Κερτ Τόμας: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώτος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής (vids)

Gazzetta team
Κερτ Τόμας: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώτος Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής της γυμναστικής (vids)

bet365

O Κερτ Τόμας είχε κατακτήσει το χρυσό στις ασκήσεις εδάφους στο Παγκόσμιο του 1978 ενώ το 1985 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Gymkata".

Φτωχότερη έμεινε η οικογένεια της γυμναστικής αλλά και του κινηματογράφου από την απώλεια του Κερτ Τόμας.

Ο Αμερικανός γυμναστής είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισοδιο στις 24/5 και δεν άντεξε. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών την 5η Ιουνίου 2020 και μένει στην ιστορία ως ο πρώτος Αμερικανός που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τα κατάφερε το 1978 στο Στρασβούργο στις ασκήσεις εδάφους. Το 1979 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Τέξας κατέκτησε άλλα 2 χρυσά μετάλλια ενώ συνολικά στη διοργάνωση έφτασε τα 7 μετάλλια!

Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 αλλά το 1980 που ήταν το φαβορί για το χρυσό οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μποϋκοτάρουν τους Αγώνες της Μόσχας.

Το 1985 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Gymkata" ενώ έγινε σχολιαστής στην τηλεόραση. Το 1992 έκανε προσπάθεια να επιστρέψει στη δράση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Νάντια Κομανέτσι μιλώντας για την απώλεια του είπε: «Είμαι σοκαρισμένη.Όλοι στην οικογένεια της γυμναστικής είμαστε στεναχωρημένοι από την απώλεια του Κερτ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα