Γυμναστική: Σύσταση επιτροπής από την ΕΓΟ για την διερεύνηση των καταγγελιών

Gazzetta team
Γυμναστική: Σύσταση επιτροπής από την ΕΓΟ για την διερεύνηση των καταγγελιών

bet365

Συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΓΟ μετά από τις καταγγελίες 22 αθλητών και αθλητριών της γυμναστικής για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κρούσματα βίας και αποφάσισε να συστήσει επιτροπή για την διερεύνηση τους.

Το μαχαίρι στο κόκκαλο σκοπεύει να βάλει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία όσο αφορά τις καταγγελίες 22 παλαιών αθλητών και αθλητριών για σεξουαλική κακοποίηση και άσκηση βίας στο διάστημα 1985-2005.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη (7/4) υπό τον πρόεδρο Θανάση Σταθόπουλο και μεταξύ άλλων αποφάσισε να συσταθεί επιτροπή για να διερευνήσει από την πλευρά της ομοσπονδίες το θέμα και να μιλήσει με τους αθλητές και τις αθλήτριες που καταγγέλουν.

Μέλη της επιτροπής θα είναι η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής και Α' αντιπρόεδρος της ΕΓΟ Ειρήνη Αϊνιδλή, η Γ' αντιπρόεδρος Ειρήνη Μανδραβέλη και η ταμίας του ΔΣ Θέμιδα Χαρίτου.

Η ιστορία αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε "βόμβα" στα θεμέλια της ΕΓΟ και όλοι στην διοίκηση θέλουν να πέσει άπλετο φως και να γνωρίζουν τα πάντα γύρω από τις καταγγελίες με διευθύνσεις και ονόματα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρόσωπα που καταγγέλουν και θα συμμετέχουν στην ομαδική αγωγή αυξάνονται συνεχώς...

Έρευνα για το θέμα θα ξεκινήσει και η εισαγγελία Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΓΟ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ο. σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, που συγκλήθηκε κατά παρέκκλιση των χρονικών διαδικασιών έπειτα από καταγγελίες πρώην αθλητών-αθλητριών Γυμναστικής για περιστατικά κακοποίησης από προπονητές, αφού εξέτασε αναλυτικά και επί της ουσίας το περιεχόμενο της επιστολής των καταγγελλόντων την οποία έλαβε σήμερα το πρωί (07/04/2021), αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

– Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. εκφράζει την ισχυρή βούλησή του για πλήρη διαλεύκανση όλων των καταγγελιών και θα συνδράμει τους πρώην αθλητές-αθλήτριες προς αυτή την κατεύθυνση, για να έρθουν όλα στο φως και να μη μείνει καμία σκιά πάνω από το άθλημα της Γυμναστικής.

– Μετά από εισήγηση του νομικού συμβούλου της Ε.Γ.Ο. Γιάννη Μούτλια, συγκροτείται τριμελής Επιτροπή Διερεύνησης των Καταγγελιών, που θα περιλαμβάνει ως τακτικά μέλη την Α’ Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή, τη Γ’ Αντιπρόεδρο Ειρήνη Μανδραβέλη και την Ταμία Θέμιδα Χαρίτου. Ως αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν η Ειδική Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνα Δήμα και το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Μιχοπούλου.

Η Επιτροπή Διερεύνησης των Καταγγελιών τίθεται στη διάθεσή κάθε ενός από τους καταγγέλλοντες και επιφορτίζεται με την αρμοδιότητα να έλθει σε επικοινωνία μαζί τους, ώστε εκείνοι να μπορέσουν να παράσχουν, με απόλυτη εμπιστευτικότητα, συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τα πρόσωπα, τον χρόνο, τον τόπο και τις συνθήκες τέλεσης των καταδικαστέων πράξεων που καταγγέλλουν, προκειμένου η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών και να επιβάλει τυχόν κυρώσεις.

Ζητούμε από τους καταγγέλλοντες πρώην αθλητές-αθλήτριες να βοηθήσουν την Επιτροπή στο έργο της, παρουσιάζοντας όσα στοιχεία διαθέτουν, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι τυχόν υπαίτιοι και όχι η ίδια η ελληνική Γυμναστική στο σύνολό της.

– Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. θα συνδράμει τις εισαγγελικές Αρχές στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει ήδη ξεκινήσει με απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εάν και εφόσον της ζητηθεί.

– Η Ε.Γ.Ο. έχει το χρέος να διαφυλάξει το κύρος και τη δημόσια εικόνα της Γυμναστικής, η οποία έχει χαρίσει πολλές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας στους Έλληνες φιλάθλους και αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, προσελκύοντας χιλιάδες μικρά παιδιά στα γυμναστήρια. Για τους παραπάνω λόγους, επίσης, επιθυμούμε την άμεση διαλεύκανση και τεκμηρίωση των καταγγελιών, ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει και να μην υπάρξει καμία συκοφάντηση της ελληνικής Γυμναστικής και των υγιών εκπροσώπων αυτής.

– Τέλος, ενθαρρύνουμε τα πολυάριθμα μέλη της οικογένειας της ελληνικής Γυμναστικής, τα σωματεία, τους προπονητές, τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, καθώς και τους γονείς τους, να συνεχίσουν να περιβάλλουν τα αθλήματα της Γυμναστικής με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο όπως έκαναν έως τώρα. Είναι τα υγιή κύτταρα, που οφείλουμε να προστατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυμναστική: Εισαγγελική παρέμβαση για την επιστολή των 22

Ενόργανη γυμναστική: Βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις και παιδιά να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα