Γυμναστική: Κανείς από τους 22 καταγγέλοντες δεν κατέθεσε στην επιτροπή της ΕΓΟ

Gazzetta team
Γυμναστική: Κανείς από τους 22 καταγγέλοντες δεν κατέθεσε στην επιτροπή της ΕΓΟ

bet365

Με ανακοίνωση της η ΕΓΟ γνωστοποιεί ότι ουδείς από τους 22 πρώην γυμναστές και γυμνάστριες που καταγγέλουν βασανισμούς και άλλες βίαιες συμπεριφορές δεν δέχτηκε να καταθέσει ενώπιον της τριμελής επιτροπής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΓΟ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ο. σχετικά με την από 06.04.2021 καταγγελία είκοσι δύο (22) πρώην αθλητριών-αθλητών Ενόργανης Γυμναστικής που κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία με ηλεκτρονικό μήνυμα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ουδείς εκ των καταγγελλόντων εκδήλωσε ενδιαφέρον να προσέλθει ενώπιον της Τριμελούς Επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 07.04.2021 με σκοπό την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και διαπιστώνοντας την ουσιαστική άρνηση των καταγγελλόντων να συμβάλλουν στο έργο της Επιτροπής και να καταθέσουν ενώπιόν της είτε δια ζώσης είτε διά αποστολής γραπτού υπομνήματος, ομόφωνα αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του στις 23 Απριλίου 2021 την ολοκλήρωση του έργου της Τριμελούς Επιτροπής και τη διαβίβαση της καταγγελίας στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), κατόπιν και σχετικού αιτήματος του Προέδρου της Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενόργανη γυμναστική: Βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παιδιά να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε

Γυμναστική: Εισαγγελική παρέμβαση για την επιστολή των 22

Γυμναστική: Σύσταση επιτροπής από την ΕΓΟ για την διερεύνηση των καταγγελιών

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.