυθμό αν και ξεκινήσαμε πολύ γρήγορα, που δεν ήταν και το καλύτερο για έναν Μαραθώνιο», δηλώνει αρχικά ο 28χρόνος αθλητής και συνεχίζει: «Με το χρόνο που έκανα νομίζω να μπορέσω να φτάσω στο στόχο μου να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ήταν ένας πολύ καλός χρόνος για έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Θα κυνηγήσω έναν καλό χρόνο σε κάποιον Μαραθώνιο το 2019, ίσως σε Παρίσι ή Λονδίνο, και την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Το μεγάλο προσόν του είναι η υπομονή: «Η υπομονή και η ψυχή παίζουν μεγάλο ρόλο στο Μαραθώνιο. Μετά από ένα σημείο μένεις από δυνάμεις αλλά πρέπει να έχεις τη δύναμη να συνεχίσεις».

Ο Κώστας εν συνεχεία ξετυλίγει το... κουβάρι της αθλητικής ζωής του: «Ξεκίνησα στην Άμφισσα από το ποδόσφαιρο. Στο δημοτικό με ξεχώρισαν για το στίβο αλλά δεν μου άρεσε. Συνέχιζα να παίζω ποδόσφαιρο ως επιτελικό χαφ αλλά ο στίβος, με προτροπή του πατέρα μου, μπήκε στη ζωή μου. Πρόλαβα το αθλητικό σχολείο και το πρωί έπαιζα ποδόσφαορο αλλά το απόγευμα έκανα προπόνηση στο στίβο για τα 3000μ».

Η αγαπημένη του ομάδα, είναι ο Παναθηναϊκός, και πάντα την παρακολουθεί: «Μικρός έκλαιγα όταν έχανε ο Παναθηναϊκός. Βλέπω και ποδόσφαιρο αλλά τώρα πιο πολύ το μπάσκετ. Μου αρέσει βέβαια η ομάδα του Δώνη με τα νέα παιδιά. Έχουν πάθος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα